Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama nie do końca doskonała

Jak oduczyć smoczka 2 letnie dziecko

Polecane posty

Mała od roczku korzystała ze smoczka tylko do snu, teraz próbowałam odzwyczaić mówiłamże musimy dać smoczka małemu dzidziusiowi efekt taki że ma domaga się smoka w dzień wymusza go krzykiem, chciałam dobrze jest gorzej co robić ?

Gość Mama parki
Popros koleżankę albo kogoś obcego żeby powiedziała do niej: taka ładna dziewczynka a takiego brzydkiego smoka ma. Podobno na mnie to podziałało jak miałam 2 lata

Gość ojko ojko ojkoooo
Powiem Ci tak: nam lekarka powiedziała żeby poświęcic na to 1 weekend, wyrzucić smoczka tak żeby nie było ani jednego w domu, pocierpieć ten jeden weekend nawet zarwać noc. Ale ponoć to wystarczy nie ma i już.

oduczylam moja coireczka(2 latka)smoczka bez prpoblemu,przyszedł dzien,ze schowalm smoczki i mala szybko sie przyzwyczaiła,bez prblemu zasypia bez smoczka,teraz tylko ja musze ja głaskac przy zasypianiu.O wiele lepiej spi w nocy,ze smoczkiem bdziła sie czesto na picie-teraz czasem budzi sie raz,ale najczesciej spi cała noc.Muisisz byc konsekwentna,jesli dziecko bedzie si domagac smoczka-nie daj i jz.Jesli boisz sie,ze ulegniesz to smoczki wyrzuc,a nie chowajgdzies na półce-tzreba wytzrymac,zajmuj dziecko czyms,daj chrupka,paluszka do gryzienia-powodzenia

kup małej coś w zamian i smoczki wyrzućcie razem, tak żeby ona wiedziała, że już ich nie ma, powodzenia :)

u nas podzialalo obciecie koncowki smoczka; powiedzialam corce ze sie zniszczyl, probowala wziac go do buzi ale z obcieta koncowka jej nie pasowalo, potrzymala go chwile i wyplula; zostawilam smoczek na widoku i corka zrobila kilka podejsc ale za kazdym razem smoczek wypluwala, tlumaczylam jej kilka razy ze sie popsul; wieczorem chwile jeczala dopominajac sie o smoczka ale o dziwo dramatu nie bylo, potem spala pieknie cala noc:); po trzech dniach corka samam wyrzucila smoczka do kosza

2 latka i smoczek? ja oduczylam syna jak skonczyl rok po prostu zabralam schowalam i koniec niema..maly nie strajkowal czyli widocznie nie byl mu potrzebny tylko ssal z przyzwyczajenia