Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoss cos wieee

jak myslicie pod jakim kątem lekarka badała dziecko każąć pokazac nózki

Polecane posty

Gość ktoss cos wieee

czy prostuje je itp przyslismu z gorączką i katarem zaskoczyła nas

tzn jak prostuje? W UK jak chca sie upewnic ze dziecko nie ma meningitis (meningokoki) to kaza sie polozyc wyprostowac nogi i unosza w gore . Moze o to chodzilo?

Gość ja mam syna
sprawdzala czy je bijecie....

w jakim wieku jest dziecko? nam pediatra przy każdej wizycie sprawdza bioderka, ogólny rozwój ruchowy, brzuszek, uszka, nosek, ciemiączko, dziąsła, nawet jak z katarem idziemy

Gość do anka22
ten pediatra to ginekolog, dentysta, laryngolog i ogolny w jednym. od razu, hurtem sprawdzi mamusi i dzidziusiowi bioderka, dziaselka, nosek, brzuszek. gdzie zes takiego znalazla?????

Gość biała magnolia
A w jakim dziecko jest wieku. Jeśli do pół roku to pewnie rutynowo sprawdziła bioderka. Badanie wyglada tak ,że zgina, prostuje i odchyla na boki nóżki.

Gość ktoss cos wieee
2,5

w moim mieście:) ale ja nie chodzę na nfz, płacę za wizytę i to nie mało, ale jestem bardzo zadowolona, bo naprawdę angażuje się w badanie, o wszystko wypyta, wszystko sprawdzi, o co bym nie zapytała to dogłębnie wytłumaczy, jak przepisuje lek to zawsze powie jak działa, na co itp, nawet jak zadzwonie to mówi wizyta jutro o 16 a do tej pory.....i zawsze tam doradzi czy inhalacje czy inny domowy sposób na ulżenie dziecku. ja niestety dla siebie nie mam tak dobrego lekarza:)

Gość biała magnolia
2,5 miesiąca czy roku

Gość fkdslvj f
Troche dziwacznie, ale zdarzają się rózne sytuacje.Spotkałam sie z przypadkiem, że dziecko ok 10 lat po zwykłym przeziebieniu przestał chodzic.Na oddziale neurologicznym miał siedzeć ok 2 miesiące, w grę wchodziła rehabilitacja.Wirus zaatakował stawy.

a co do dziąseł ostatnio na wizycie powiedział,że żabki sa 1 mm pod powierzchnią dziąseł i że za dwa tyg będą zęby no i równo dwa tyg po wizycie wyszedł jeden, a trzy tyg. wyszedł drugi

Gość ktoss cos wieee
roku

nie napisalas dokladnie jak to badanie wygladalo wiec moge tylko przypuszczac ze skoro byla goraczka, to bylo i krotkie badanie neurologiczne pod katem wystepowania lub nie objawow oponowych

Gość b1eata
u nas na bilansie jak dziecko juz chodzi kaza mu przejsc trzy pelne kroki bodaj ze patrza na kolanka istopki