Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o studia mam

kierunki który lepszy ?

Polecane posty

1) Filologia rosyjska 2) Filologia polska 3) Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo Wiem, że i tak będę musiała podjąć decyzję sama i nikt za mnie tego nie zrobi, natomiast co o nich myślicie? Domyślam się odpowiedzi, że po żadnym z nich nie znajdę pracy... Z tym, że ja nie widzę siebie na jakimkolwiek innym kierunku studiów.

Gość dfgsdghsdg
Jak dla mnie to żaden z tych kierunków nie jest dobry :P I sam bym nie wiem co wybrał z tych podanych.

Gość filologia rosyjska
możesz jeszcze dziabnąć troche chińskiego

Gość jezeli wybieraz z tych
to bym wybrala filologie polska, potem albo specjalnosc nauczycielska albo jakas dziennikarska? Moglabys pisywac np w gazetach, udzielac korepetycji, pomagac np z prezentacjami do matury i zawsze cos dorobisz, zbierzesz doswiadczenie, takie jest moje zdanie.

Gość sxvf
filologia rosyjska- tlumacz przysiegly albo praca tlumacza w miedzy narodowej firmie i kasy masz jak lodu...

I tak ograniczyłam to wszystko do 3 kierunków ;) Wcześniej planowałam jeszcze politologię i historię. Typowa humanistka ze mnie. W przyszłości planuję jeszcze iść na zaoczną ekonomię albo archiwistykę, ale to może po 30 :) Pracować podczas studiów zamierzam i oczywiście korepetycji tez będę udzielać.