Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kikakikka

zmęczenie w ciąży

Polecane posty

Gość Kikakikka

Witam, jestem ciekawa czy jest może coś co mozna pić czy tez brać w ciąży na zmęczenie??moze jakies herbatki dodajace energii?jestem w drugim miesiacu ciazy i wykanczam sie w pracy bo od godziny 11 oczy mi sie zamykają juz :(

Gość Kikakikka
moze ktoras z was tez ma lub miala takie objawy??ta sennosc nie pozwala mi normalnie funkcjonowac w pracy ehhh

Tez tak mam i jestem w drugim miesiacu ciazy pytalam lekarza i powiedzial mi ze najlepiej polozyc sie chcoiaz na 5 min to duzo pomaga z tym ze ty pracujesz ja nie wiec jestem w innej sytuacji. Jak pracowalam jeszcze tydzien temu to sama ubzduralam sobie ze bedzie mi pomagac zwykla wdoa mineralna i wiec kiedy czulam zmeczenia pilam duzo wody pomagalo.

Gość ja tak mam nistety
a jestem w polowie 3 miesaica. W pracy kimam przed komputerem. prawie zasnelam za kierownica ( wpadlam na kraweznik, kolo do wymiany). wracam po pracy do domu i mysle tylko o jednym: spac spac spac! w nocy wsatje po 10 razy na siusiu. rano wstaje z jedna mysla: zeby znow sie polozyc/ NIe gotuje, nie sprzatam tylko spie. mam 18 mieisaczne dziecko juuz i tomaz sie wsyztkim zajmuje. A moj lekarz nie chce mi dac zwolnienia.

Gość Kikakikka
ja wracam do domu po 17 jem i klade sie na lozku i spie tak do 21, potem wstaje robie siusiu scielam i ide dalej spac do rana :(

Gość Kikakikka
moglabym spac 24h na dobe jeszcze w pracy siedze nic nie robie tylko na necie siedze to tez mnie nuzy dodatkowo...dzisiaj ide do ginekologa zapytam go czy sa jakies takie herbatki ktore mozna pic np slyszalam o jakiejs jerbie ponoc dodaje energii

Gość mamawciążnanowo
hormony... lepiej nie pij żadnych red-bulli, bo teraz mają miejsce najwazniejsze "rozwoje" twojego dziecka może jakaś herbatka....zapytaj w aptece

Mi lekarz dal bez problemu zwolnienie. Chcodze prywatnie. Powiedzialm ze strasznie jestem zmeczona i dotego mam bol podbrzusza i nie daje rady w pracy dal mi bez problemu.

Gość Kikakikka
ale dal ci zwolnienie na ile??na caly okres ciazy??

Gość mikimikimiki1423
zmęczenie jest naturalne, ja jestem teraz w końcówce 4 miesiąca i juz mi troche przeszło. Ale w 2 i 3 miesiącu było strasznie, musiałam spać w dzień 1,5 godzinki bo inaczej to bym nawet na stojąco spała. ja tak mam niestety- A dziwne ze zwolnienia nie możesz dostać, idz do innego lekarza.

Gość Kikakikka
u mnie w pracy szef jeszcze nic nie wie, najgorsze jest to ze ja pracuje sama wiec jakbym poszla na jakies dluzsze zwolnienie to musialby zastepstwo sobie jakies skolowac :( w ogole to boje sie mu powiedziec ze w ciazy jestem, slyszalam ze lepiej zaczekac i powiedziec do piero w 3msc ciazy, ale chyba i tak teraz gdybym powiedziala to nie ma prawa mnie zwolnic skoro mam umowe na caly etat?

Gość Panikara jakich mało
Marne może pocieszenie, ale Wam to przejdzie, ja teraz narzekam na bezsenność z kolei ;) Na początku chodziłam spać o siódmej i to był mój szczyt możliwosci, a miałam ważne egzaminy na studiach i pracowałam, gdzie tam, ledwo wróciłam z pracy, ogarnęłam dom i siadałam do nauki, to już mi się oczy zamykały...Ale jakoś zdałam :) Teraz też w sumie chodzę spać tak koło dziewiątej, ale w nocy się budzę do łazienki kilka razy i za każdym leżę długo zanim usnę znowu, rano też godzina szósta, a ja już wyspana, a później w dzień nieraz się czuje nie bardzo... Swoja droga Kikakikka fajną masz pracę, że tylko na necie siedzisz, też bym taką chciała :D Co do tych herbatek to ja mimo wszystko jeszcze melisę piłam nieraz bo nie umiałam nerwowo wytrzymać...

Za mnie szef tez musialm zastepstwo szukac troche nie bylo mu to na reke ale nic takiego nie mowil. Ja dostalam zwolnienie narazie na 6tygodni.

Gość Kikakikka
w ogol to mam dosc w tej pracy siedze sama jak kolek na dodatek mam hustawke nastrojow ciagle mi sie ryczec chce :( jakas masakra do tego zasypiam na siedzaco..

Gość Kikakikka
gdybym miala kasy pod dostatkiem to bym poszla na zwolnienie i olała ta robote ale niestety kasa potrzebna zwlaszcza teraz...a na chorobowym to placa chyba 70%tylko z tego co kojarze

Gość Kikakikka
ja mam na rok umowe, konczy mi sie w pazdzierniku wtedy tez chyba bede rodzic

Gość Kikakikka
acha no to chociaz tyle dobrego ze 100%placa:)w sumie to sama nie wiem co mam robic czy prosic lekarza o zwolnienie fajnie by bylo gdyby mi ta sennosc juz przeszla..bo ogolnie nie czuje sie bardzo zle troche mdlosci mnie mecza ale nie duzo wiec pracowac bym chciala ale jak tak dalej mi sie bedzie chcialo spac to sie wykoncze

Gość polenia561w
Zmęczenie w ciąży to normalna rzecz chyba każdy musie przez to przejść niestety taki los kobiety. Szkoda że wcześniej nie miałam pojęcia o tych sposobach na ominięcie zmęczenia o których pisze na adamed.expert zapewne byłoby lepiej