Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość damechocolate

ciąża czy nie....co myślicie..

Polecane posty

Gość damechocolate

przez prawie 6 lat brałam tabletki anty (zażywałam tylko ze względu na masakryczne bóle okresowe). od około pół roku już ich nie zażywam, najpierw miałam sobie zrobić tylko przerwę a potem pomyślałam że skoro i tak odstawiłam a i tak myślałam czasem o dziecku to zdecydowałam(razem z mężem) że pora się o nie postarać.od około 3 miesięcy nie używamy żadnych zabezpieczeń ale do tej pory ani widu ani słychu:) nie panikuję ponieważ wiem że stres tylko może pogorszyć sytuację. dodam tylko że leczę się na hashimoto. po odstawieniu tabsów okres miałam dość regularnie, potem dostawałam co do dnia, teraz miałam dostać w sobotę a dziś jest wtorek i nic.....dodam że objawy takie jak przed okresem czyli wielki brzuch, ból piersi, upławy miałam już od zeszłego pon stąd też byłam pewna że dostanę ten okres w sobotę. od soboty mam tylko plamienia, czasem jakieś małe , potem nic dwa nic, czasem też troszkę przy sikaniu widać. brzuch mnie bardzo boli jak zawsze, do tego rewolucje pokarmowe również jak przy każdym okresie....ale strikte okresu nie mam....nie wiem co mam sądzić.... nawet test zrobiłam i nic....ale okresu jak nie było tak nie ma... możecie coś doradzić...

Gość damechocolate
aaa wiem że głupi tytuł dałam ale nie wiedziałam jak napisać:)

Gość macie dziewczyny
ja tak mialam. nasilone objawy etc. urodzsilam blixniaki. a moze test zrobisz?

Gość macie dziewczyny
ja tak miałam, nasilone objawy. urodzilam dwojke. moze test zrób najprosciej?/

Gość wiesz jedna napisze że ciąża
inna że nie i (za przeproszeniem:) )gówno się dowiesz he.Najlepiej iść do lekarza i jemu to wszystko powiedzieć.Zbada i będzie wiadomo.Zyczę powodzenia.

Gość misiunia93
mozliwe ze Ciaza plamienia sa wiec tym bardziej , malenstwo sie zagniezdza ;) Ale nie robmy nadzieji poczekaj jeszcze z tydzien i do lekarza ; ) mi kazał np powtorzyc test w sobote..

Gość damechocolate
bliźniaki bardzo bym chciała nie powiem;) test robiłam i pokazał brak ciąży. zgadzam się że najlepiej do lekarza ale termin mam dopiero za 3 tyg a do tego czasu chyba zwariuję;)

Gość misiunia93
Ja wariowałam przed pierwszym testem , potem juz normalnie do lekarza pewna ze raczej nie jestem... a tu bach kazał powtorzyc za tydzien ; ) Mozliwe dlatego ze pobolewa mnie brzuszek na dole itp.. hmm..

Gość AsiaCoNieWieCoSieDzieje
Czesc dziewczyny. Nigdy nie pisalam na tym forum, w zasadzie na zadnym innym, ale od 2 tygodni nie rozumiem tego co dzieje sie z moim cialem wiec postanowilam, ze sie z kims podziele. W pazdzierniku wzielam ostatnie opakowanie Cilest, od tamtego czasu az do stycznia wszystko bylo ok, normalne miesiaczki (30dni +/-1 dzien) czyli jak przed braniem tabletek. Osttania miesiaczke mialam 2 lutego. Wiem ze w polwie cyklu mialam owulacje, przynajmniej tak mi sie wydaje bo moge to stwierdzic tylko po sluzie, gdyz jejniki raczej nigdy nie dawaly mi o tym znac. Kochalam sie ze swoim facetem miedzy 18 a 21 lutego czyli patrzac na liczby mialam wtedy dni plodne. Po kilku dniach ogarnelo mnie takie uczucie ze cos sie 'tam' dzieje, czulam, ze jest inaczej niz zwykle, podejrzewalam ciaze, kluly mnie jajniki (co nigdy wczesniej sie nie zdarzalo), sluz byl nieplodny (gesty) do tego mdlosci i mialam takie uczucie wewnetrzne ,ze jestem w ciazy (to by mnie akurat ucieszylo). Zrobilam test plytkowy ale wyszedl negatywny, bylam u gin 4 dni przed spodziewana miesiaczka i on poprzez badanie stwierdzil, ze moja szyjka jest rozpulchniona wiec nie wyklucza ciazy i kazal czekac. 2 dni przed spodziewana miesiaczka zrobilam beta HCG - wynik ujemny. Objawy nie ustepowaly - tym razem jednak bol brzucha jak przed okresem, nabrzmiale piersi (ale niebolace, co tez mi sie dziwne wydalo bo zawsze przed @ byly wrazliwe na dotyk)., wciaz mdlosci i ogolnie taki niepokoj, rozkojarzenie. Jednak @ nie dostalam. Dzisiaj bylam znow u gin i zrobil mi USG - powiedzial ,ze na ciaze mu to nie wyglada ale na wydruku jest widoczna czarna plamka (19mm) - stwierdzil ze nie jest pewien co to moze byc, w opisie USG napisal, cytuje: 'torbiel 19mm (dojrzewajacy pecherzyk??)'. Wiec on am nie wiem co tam jest. I stwierdzil ,ze to moze byc owulacja. Kazal zrobic badania na poziom tarczycy, prolaktyny i powtornie beta HCG. Czy mozliwe, ze dopiero teraz mam owulacje? Powiem szczerze, ze dziwne to wszystko dla mnie bo takie objawy jak teraz mam mialam zawsze kilka dni (3-4) przed @ a nie w polowie cyklu. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec, nie moge sie na niczym skupic. Tak bardzo sie ucieszylam kiedy powiedzial w zeszlym tygodniu, ze nie wyklucza ciazy ale potem ten beta HCG ujemny. Czy ktoras z Was miala takie przeboje? Jesli to ma zwiazek z tabletkami anty to dlaczego dopiero po ponad 3 mcach takie rzeczy sie dzieja? Wczesniej bylo wszystko ok.

