Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojaniemoge

trochę jestem wystraszona, pomocy!

Polecane posty

Gość ojaniemoge

witam! Mam 21 lat (w zasadzie w tym roku skończę 22) i ze swoim chłopakiem jestem ponad 2 lata. Nie uprawialiśmy jeszcze seksu na zasadzie pełnego stosunku. Jedynie seks oralny i pieszczoty. Jednak jakiś miesiąc temu (niespełna) postanowiliśmy spróbować. Mieliśmy problem ze zmieszczeniem sie jego penisa we mnie :P ale nie w tym rzecz, w końcu się udalo, ale z powodu bólu on szybko wyszedł ze mnie i od tamtej pory nie próbowaliśmy. Problem polega na tym, że nie mieliśmy zabezpieczenia ;/ byłam 3 dni po okresie, ale wiem, że to niczego nie tłumaczy, głupie to było. Niemniej nie było wytrysku ani nic. Boję się jednak że mimo to mogło dojść do zapłodnienia. Mój okres spóźnia się już dwa dni, nie mam nawet klasycznych objawów, które zawsze przed okresem miewałam (ból brzucha, nabrzmiałe piersi). Najgorsze jest jednak to, że przez ten czas chorowałam i miałam antybiotyk, ktorego nie powinno sie stosować w czasie ciąży... Po pierwsze jestem przerażona że mogę być w ciąży (choć słyszałam że wiele kobiet po utracie błony dziewiczej kolejny orkes miały sporo opóźniony), a jeśli już to że zaszkodziłam dziecku :( mam test ciążowy już zakupiony ale zamierzam go zrobic jutro rano, kiedy stężenie hormonów w moczu jest największe :( jak myślicie? mogę być w ciąży? :(

To bój się dalej i dalej uprawiaj seks bez zabezpieczenia.Wiesz co to jest ginekolog???

Gość ojaniemoge
tak, wiem co to ginekolog i chodzę do niego... tak jak powiedziałam, mam już zakupiony test ciążowy, chciałam tylko zapytać czy ktoś był w podobnej sytuacji i czy faktycznie po pierwszym razie okres się opóźnia, czy to jest dla Was taki problem? tylko zapytalam

Gość niemartwsiee
możesz ponieważ 3 dni po okresie to może być dzin płodny lub plemniki mog przezyc do dni płodnego, a ja k wiesz znajduja sie też w preejakulacie.

Do zapłodnienia może dojśc tylko pod jednym warunkiem- że dojdzie do wytrysku. My z moim X od lat robimy tak, że kochamy się bez zabezpieczenia, a przed samym wytryskiem wychodzi ze mnie i kończy np. na moim brzuchu czy plecach. To jest całkowicie bezpieczne, ponieważ plemniki w wydzielinie która wydobywa się w trakcie stosunku nie ma plemników, jeżeli są to nie są zdolne do zapłodnienia. Usłyszałam to już od 2 lekarzy i każdy się ze mnie śmiał, bo jeżeli wczesniej doszło do stosunku bez zabezpieczenia a nie doszło do wytryski to i tak biegałam po tabletkę 'po'. No ale teraz wiem, że ten stres i latanie do lekarza w takich 'awaryjnych' sytuacjach nie miało sensu. Także nie jesteś w ciąży- możesz być tego pewna. Najlepiej udaj sę do lekarza i zapytaj śmiało o wszystko- wszystko szczegółowo Ci wyjaśni.

