Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laktacjasraktacja ;/

POMOCY!!!PROBLEM Z LAKTACJĄ !!!! Zanika mi pokarm !!!

Polecane posty

Gość laktacjasraktacja ;/

2 tyg temu urodziłam córkę i w szpitalu karmiłam piersią, miałam wręcz nawał pokarmu...niestety od 3 dni pokarm niemal zanikł, z trudem naciągam 40 ml laktatorem ;( Musiałąm przejść na mleko modyfikowane niestety...... Jak przywrócić laktację ???????

Gość anna noowa
przystawiaj do piersi jak naczesciej, odstaw koniecznie sztuczne melkom dziecko bedzie rzadziej ciagnelo, mniej i gorzej i dobrze sie odzywiaj.

Też nie mam za wiele. Dodatkowo blokuje się wypływanie pokarmu i najpierw ściągam a dopiero potem karmię syna. Karm jak najczęściej. Niektórzy zalecają spędzenie całego dnia w łóżku z dzieckiem i karmienie go na okrągło.

Staraj się nie podawać modyfikowanego, bo wtedy laktacja całkiem zaniknie. Masz pewnie kryzys laktacyjny, to się zdarza, ale jest to problem przejściowy. Zrób sobie ciepły okład na piersi, po 15 minutach przystaw dziecko, przystawiaj jak najczęściej, jeżeli dziecko nie będzie chciało ssać, to pobudzaj piersi laktatorem. Ale najważniejsze, zero stresu! Zrelaksuj się, pomyśl o czymś przyjemnym i wtedy dopiero zaczynaj karmienie/odciąganie, bo jak się stresujesz, to pokarm nie wypłynie. Możesz spróbować też herbatkę ziołową na laktację. Jest jeszcze jeden sposób, może Ci się wydać dziwny bądź kontrowersyjny, szampan. W ostateczności wypij szklaneczkę szampana, jak laktacja powróci, to już więcej tego nie rób, to tak tylko jednorazowo. Powodzenia życzę :)

Z tym odstawieniem mleka sztucznego to może nie wyjść jak autorka nie ma pokarmu to dziecko głodne. Mój tak wył, że nie miałam wyjścia i musialam dokarmiać. Tak jest do dziś. Je pół na pół - moje i sztuczne.

mam 4 m-czna corke i mialam juz 3 kryzysy laktacyjne ale po 2-3 dniach wszystko wracalo do normy. nie dawaj MM jesli chcesz karmic piersia- dziecko nie umrze :)

karmi i bawarka to mit, specjaliści już wiele razy wypowiadali się na ten temat, jedynie herbatki ziołowe i w ostateczności ten szampan jak pisałam, ale tylko raz.

Gość Rusałka1985
Nie wiem dlaczego niektorzy nadal polecają Karmi jak zawiera alkohol :/ jeśli chcecie trafić na coś działające naprawdę i opratego na słodzie, to postawcie na Femaltiker. Wystarczy pójść do apteki…

Gość tapiceria
No dokładnie. Nie rozumiem kobiet które piją karmi na laktację. Jakaś paranoja. A femaltiker to jakiś suplement?

Gość askula
no w karmi chodzi głównie o słód jęczmienny który zawiera też właśnie femaltiker na laktację więc nie rozumiem po co pić piwo skoro ten sam składnik jest w suplemencie dla karmiących mam

Gość gość
Do lozka z dzieckiem, rozbierz dziecko i siebie. Kontakt skora skora mleko zacznie plynac. OBIECUJE

Gość gość
Przede wszystkim to ze mało udaje ci się odciągnąć laktatorem o niczym nie świadczy, laktator to nie dziecko, przeważnie tylko trochę udaje się ściągnąć a tak naprawdę pokarm jest. Ja wogole nie mogę odciągnąć laktatorem a karmiłam wyłącznie piersią do 6 miesiąca. I to nie wina laktatora bo próbowałam wielu. To prawda z tym przestawianie, jak najczęściej, mleko na pewno się wytworzyć, najlepiej tez w nocy przestawiać, nawet nie dostać kilka nosek ale dziecko miech wisi na piersi.