Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xnjdhfkjlg v

Duphaston

Polecane posty

Gość xnjdhfkjlg v

Witam, czy któraś z was brała w ciąży bądź bierze lek duphaston?ja biore ale juz mi sie konczy opakowanie a zapomnialam zapytać lekarza czy tylko to jedno opakowanie mam wziasc :/ na wizyte ide dopiero za miesiac i nie mam jak go zapytać ile czasu albo ile opakowań wy brałyście?

Gość xnjdhfkjlg v
????

Gość rosy
Zależy w jakim celu bierzesz... ?

hej ja jestem w 10tc i biore duphaston od 2tyg, z tego co wiem to zazywa sie go do 18tc jezeli ci sie konczy a masz wizyte dopiero za miesiac to zadzwon do swojego lekarza i najlepiej zapytaj moze wypisze ci tylko recepte bez wizyty

Gość rosy
jeżeli bierzesz aby zajść w ciąże to od 16 do 25 dnia cyklu

Gość jestem ze śląska
a ja mogę sprzedać jedno opakowanie i chyba gdzieś pół listka. bo zostało mi, a w sumie leży. cena na opakowaniu 37zł sprzedam za 25+ 3zł przesyłka;)

Gość xnjdhfkjlg v
ja jestem w 9 tygodniu i biore od 6 tygodnia i w sumie nie wiem dlaczego mi przepisal ten lek bo nic mi nie powiedzial nawet..

Gość xnjdhfkjlg v
właśnie jestem ciekawa dlaczego ten lek zostal mi przepisany bo przeciez to na podtrzymanie ciazy jest a mi nic nie wiadomo o tym ze ciaza jest zagrozona, nie mialam zadnych krwawien ani plamień...dziwne to troszke dla mnie moze nie potrzebnie w ogole biore to :/

ja tez nie mam zagrozonej i biore dwa razy dziennie po pół tak profilaktycznie dla bezpieczenstwa

zadzwoń do lekarza i zapytaj, bez powodu leku Ci na pewno nie zapisał, musiał być jakiś powód, a jak masz z lekarzem taki słaby kontakt, to idź do innego

Gość spokojnie spokojnie
mój gin mówi, że jeśli nie ma plamień/brudzeń itp, progesteron jest w dobrej wysokości to NIE POWINNO się brać sztucznego [typu duphaston, luteina] jeśli wszystko jest ok to znaczy że organizm sam sobie radzi doskonale i nie ma co go wspierać i pracować za niego [podając sztuczny progesteron sprawiasz, że organizm przestaje sam go produkować bo ma sygnał, że nie musi] co innego jak są wskazania - zagrożona ciąża, plamienia, niski poziom progesteronu itp albo jak jesteś np po In Vitro a tak to nie ma sensu i sam mój gin krytykuje swoich kolegów po fachu, którzy każdej jednej dziewczynie w ciąży każą to brać

Gość xnjdhfkjlg v
no wlasnie teraz zamierzam do innego isc bo tamten powinien mnie raczej poinformowac w jakim celu leki biore czy profilaktycznie czy tez jest jakas obawa...niektorzy lekarze są do bani :(

no ok, lekarz nic nie powiedział, ale dlaczego ty się nie zapytałaś po co Ci ten lek daje, to nie rozumiem?

Gość xnjdhfkjlg v
a bylam wczoraj u ginekologa innego i mialam tyle pytań że kurcze zapomniuałam o to zapytać :(najwyzej zadzwonie do kobitki i jej sie zapytam, bo zrobila mi usg i powiedziala ze wszystko jest ok wiec moze nie musze tego brać wcale

Gość xnjdhfkjlg v
nie zapytaam bo jak usłyszałam ze jestem w ciąży to byłam tak przejęta i szzczesliwa w tamtym momencie ze sama rozumiesz nie myslalam :)

Gość spokojnie spokojnie
no ale właśnie profilaktycznie się tego brać nie powinno ! po co zakładać u KAŻDEJ dziewczyny w ciąży, że musi brać sztuczny progesteron ? bierze się go wtedy, kiedy sa ku temu przesłanki a jak u Ciebie nie ma to ja nie wiem po co masz brać u mnie wszystko jest ok, nie mam brudzeń, plamień, progesteron we krwi bardzo wysoki i nic nie biorę bo organizm radzi sobie sam i to bardzo dobrze :) mam co prawda wykupione 1 opakowanie Duph. [z polecenia gina] ale mam wziąć TYLKO wtedy jak zobaczę podbarwiony śluz, plamienie itp

Gość xnjdhfkjlg v
ja badań jeszcze nie mam zrobionych wiec nie wiem jak tam u mnie...najlepoej zadzwonie do pani ginekolog co mnie wczoraj badała i poprostu zapytam powinna mi doradzić czy jest sens brać skoro ja nie mam zadnych plamien

Gość xnjdhfkjlg v
a podbarwiony śluz to znaczy jaki?np jesli bedzie jakiegos nieladnego koloru?bo ja sluz mam od czasu do czasu ale raczej jest on taki jak mialam zawsze mleczny badz bezbarwny

Gość mam do sprzedania 2 NOWE opako
wania jakby któraś z Was potrzebowała, to niech pisze;)

Gość spokojnie spokojnie
podbarwiony krwia czyli np rózowy

Gość xnjdhfkjlg v
acha musiałam się upewnić :):) to na szczęście takiego nie mam

Gość spokojnie spokojnie
no to wg mnie jest wszystko ok i nie potrzebujesz sztucznego wspomagania :)

Gość xnjdhfkjlg v
dzieki :)

ja tam krawień czy podbarwionego śluzu tez nie miałam a duphaston brałam do 24tc tyle że u mnie jest niewydolna szyjka więc ciąża zagrożona była a powiem tak lepiej brać za wczasu duphaston niż później cholerny fenoterol po którym serce kołacze i są drgawki :/ dzwoń albo idz do swojego gina (tego co ciąże prowadzi a nie robił jedno usg) i zapytaj

Gość xnjdhfkjlg v
zadzwonie dzisiaj do ginekologa i sie dowiem,ja bylam jak do tej pory u dwoch roznych teraz dopiero umowilam sie na wizyte do lekarza ktorego wybralam juz do prowadzenia ciazy ale z nim sie zobacze za ok miesiac bo jest oblegany

Gość spokojnie spokojnie
Mami niewydolność szyjki też jest wskazaniem bo automatycznie ciąża jest wyższego ryzyka. Ja mówię o zupełnie BEZPROBLEMOWYCH ciążach :)

Gość ZOFIAN UK
mam na zbyciu duphaston po ciąży, jeżeli któraś potrzebuje prosze o kontakt na email zofia_n@yahoo.com mieszkam w UK , moge przesłać pocztą