Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bziu bziu

najlepsza metoda antykoncepcji

Polecane posty

Gość bziu bziu

Witam! Drogie kobietki może któraś z Was jest w podobnej sytuacji i mi doradzi w tym temacie. Do gina się wybieram oczywiście, ale chciałabym już teraz rozważyc "za i przeciw". Mam problemy z układem krążenia i dużą nadżerkę(hormony i spirala odpadają) Co oprócz gumki? Czy w ogóle jest jakaś alternatywa? pozdrawiam

No niestety chyba tylko prezerwatywa. Problem z układem krążenia - rozumiem, że lekarz odradził Ci hormonalne metody antykoncepcji tak? Czyli plastry, zastrzyki, tabletki, krążki, wkładki/spirale hormonalne, i implanty odpadają. Druga grupa: żele, pianki, kremy, globulki plemnikobójcze - odpadają z powodu nadżerki, same mają niską skuteczność. Trzecia grupa: środki barierowe - prezerwatywa bądź kapturek lub błona dopochwowa dla kobiety ale to rzadko stosowane i zazwyczaj dodatkowo z środkiem plemnikobójczym. Więc jeśli nie prezerwatywa to żaden środek antykoncepcyjny. Jedynie NPR ale to przy regularnych cyklach i co wiąże się z unikaniem seksu w określonych dniach...

Gość pomocna ręka
w takiej sytuacji chyba tylko prezerwatywy. Reszta niestety odpada, no chyba że twój gino wymyśli coś lepszego. Może zapytaj go o stosowanie NuovaRing. Znajoma mojej mamy w knurowie tez miała podobne problemy i gino polecił jej właśnie to. Na ile sie orientuje jedna saszetka kosztuje ok 4 dych (w za grosze tak bynajmniej jest) więc jest to cena do przyjęcia. Ale cos sie obawiam ze tylko gumki zostają;/ POWODZED

Gość ja smialo polecam kosmetyki
Lady Comp - komputer cyklu, jedyna neinwazyjna metoda

Lady Comp kosztuje ok 2 tysiące. A kobieta może sobie kupić termometr elektryczny za 20 zł do dwóch miejsc po przecinku albo rtęciowy (ponoć nawet lepszy do obserwacji owu) i zarejestrować się na 28dni.pl albo ściągnąć darmowy program Karta 3.3 i tak samo obliczy płodne i nie płodne jeśli regularnie miesiączkuje. No i stosowanie NPR to nie antykoncepcja - a antykoncepcji mówimy wtedy kiedy od partnerów nie wymaga się zaniechania współżycia, a niestety stosując NPR trzeba być wstrzemięźliwym przez określone dni. NuvaRing też ma hormony. A ona ma jeszcze nadżerkę to nie wiem czy by to przeszło.