Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_genowefa

Wzrost beta hcg

Polecane posty

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, od kilku lat staramy się o maleństwo i teraz udało nam się, na teście wyszły dwie kreski :) w 27 dc beta - 177. Ostatni okres 5.02.11. Niestety wczoraj byłam u lekarza i powiedział że jeszcze nic nie widać (podobno widać dopiero od ok 3000) w związku z tym zrobiłam po wizycie betę 33 dc - 2050. Czy do to dobry wzrost? Czy wszystko jest w porządku? Jak uważacie kiedy iść na usg za tydzień czy za dwa? Mam już trochę lat (32) więc boję się czy wszystko będzie ok. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam O.

Witaj, Nie martw się, beta bardzo prawidłowo przyrasta i to, że lekarz niczego jeszcze nie dostrzegł, to nie szkodzi. Myślę, że za tydzień na usg to jeszcze też trochę za wcześnie.Lekarz już coś dostrzeże, ale to będzie pęcherzyk i nic więcej Ci nie powie. A za jaki czas lekarz proponował Ci wizytę?? Ja byłam u lekarza w poniedziałek i potwierdził wczesną ciążę, ale za wiele nie było widać. To było 4 dni po wyniku bety 1105. Na kolejną wizytę mam się zgłosić za 4 tygodnie. Pozdarwiam, wszystko będzie dobrze:)

Dzięki za pocieszenie. Lekarz powiedział że mam na razie zrobić betę i za tydzień, dwa przyjść, podobno coś tam widział ale powiedział że nie będzie jeszcze mierzył bo nie wie czy to to i za małe na razie. Zrobię betę w piątek wieczorem będzie po 48 godzinach i chyba poczekam 2 tygodnie na wizytę. Nie zlecił żadnych innych badań więc się trochę zdenerwowałam. Nie mam szczepień na żółtaczkę ale chyba już za późno, do tego jestem przeziębiona na syropku tylko i męczę się strasznie. O.

Mam jeszcze pytanie o cukier ostatnie dwa pomiary to 5,96 a być może na początku ciąży bo 14.02 miałam juz 6,7 rozumiem że na razie nie muszę się martwić, nie pytał o to i nie zlecił badań. A ja zupełnie zapomniałam z tego wszystkiego. O.

Genowefo:) Jestem w drugiej ciąży, szczepienia na żółtwaczkę przechodziłam mając 18 lat i później dawka przypominająca po 5 latach, a i tak okazuje się, że nie mam pełnej ochrony, poziom przeciwciał b. niski. Jesli chodzi o cukier, to absolutnie wahania cukry w ciąży nie są normalne. Jesli masz niewłaściwy cukier na czczo, to jak najszybciej powiedz o tym lekarzowi i powinnaś udać się do poradni diabetologicznej (nie wiem czy masz dobry, czy nie, bo nie podałaś norm). Ja miałam cukrzycę ciążową (nieprawidłowy wynik po teście obciążenia glukozą) i teraz prawdopodobnie też będę mieć tę przypadłość. Trzymaj się, będzie dobrze, ale cukru nie lekceważ. Pozdarwiam