Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinamalinaz25

Krwiomocz, pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość Kalinamalinaz25

Witam, od pewnego czasu czyli od około 3 lub 4 miesięcy mam problem z krwiomoczem. Zaczyna się od intensywnego bólu i pieczenia w końcowej fazie oddawania moczu. Mocz jest żywokrwisty i pojawiaja się w nim małe skrzepy. Wystarczy tabletka furalginy i przechodzi ale miałam tak juz 3 razy w ciągu 4 miesięcy. Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, owszem, miałam zapalenie pęcherza, ale nigdy nie było w nimkrwi a tymbardziej skrzepów. Byłam u lekarza ponieważ złapałam grypę i przy okazji powiedziałam jej o tym. Oczywiście w chwili gdy byłam u lekarza już było ok, ale zleciła mi badanie moczu i usg jamy brzusznej. Teraz czekam na usg, mocz zaniosłam ale nie mam wyników. Dodatkowo od jakiegos czasu odczuwam bóle krzyża. lekarka badała czy z nerkami wszystko ok, ale podczas oklepywania nic mnie nie bolało. Co mi może być?

Gość Kalinamalinaz25
up

Gość as12345
idz jak najszybciej do lekarza nawet dziś jak możesz. Nie zwlekaj.

Gość jak można wziąć jedną tabletkę
a potem odpuścić? Masz przechodzone zapalenie pęcherza i pewnie przeniesie ci się to na nerki :( Jak można być tak nieodpowiedzialną osobą??? Do lekarza po antybiotyki, skoro to tak długo trwa

Gość gość
Podbijam, od wtorku bolesne oddawanie moczu, środa spokój, czwartek na nowo, byłam u lekarza, w moczu pojedyncze bakterie, przepisał mi monural 3g na wypadek gdyby było gorzej, dużo piłam (woda, woda z cytryną, pokrzywa), dzisiaj od 2 godzin siedzę na kibelku i sikam krwią, mocz jest czerwony :( chłopak pojechał po antybiotyk, wezmę go, dziś muszę jeszcze iść do pracy, o lekarzu mogę pomyśleć dopiero po robocie, w sumie nie wiem czego oczekuję, odpowiedzi na pytanie czy mam to wziąć mimo krwiomoczu..? :o a do szpitala pojadę wieczorem na pewno...

Gość gość
O monuralu czytałam że jest na niepowikłane zapalenie pęcherza, czy zażywał go ktoś przy krwiomoczu?

Gość gość
Up :(

Gość gość
Odpisze ktoś?

Gość gość
co za debil pisze o żurawinie i kapuscie...?!!? Mialam tez krwiomocz. Sa 2 opcje. Pierwsza masz ostre przewlekle zapalenie -oby Druga mogą ci nerki wysiadac. Jesli nie wierzysz zadzwon do jakiejs pryw.praktyki nefrologicznej i zapytaj... Moja rada-jak najszybciej pogotowie!

Gość gość
na 90% masz przewlekłe zapalenie kłębuszków, antybiotyk migiem. Na etapie krwiomoczu zakwaszanie nic już nie da, Otulona.

Gość gość
Hej, nie kłóćcie się :P dzięki za odpowiedzi :) No ja też jestem zwolenniczką naturalnych metod, dlatego "jechałam" te ostatnie dni na wodzie i ziołach (tabletki z witaminą C i żurawiną też brałam) ale ten krwiomocz mnie przeraził, tym bardziej że tak długo trwał. O wpół do 2 wypiłam ten lek, sikam już bez krwi, trochę mi lepiej, ale jeszcze nie jest dobrze. Po pracy jadę na pogotowie... Dzięki :)

Gość gość
przez te naturalne leczenie to ty sie dializ doczekasz, wiesz co to jest

Gość gość
przeciez pisala ze badanie moczu wyszlo dobre, sam lekarz powoedzial ze jaksie pogorzsy :o

Gość gość
rak w nerce, zapalenie pecherza albo bakterie ktore sprawiaja ze mocz wyglada na krew.

Gość gość
moze miec zapalenie (zapewne ostre) nawet nerki ale nie straszcie od razu kazdego rakiem :D :o

Gość gość
a gdzie tu straszenie? puerwszym objawem raka nerki jest wlasnie krew w moczu. mam udawac ze to nie istnieje?

Gość gość
rowniez jednym z pierwszych objawow kamicy nerkowej jest krew w moczu, nie histeryzuj

Gość gość
nikt nie histeryzuje. tak samo moge zapytac czemu straszysz ja kamieniami? to moze byc i to i to i inne. to fakty a nie straszenie

Gość gość
napisze tak,znajomy mial krwiomocz,poszedl do lekarza,skierowali go na usg i co?wyszlo RAK PECHERZA,pozniej bral chemie,tak samo moze byc przy kamieniach,jak sikasz,najwazniejsze zrobic USG i wtedy wiadomo co i jak

Gość gość
wlasnie,sami sie nie leczcie,myslicie ze to nic powaznego,a moga byc naprawde zupelnie inne choroby niz krwiomocz.

Gość gość
taka jedna sama sie chciala leczyc zrawinowym jakims sokiem,i jej sie cos stalo z nerkami(zwlekala isc do lekarza) teraz ma cos kroniczne nie wiem jak to sie nazywa