Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

safonaw

Które imię wybrać dla córki? Magdalena, Anastazja, Amelia czy Zuzia.

Polecane posty

Witam. Razem z mężem zastanawiamy się nad imieniem dla naszej córci która już niebawem przyjdzie na świat. Mąż uparł się przy imionach: Zuzia, Magda. Natomiast mi te imiona średnio się podobają. Myślę nad imionami Anastazja, Amelia. Mamy odmienne zdania i w ogóle nie umiemy dojść do porozumienia. Jakie imię Wy byście wybrały? Pomóżcie :)

Gość kkkikji5545
moja coreczka ma na imie Amelka:) mi sie podoba to imie i bardzo pasuje do mojej coreczki:)

Gość ...ja wybrałbym...
Zuzia lub Amelia ... piękne imiona ... :D

Gość fjkhfvjh
co druga to Zuzia i Amelia, prawie tak oklepane jak Kasia i Ania, Magdalena i Anastazja to piękne imiona radzę zastanowić się nad tymi, chyba że wolicie żeby dziecko miało na imię tak jak połowa dziewczynek w przedszkolu

Gość Tymbarkowa mama
Amelia albo Zuzia-śliczne! Magda też ladne ale A i Z ładniejsze. Zróbcie wyliczankę. Ja tak zrobiłam z moim mężem,wybralismy po jednym naszym najładniejszym imieniu i "ene due rike fake..." moze dziecinne ale innego wyjścia nie widzieliśmy... Wygrał mąż,urodziła sie Laura:)

Gość zuza i amelka
teraz jest strasznie popularne. W grupie mojejcóreczki są 3 zuzanny i 5 amelii - a dziewczynek 14 jest

Gość Zuzia oklepana
Ale wolę nasze polskie oklepane imiona niż też Nikole czy Dżesiki. Magdalena mi się nie podoba, a Amelia kojarzy mi się z anemią... Reasumując, wybrałabym Zuzię.

Magdalena, piękne imię, ukochanej kobiety Jezusa , Anastazja, imię kobiety, dziecka cara Mikołaja, uratowana wg legendy z pogromu bolszewickiego, Amelia, tak jak piękny kwiat, Zuzia, najładniejsze bo tak ma imie moja wnusia.....

Gość regres to uczuciowy gej
Magdalena albp Anastazja, tylko nie Zuzia i Amelka oklepane imona i wogole mie sie nie podobaja brzmia tandetnie, cukierkowo co inego Magdalena, Anastazja to sa mocno brzmiace piekne imiona

Gość zuzia i amelia sa okropne
z tych propozycji wybralabym Magde.

Gość A mój chce
Klementynke :O a mnie się to średnio widzi , wolałabym Antonine , Antosie , Tosie ;)

Gość kamcia_25
mi się podoba amelia;) a zuzia?? to imie pasuje do drobnej małej dziewczynki i teraz pomyśl jak twoje dziecko bedzie wysokie i dobrze zbudowane... to zuzia bedzie brzmiało śmieszni;/

kamcia_25 - zgadzam się z Tobą całkowicie i właśnie dlatego jestem przeciwna, aby dać tak córce na imię. A imię Klementynka. Hmm... też średnio mi się podoba i z tych dwóch zdecydowanie wybrałabym Tosie :)

Amelka w istocie oklepane - to tak bardziej z sentymentu ;) A skrót od Anastazji to np. Nastusia, Nastunia, Nastka. Z drugiej strony jak długo jesteśmy dziećmi i przez jaki czas używa się zdrobnień? Może lepiej dać takie imię, żeby ładnie brzmiało dla nastolatki i kobiety?

Gość brak imienia
a zuzia?? to imie pasuje do drobnej małej dziewczynki i teraz pomyśl jak twoje dziecko bedzie wysokie i dobrze zbudowane... to zuzia bedzie brzmiało śmieszni;/ A jeśli dziecko będzie dobrze zbudowane to Amelka nie będzie brzmiało śmiesznie? :D

Gość klkjdhg
A mi się podoba imię Iga- ładne, krótkie i można fajnie zdrabniać (np Igunia, Igusia)

Amelia wg mnie okropne .. kojarzy mi się z zakonnicą, albo jakąś babką w średnim wieku nie zbyt atrakcyjną Zuzanna może być Anastazja ujdzie ,ale nie specjalnie mi sie podoba Magdalena nie podoba mi sie

Gość mi sie podoba Amelia,
Melodea, Klaudia, Amanda...

Gość Zuzia dla małej dziewczynki
Zuzanna dla dorosłej kobiety a jak dla nastolatki?

Gość dla nastolatki
ZUZA

Gość poli28
boze to juz imie trzeba dobrac do prawdopodobnej budowy ciała dziecka? :O...juz przestańcie wydziwiać :O