Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oblubienica

1%

Polecane posty

Gość pikikipiki
dajcie na zwierzeta! :( ludziom zawsze ktoś pomoze, nie zostawą bez opieki, a zwierzeta nie mają nic, nikogo :(

Marion:)) dzięki! fundacja jest ok, na stronie widac, ze zajmuja sie dziecmi. Ale czy jet cos co rzeczywiscie wyroznia te fundacje od innych?

pikiki poczytaj na forach ile ludzi oddaje na zwierzątka. Nikt nie jest w stanie pomoc wszystkim.. ja w tym roku oddaje na zwierzatka, ale za rok pewnie jakims dzieciaczkom. Staram sie to jakos rozlozyc.

dokładnie, na forach non stop ludzie pisza ze oddaja na zwierzeta.. nawet nie wiedzialam ze az tyle, a na zwierzeta idzie moze nawet wiecej niz na ludzi

Ewagarstka pytasz czy FSM odróżnia się czymś od innych fundacji, a więc przede wszystkim poza swoim głownym celem, który jest przypisany większości fundacji czyli pomoc, ulga w cierpieniu, ich głownym celem jest spełnianie marzeń dzieci chorych na raka. Czasami tylko te marzenia trzymają dzieciaczki przy życiu i dają im nadzieję, często bywa tak, ze te spełnione marzenia to już ich jedyna radość niestety. FSM wzbudza uśmiech na twarzy tych dzieci, daje siłe do walki z nowotworem i to jest wielkie:)

Marion:) Dzieki. Co prawda juz rozwialam wszystkie swoje watppliwosci i tez jestem za FSM. Ta rehabilitacja darmowa i organizowanie imprez przekonalo mnie ze warto oddac wlasnie na nia:)

1 kwietnia można się przejść, jak ktoś ma okazję i jest z Warszawy i okolic, na Harleyadę organizowaną przez FSM;)

Noo.. wiem:) muszencja stworzyla nowy watek na ten temat. Super pomysl z ta impreza:) Mozna pisanki chyba wlasne robic tez i potem bedzie mozna je tez kupic:)

Ludki, harleyada ponoc bedzie przelozona ze wzgledu na zla pogode:( ale mowia ze na pewno bedzie przelozona i sie odbedzie w najblizszymczasie:)

oh, kurcze to szkoda.. muszencja jak bediesz wiedziala na kiedyprzeloza to daj znac bo ja nie mam za bardzo czasu a i tez pamiec zwodzi zeby sie tym tak interesowac..

nie obiecuje, ale o ile i ja ebde pamietac i o ile sie czegos dowiem to mysle ze dam Wam znac:) W koncu staly bywalec ze mnie, hehe:)

Gość 3423423423
numer KRS 0000186434 (dopisek- na leczenie Kacpra Lempka) Syn znajomej która wychowuje go sama jest ciężko chory, ma zespół Westa i postac autyzmu. Powyżej jest numer KRS...

ludki, namawiajce ludzi z pracy zeby przekazywali swoj 1%, naprawde wiele osob w ogole na to nei zwraca uwagi a to naprawde przepada b. duzo kasy! apeluje do Was!

u mnie tez sporo osob nie oddawalo w ogole 1%. Jak to tlumaczyli? Brakiem czasu:) teraz nie znam juz nikogo kto by nei oddawal:)

Gość huwfiufg
hej dziewczyny :) Pracuje w skarbówce przy wprowadzaniu danych z pitów, wiec moge co nieco powiedziec. Ludzie dają najczęściej swój 1% na różne fundacje zbierajace kasę dla chorych dzieci... to chyba 50% wszystkich przekazanych darowizn. Potem są takie typowe lokalne organizacje - w moim miescie stowarzyszenie pomocy chorym przy konkretnym szpitalu. Trzecie w kolejnosci są zwierzaki - najcześciej TOZ i lokalne schronisko. Często pojawiają się pieniadze na fundacje Anny Dymnej, TVN, Polsatu i inne reklamowane w tv. Poza tym stowarzyszenia często pokazujące sie w lokalnych mediach, aktywnie działające dla społeczności jak Sejmik Osób Niepełnosprawnych, czy Stowarzyszenie rodziców dzieci z zespołem downa - no ale to u mnie w mieście. A... zapomniałabym o jeszcze jednej, dość przykrej dla mnie grupie - rzeczy kościelnych, katolickich, chrześcijańskich... na Caritas, na kościoły, na zakony, na misjonarzy, na trzechsetny pomnik JP2... Dużo osob robi błąd nie podajac nr krs, albo nie wpisując kwoty jednego procentu - MUSICIE sami ją wpisać!!! I nie może być wiecej niż 1% - zaokrąglamy do dziesiątek groszy w dół... Ja swoje oddałam na pogotowie dla jeży :) Pozdrawiam!

a co jelsi ktos nie wpisze tego nr albo tej kwity? Czy urzednik mowi co trzeba zmienic? czy po prostu wteyd przepada?

oo, dokladnie. Na forach i w ogole w necie duzo pisze sie o Fundacji Spelnionych MArzen:) Ciekawe jak to w praktyce, czy duzo ludzi na nich oddaje? bo w koncu warto:)

ja mieszkam za granica, ale gdybym mialaa przekazac to przekazalabym na: Polska Akcje Humanitarna. Nigdy nie na jakas fundacje katolicka. Pozniej napisze dlaczego. Naprawde interesujace.