Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katowicz Anka

Nacinanie krocza - czy zawsze?

Polecane posty

Gość Katowicz Anka

Zastanawiam się czy wszystkim kobietom nacinają krocze? Jest ktoś kto urodził bez nacięcia?

ja urodzilam tak 2x bylo bez naciecia i sama tez nie peklam, wiec zero szwow

Gość ingrid cold
hej, ja miałam nacinane - parłam ze 2 godz. bez nacięcia by nie poszło. w szkole rodzenia położna nam wszystko tłumaczyła, jeśli zależy Ci na ochronie krocza to musisz to powiedzieć położnej przy porodzie- wtedy troszkę rózni się II faza - nie możesz szybko wyprzeć dziecka bo popękasz, więc robisz to powoli, na raty. No chyba, ze jesteś tą ogromną szczęściarą z elastyczną tkanką i nie popękasz i nacinać też nie będzie trzeba. Ja nie żałuję, trochę tylko blizny jeszcze ciągną, ale chyba z czasem przejdzie.

Gość ingrid cold
ja nie chaiałam mieć nacinanego dopóki położna nam właśnie nie pokazała na laLCE I RĘKACH JAK SIĘ PRZE PRZY OCHRONIE KROCZA - MOMENTALNIE ZMIENIŁAM ZDANIE :) ALE JA drobniutka jestem :)

ja byłam przy pierwszym porodzie nacinana a przy drugim pękłam bo do końca położna miała nadzieję że się uda na szczęście małe pęknięcie na 1cm, ale leżałam ze mną babka 7 poród i przy żadnym nie była nacinana a dzieci ogromne najmiejsze ważyło 3600g a to siódme 4700 :/ więc się da

ingrid a kiedy rodziłaś? ja od jakiegoś miesiąca już nie czuję tej blizy po 2 porodzie a rodziłam w listopadzie :) wierz mi wiem z doświadczenia że po pewnym czasie zapominasz że wogóle jakaś blizna tam jest :)

przed porodem podpisałam zgodę, że w razie koniecznosci zgadzam sie na nacięcie krocza dziękuję Bogu, że mnie nacieli...

Gość jatakarina
ja miałam nacinane i powiem wam że 9 miesięcy po porodzie nadal czuję blizny po kochaniu się z mężem, boli mnie tam przez jakąs godzinę, dwie po stosunku....i zastanawiam się czy to normalne...

jatakarina hmmm wydaje mi sie że nie jest to normalne :/ ja jestem 3,5 miesiąca po porodzie i czuję tą bliznę tylko jak mąż ma ochote na sex od tyłu a tak to bez problemu z pełną satysfakcją i zero bólu idz może lepiej do lekarza niech sprawdzi czy wszystko ok kumpele tez bolało i dopiero po 4 miesiącach poszła do lekarza a tam się okazało że jej zakażenie już właziło bo ją źle zszyli :/

Gość ingrid cold
mami - ja też w listopadzie :)

Gość Mi się wydaje, że
położnikom jest wygodnie naciąć krocze, bo poród jest wtedy łatwiejszy

jatakarina - to chyba nie jest normalne ;) mnie nic nie boli. blizna jest lekko wyczuwalna. na zewnątrz miałąm 5 szwów. w srodku masakre (popękałam) hehe ale tez mnie ładnie tam pozszywali :) nie czuje zadnego bólu

Gość ingrid cold
meaa a kiedy przestalas czuc blizne?

nie pamietam dokładnie. ale z pare miesiecy po porodzie

Gość mamachichi
moje dziecko było duże-4300, ja raczej normalnych rozmiarów i mnie nacieli na 2szwy, po ok 6tyg od porodu juz nic nie czułam, a teraz nawet nie wiem gdzie to nacięcie było bo blizny nie czuje

Gość ingrid cold
mnie to tak zszyli, ze potem wyjac nie mogli :/

Gość mama23_wr23
mnie nacieli, ale tylko dlatego, ze maly chcial wyjsc reka i glowa na raz... inaczej bym pekla... 7 szwow... ogolnie zszyli mnie strasznie ciasno, przez to "wejscie" czlonka jest odczuwalne bardziej...czasami troche boli, ale pozniej jest juz ok!