Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora na mononukleoze

Kto z was chorował na MONONUKLEOZĘ i da mi jakieś rady i wskazówki?

Polecane posty

Od 3 tyg mam gorączkę a teraz doszła angina. Lekarz powiedział ze to mononukleoza. Jest ktoś na forum kto na to chorował? Jak długo trwa leczenie i ogólnie co mozecie mii powiedziec?

Gość zdeleks
a mnie gardło boli

Gość trzebabylo sie nie calowac
:P

Gość boanna
zakażne to to jest i można sie długo bujać. Mój maż miał, zamkneli go w szpitalu ze wsględu na bardzo powiększona sledzionę

Wspólczuję. Moja kuzynka to przechodziła. Nic nie pomoże, jedynie doraźne środki a to samo musi przejść. Moja córka też to miała, obie chorowały miesiąc. Jadły głownie płynne pokarmy, pij dużo wody i zrób badania morfologię, usg narządów wew, po przechorowaniu tak samo, bo powiększają się wszystkie narządy, wyniki wariują.

Robiłam badania i próby wątrobowe mam 100krotnie zawyżone oraz mam powiększoną śledzionę. Lekarz powiedział ze na razie mam zaleczyc angine a później zobaczymy co i jak. Jak długo z tą chorobą się będę męczyła jeszcze? Jak na razie obiawy trzymaja mi sie od 3 tyg.

podnosze

Gość wspolczuje kiedys
bylam na to chora.Pij duzo plynow to wirus antybiotyk nie dziala.

Gość LISTERINE
ja mialam mononukleoze,lezalam w szpitalu przez ponad 2 tygodnie,przez miesiac chora bylam,goraczka,gardlo zawalone dopiero ktorys z kolei lekarz zorientowal sie ze to mononukleoza bo zrobili mi badanie krwi i wyszlo za duzo bialych krwinek i lekarz z gory powiedzial ze to albo bialaczka albo mononukleoza.Ogolnie przy kaszleniu bolala watroba i sledziona,bo one puchna przy tej chorobie i bola i jesli lekarz sie nie zorientuje w czas to moze sledziona peknac i moze byc za pozno.

dzieki za informacje.