Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kama18

Prosze o pomoc .

Polecane posty

Gość kama18

Witam za 7 miesięcy będę miałą 18 lat, mieszkam z matką w małej miejscowości. Mam taki problem moja matka pije, wprawdzie nie robi tego codziennie ale ok 1 w tygodniu przez jakies 2-3 dni ciągiem. Po alkoholu jest agresywna, wulgarna, wszyna ze mna szarpaninyszuka ze tak powiem dziury w całym (wypomina mi ze po co sie urodziam, ze jestem najgorsza, ze powinnam umrzeć itp) ja naprawdę nic jej nie robię i nic nie mówie ona sama z siebie. Cięzko jest mi z tym wytrzymywać czasem żal mi samej siebie. Mówi mi ze jak skoncze 18 lat to mam wypie***lac z domu. Po trzezwemu jest inna aczkolwiek ma czasem odchyły od pionu. Chciałabym żebyście mi podpowiedzieli gdzie mogę starać sie o nowe mieszkanie jak skoncze 18 i czy moge dostac jakies dofinansowanie (i czy mozliweby to było przed ukonczeniem 18)Na jaką pomoc mogę liczyć. Odrazu mówie ze nigdzie tego nie zgłosze bo dla mnie by to jeszcze gorzej sie skonczyło nie mam na tyle odwagi

Gość almete
Mam dzieci w Twoim wieku i serce mi sie rwie jak czytam takie rzeczy. Nie moge Ci pomoc bo nawet nie mieszkam w PL i nie jestem absolutnie zorientowana w tamtejszych realiach. Wiem jedynie o niebieskiej lini, ktora zostala stworzona dla ofiar przemocy. Zapewne sa tam specjalisci i moze ktos Ci cos podpowie. W necie znajdziesz numer tel. Glowa do gory - zapewne nie jedno juz przeszlas - i za niedlugo sie od niej uwolnisz.

Gość jedna taka mama :)
Jeśli nie zgłosisz tego do MOPS-u to Nikt nie będzie w stanie Ci pomóc Najpierw tam trzeba prosić o interwencje i dopiero potem oni mogą zdecydować czy należy Ci przydzielić jakiś osobny lokal.Ale nie ma czegoś takiego jak dofinansowanie itd.Pozdrawiam:)

ja Cię rozumiem :) alimenty mozesz ściągnąć od mamy,albo taty.

Gość fake fake fake fake.
Możesz się starać o alimenty :) Niestety kochana na mieszkanie nie masz szansy żadnej,dofinansowanie jedynie z tytułu nauki w/w alimenty czy tez stypendium z mopsu :)

Dowiedz się ,czy gdzieś w okolicy nie ma Ośrodka /pomocy Rodzinie,tam się udaj i z kimś porozmawiaj.Może ci pomogą. Potrzebna Ci też grupa wsparcia

Gość agah439
Dziecko drogie idz do pomocy społecznej muszą ci pomóc.Niestety niektórzy rodzice nie zasługują na to żeby miec dzieci,ale myślę gdyby się wzieli nastraszyli twoją matkę może by się opamiętała,jak pije 1 w tygodniu to nie zdaje jeszcze sobie sprawy że ma problem.A na mieszkanie nie masz szans gminy nie mają mieszkań.Trzymaj się i powodzenia.

Gość kama18
włąsnie o to chodzi ona cały czas mówi ze przeciez nic mi nie brakuje i ze mam niby dobrze a to jest nieprawda bo ona nie rozumie ze wyrzadza mi krzywde psychiczną i fizyczną zawsze jest moja wina, a jak pojde do pomocy społecznej i ona sie o tym dowie to jeszcze gorzej bede miała przewalone ;( wolałbym jakoś na własną rękę sobie poradzic tylko nie wiem jak ;.

Gość justyna75
skad jestes? podaj mi adres email, moze bede mogla Ci pomóc jakos