Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholerny swist1

W KTÓRYM TC. W PIERWSZEJ CIĄŻY BYŁO WAM WIDAĆ BRZUSZEK?

Polecane posty

Gość cholerny swist1

? Pytam bo jestem w 9tc i jest zupełnie płaso

Gość Returnica
U mnie szybko było widać... jakoś około 10 tc. Ale znam przypadki, ze dopiero po 25 zaczął rosnąć brzuch.

Gość Returnica
Widać - w sensie, że zaczął się uwypuklać. Osoby, które wiedziały, ze jestem w ciąży widziały zmianę, a obce oczywiście nie :)

Ja pierwszą wypukłość dostałam około 20tc czyli jakoś 5 miesiąc wcześniej decha:)

ja i mąż zauważaliśmy już ok. 8tc, dla inych ciąża zaczęła być widoczna ok 16tc, jak zaszłam w ciążę byłam szczupła i miałam praktycznie płaski brzuszek

Gość vgbhnm,
ja widziałam w 4 ale otoczenie dopiero w 7

Gość vgbhnm,
oczywiście miałam na myśli miesiące nie tygodnie.

u mnie do 7mego miesiąca nikt nie wiedział o ciązy, ale ja brzuch widziałam ( wg mnie) w 2 misiącu- był twardszy i dół brzucha się powiększył

Gość SanSanSan
ja zauwazylam roznice tak w polowie ciazy , zanik talii , czulam sie taka "wzdeta"

Gość alialiliija
U mnie zaczęło cokolwiek wyrastać na przełomie 16/17 tygodnia ;)

Gość mama 19 miesiecznego synka
Tak kolo 20 tc juz bylo widac dla osob trzecich, przy czym ja oczywiscie sama widzialam wczesniej :) Ciekawe jak bedzie w drugiej ciazy. Pewnie o wiele predzej. Moj kolezanka jest w drugiej ciazy, teraz 23 tc i ma taki brzuszek jaki ja chyba w 30 tc.

kształt i rozmiar brzucha jest zależny od każdej kobiety, u każdej będzie inaczej pamiętam jak byłam u lekarza w 20tc i na poczekalni siedziała obok mnie dziewczyna, jak się okazało w 22tc a brzuch miała zupełnie płaski-w życiu bym nie powiedziała, że jest w ciąży

Gość InnaZNatury
Obcy w autobusie nawet w 9 miesiącu nie widzieli. Ale to kwestia kultury i ubrania. Ja widziałam swój większy brzuch już ok 4 miesiąca. Znajomi zaczęli mówić, że trochę się powiększyłam ok 5-6 mca.

Gość xxxxxxyyy
Ok 16 tygodnia - po tym jak sobie w koncu kupilam ciazowe dzinsy i brzuch mial miejsce wyskoczyc. Ale naprawde zauwazalny dla innych to dopiero w 7 miesiacu.

Gość a wlaaasnieeeee
w ciaze zaszlam w polowie sierpnia a na swieta Bożego Narodzenia mialam taki brzuch, jak niektore pod koniec ciąży... a termin na maj dopiero-to pod koniec wygladalam jak bym conajmniej bliznieta miala urodzic. moj gin stwierdzil, ze jeszcze nigdy takiego brzucha nie widzial, a ludzie na ulicy albo sie gapili z niedowierzaniem albo zagadywali mnie...

Gość Panikara jakich mało
U mnie szybko... Już w grudniu na wigilii, czyli około 10 tygodnia słyszałam komentarze od bliższej rodziny że da się zauważyć różnicę, ale to pewnie dlatego, że oni wiedzieli, no i miałam na sobie obcisłą sukienkę, a zawsze byłam wcześniej całkiem płaska, zeby nie powiedzieć wklęsła :) Ale z tygodnia na tydzień brzuch był coraz bardziej widoczny, teraz jest 20 tydzień i jest naprawde całkiem spory