Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozowy koralik

jak korzystac z sauny?

Polecane posty

Gość rozowy koralik

hej wszystkim. Od niedawna zaczelam chodzic na silownie w celu schudniecia. Zauwazylam ze w szatni jest do dyspozycji sauna. Czy moge z niej korzystac po treningu? Slyszalam juz rozne opinie na ten temat. Dodam tez ze na silowni glownie biegam ewentualnie jakis rowerek lub stepper i kilka serii brzuszkow.

Gość dsgdfg
to zależy, ale przeważnie wchodzisz bez niczego poza ręcznikiem na sobie :-) po ok 10 minutach pod zimny prysznic i tak do trzech razy, na koniec warto się umyć.

Gość U mnie na silowni tez
w szatni jest sauna ;) Jest tam instrukcja obslugi. Wchodzisz i probujesz... Z reguly siedzisz 15 min i schlodzenie, 15 min i schlodzenie i jak dlugo chcesz cen cykl powtarzasz ;) Ja nie zwracam uwagi na ta klepsydre w srodku, po prostu jak mi dobrze to siedze, jak mi za goraco juz to wychodze. Nie jest specjalnie goraco na tej saunie, kolo 90 stopni. Jak na Twojej jest podobnie to 15 minut to z palcem w D posiedzisz ;)

Gość rozowy koralik
chodzi mi o to czy po takim treningu wskazana jest sauna bo spotkalam sie juz z roznymi opiniami

Gość dsgdfg
może, czemu nie, tylko że będzie wyczerpana potem. słabo widzę ostatnio :-)

oczywiscie, ze po treningu mozesz isc na saune. To wrecz wskazane jest!! :D Po to ona tam jest ;)

nic nie polewaj. Jak sauna sucha to sie na kamienie zadnej wody nie leje. Zalezy kto co lubi. Ale ja wole sucha saune zdecydowanie. Tym bardziej jak tam sama bedziesz. Niczym nie polewaj kamieni, bo inni uzytkownicy sauny moga sobie tego nie zyczyc ;)

Gość dsgdfg
inna sprawa, że po intensywnym treningu i saunie będzie trochę odwodniona.

Gość rozowy koralik
generalnie to wiem jak korzystc z sauny bo nie raz korzystalam, tylko czy po trenimgu tez moge z niej korzystac

ale sauna po treningu jest w ramach relaksu wlasnie. Po ciezkim treningu to warto wejsc na raz do sauny, wlasnie tak w formie relaksu. Relaks=odpoczynek, nie zmeczenie ;) No nie wiem, ja na saunie odzywam. Jesli komus nie sluzy, to po prostu nie powinien chodzic ;) Idz, sprawdz sama ;)

nie bedzie odwodniona jak bedzie uzupelniac plyny ;) Po silowni sauna jest jak najbardziej wskazana ;) Tylko wtedy najlepiej 1 wqejscie. Sauna w ramach relaksu. Bo mozna i caly dzien na saunie siedziec - ale wtedy sama sauna jest treningiem ;)

Gość rozowy koralik
chodzi mi wlasnie o takie jednorazowe wejscie na max.15 min po kazdym treningu.

Gość LALUNIA2010
NAJLEPSZY JEST SEKS W SAUNIE, TO DOPIERO MOZNA SIE ODWODNIC, ALE PO TYM SIE SPI JAK NIEMOWLE:)

Gość cvxnhgj
jesli chodzisz na silownie dla przyjemnosci to mozesz pe oterningu isc do sauny, ale jesli chcesz schudnac, nabrac formy to wchodzac do sauny po treningu niwelujesz caly efekt. cwiczac pocisz sie czyli twoj organizm m.in. miesnie traca wode i substancje odzywcze. na saunie dzieje sie to samo czyli idac po terningu do sauny tracisz b.duzo wody i substancji odzywczych czyli miesnie nie pracuja tak, jak powinny.

Nie niwelujesz efektu treningu, nie martw sie. Dla miesni wlasnie bardzo wskazana jest wizyta na saunie po wysilku. Zreszta przez 15 pierwszych minut to niewiele sie spocisz ;)

Gość rozowy koralik
no i tutaj tez sa rozne opinie:(

Gość patryk brzózka
15 minut podczas jednej sesji wcale nie tyczy się sauny każdego rodzaju w przypadku saun na podczerwień jedna sesja może trwać nawet 40 minut, a to przecież bardzo długo. Zresztą sauna na podczerwień znacząco się różni od tradycyjnych sauna. Tutaj możecie przeczytać sporo na ten temat - http://www.irmsauna.pl/baza-wiedzy/zalety-sauny-infrared

Gość gość
Pewnie, ze możesz, ja robie dokladnie to samo, najpierw trening, a pozniej sauna dzieki www.bsmira.com

Gość tadeuszkleks
Za pośrednictwem strony www.infraline.pl zamówiłem saunę. Moja szkoła walki zyskała możliwość odnowy biologicznej, ku uciesze wszystkich adeptów.