Gość damechocolate
Asia jestem w takim samym szoku jak ty więc ci nic nie doradzę....zresztą ja dopiero zaczynam "przygodę" z ciążami, dziećmi itd więc też szukam jakichś porad:)

witam.mam pytanie.otoz od dwoch lat staramy sie z mezem o dziecko i nic. w lutym mialam okres.lecz mianowicie mam nietypowe objawy ( ktore mialam przed okresem takze) mam czeste nudnosci niekiedy trwaja caly dzien co wiaze sie z brakiem apetytu mam zawroty glowy malo brakuje zebym nie mdlala boli mnie brzuch w dolnej czesci mam takie skurcze jak na okres piersi sa nabrzmiale i wrazliwe na dotyk jestem ciagle zmeczona i senna spie w nocy i czesto w dzien jestem rozdrazniona i latwo mnie zdenerwowac oraz doprowadzic do placzu. sadzilam ze to na okres tak mam ale jestem juz okresie a dolegliwosci sie nasilaja.prosze odpiszcie co o tym sadzicie

Gość misiunia93
tez zaczynam, młodziutka jestem. Powiem tak nic mnie nie zaskoczy... mi lekarz kazał powtorzyc test.. nadzieja? i to jaka.

Gość damechocolate
edzia no ty to możesz test zrobić...ja robiłam i dupa stąd ta konsternacja u mnie ...

Gość damechocolate
misiunia a czy 93 w Twoim nicku to rok Twojego urodzenia:)??

ale jastem po okresie wiec nie wiem czy po prostu wyjdzie.a wizyte mam za dwa tyg.

Gość damechocolate
ee no to jak miałaś normalny okres to raczej nie jesteś..tak mi się wydaje

dame... Ty to chociaz jako tako okresu nie masz a ja mialam..... a test powtoz bo moze bylo za wczesnie

Wiec nikt mnie nie wesprze na duchu? :( Nie poradzi? nie powie, ze tez tak mial i ze to nic groznego, ze moj organizm nie zwariowal i nie zaczal zyc swoim zyciem? ;( P.S. Skoro beta 6 dni temu wyszla ujemna (ok 8dni po domniemanym zaplodnieniu) to znaczy, ze mam zaczac godzic sie z tym, ze to nie ciaza?

Gość damechocolate
kurcze edzia nie wiem,,, nie pozostaje ci nic innego tylko czekać na wizytę u gina...ale fakt faktem dziwne to wszystko:/

Gość damechocolate
Asia nie pomogę bo po prostu nie wiem co to jest...ale na pewno nic groźnego, tym się nie martw.....wszyscy wiemy że czasem nasz organizm lubi zwariować ale potem wszystko wraca do normy:)

edzia z tego co wiem, to pkres nie swiadczy o braku ciazy. moja mama na przyklad do 3 mca ciazy miala krwawienia przypadajace na termin miesiaczek inie wiedziala, ze jest w ciazy. dowiedziala sie dopiero w 3miesiacu, ale nie wiem jakim sposobem - czy krwawienia ustaly, czy przy rutynowym badaniu - z ciaza bylo wszystko ok - urodzilam sie ja :) Idz do lekarza najlepiej.

Gość damechocolate
u mnie mama tez miała 3@ a była w ciąży...tylko pytanie czy były to okresy czy plamienia..nie wiem nie mądrzę się ale czytałam to właśnie na kafe

no to nie byl taki okres jak zawsze.a wiecie moze po jakim czasie po @ mozna zrobic test?

no ten okres wydawal sie dziwny.a wiecie moze po jakim czasie po okresie mozna zrobic test?

Test plytkowy mozna zrobic juz podobno po 6 dniach od zaplodnienia ale najlpewniejszy wynik jest w dniu spodziewanej miesiaczki (zrob go z porannego moczu). Albo mozesz tez zrobic test z krwi - beta HCG, nawet przed dniem spodziewanej miesiaczki. Z tego badania chyba najpewniejszy wynik co mnie akurat nie zadowala bo mi wyszla ujemna a chcialam zobaczyc dodatnia :(

Gość damechocolate
mnie np dziś cały dzień brzuch boli raz mocniej raz mniej ale boli jak przed okresem...jakieś marne plamy na wkładce higienicznej , czasem jakiś większy bordowy wodnisty upław się zdarzy a potem suchutko:/ tak sobie teraz myślę że jak teraz chcę kręćka dostać to jak już będę w tej ciąży to będzie jakaś masakra że nie wspomnę o porodzie na myśl którego trzęsą mi się ręce;) a znając mój charakter panikary to na prawdę będzie masakra piłą mechaniczną;)

dame a czy ty robilas bete? moze ja w takim razie wykonaj i bedziesz wiedziec na czym stoisz.

Gość damechocolate
nie robiłam bo czekałam sobie spokojnie na okres a tu taka dziwa sytuacja teraz. ale zrobię i pójdę do gina, nawet żeby się dowiedzieć czy wszystko gra.