Gość ojaniemoge
niemartwsiee- wiem wiem... jestem przerażona. wiem, że w sumie mogę się tu spotkać głównie z wyzwiskami i zdaję sobie sprawe z tego jak głupie to było. Jestem jednak przerażona i naiwnie szukałam słów wsparcia :( przynajmniej Ty odpowiadasz jak człowiek. Tak się boję. Najbardziej, że nieświadomie zrobiłam krzywdę dziecku tym antybiotykiem

Jest taka szansa, ale ja bym chyba jeszcze nie panikowała. Okres moze Ci się spóźniać właśnie przez antybiotyk. A skoro chłopak nie skończył, to masz spore szanse, że nic się nie stało. Trzymam kciuki za oblanie testu! ;)

Gość ojaniemoge
Twoja_królewna jesteś cudowna! Dziękuję za pocieszenie. Dla mnie za późno na tabletkę 'po'. Ale jeśli okres się nie pojawi to będę sikać na test :P

Nawet gdyby doszło do wyrysku to możliwość zajścia w ciążę jest minimalna, ponieważ dni płodne są mniej więcej w środku cyklu. Ty odbyłaś stosunek 3 dni po okresie, plemniki mogą przetrwać max. 5 dni w dobrych warunkach, także nie masz się czym martwić, bo to i tak nie byłaby połowa cyklu. Na przyszłość- udaj się do lekarza to wytłumaczy Ci wszystko szczegółowo, a w necie wpisz 'kalkulator dni płodnych' i oblicz sobie kiedy jesteś płodna (nie jest on dokładny bo to tylko program komputerowy), ale będziesz chociaż mniej więcej wiedziała kiedy wypada u Ciebie dzień płodny.

Gość ojaniemoge
nogogłaszczka- no jestem coraz spokojniejsza. Nie chciałabym mieć dziecka, studiuję, moi rodzice zresztą są konserwatywni i by mnie chyba zatłukli... Mój chłopak to się nawet cieszy na mysl o dziecku, ale on jest ewenementem i uwaza, że dziecko byłoby na pewno cudowne i bylibysmy cudowną rodzina. Jego wsparcie jest bardzo wazne dla mnie, ale to wszystko o czym on mówi mnie przeraża. To on kupił mi test.

Gość sdsdfsdf
ojaniemoge- nie martw sie szansa jest, ale ja rowniez 2lata uprawiam seks przerywany (czasem nawet 2x pod rzad) i do tej pory nie zaszlam w ciaze

Gość ojaniemoge
Twoja_królewna- właśnie 8 dni po okresie to już może być dzień płodny... cykl rozpoczyna się z pierwszym dniem okresu, który trwał 5 dni... plus dodatkowe 5 to 13. niby mam 28-dniowe cykle więc owulacja powinna być 14 dnia, ale wiesz... o jeden dzień się zawsze może przesunąć...

Gość ojaniemoge
sdsdfsdf- każdy taki wpis podnosi mnie w tej sytuacji na duchu... :)

Gość Bert Power
jestes w cionży na bank :D

Gość ojaniemoge
Bert Power sam jesteś :P

Gość do Twoja_królewna
mam dwoje dzieci na potwierdzenie skutecznosci metody, ktora stosujesz, wiec nie pierdol głupot co do dnia cylku, tez nie wykluczałabym ciazy

Gość do Twoja_królewna
a czemu nie zrobisz testu, tylko na forum pytasz??????

Gość ojaniemoge
po pierwsze, test najlepiej robić zaraz rano, bo wtedy stężenie hormonow w moczu jest największe i wynik jest najbardziej mairodajny. po drugie może trochę się boję ten test zrobić i czekam na ten cholerny okres...

Gość gfdgdf
prawda ze trzeba rano ja robilam po poludniu i wyszł 2 kreski

Gość gfdgdf
miało byc NIE PRAWDA

Gość ojaniemoge
wiadomo, że nie trzeba. ale wtedy najlepiej

Gość ojaniemoge
test wyszedł negatywnie a przed chwilą dostałam okres :)

Gość hehehehhee
no no do zaplodnienia moze dojsc tylko wtedy gdy byl wytrysk, ale ludzie maja nasrane, nawet jak nie ma wytrysku to moze dojsc do zaplodnienia, gdzie wy sie biologii uczyliscie? w zbaszynku chyba :D:D:D tam nawet angielskiego nie ucza :D:D