Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziura w zebach haha

cennik dentystyczny

Polecane posty

mam pytanie ile kosztuje precietnie leczenie żebów prywatnie, ale nie kanałowo, tylko takie w miare zdrowe zeby z lekkim miejscem zmienionym chorobow, no woecie co mam na myśli, ze niema dziury tylko robią się czarne znaki które w konsekwencji prowadzą do dziur

bardzo mi zależy na odpowiedzi bo nie wiem jak ucierpi na tym mój budżet

Gość masz próchnicę
musi być plomba. Amalgamat na NFZ, za darmo, za światłoutwardzalną zapłacisz 70-160 zł, zależnie od gabinetu i wielkosci plomby

a jeżeli za wizytę kanałową płacę 90 zł to chyba nie dużo prawda? z tym ze jestem z podkarpacia, a to jest zadupie więc pewnie dlatego tak tanio

z tym ze do kanałowego podchodzi się 3 razy więc to koszt prawie 300 zł za ząb, a to juz nie tak tanio, to ciekawe ile wezmie za taki zwykły prawie zdrowy ząb

Gość masz próchnicę
ja dziś w poznaniu za plombę ogromną, do siódemki zapłaciłam 70 pln. u poprzedniej dentystki, za tę sama plombe placiłam 150 pln - wypadła po roku

Gość Najlepsze co mozecie zrobić
to jest bardzo duzo nie wolicie isc na przychodnie z funduszu?i zapłacić tylko za plombe samoutwardzalną + znieczulenie?

w życiu bym nie poszła leczyć publicznie, nie dość ze u najlepszego w miescie prawie mdleję ze strachu (oczywiście bezpodstawnie) to co dopiero za friko leczyć zęby, pewnie w ogóle się nie przykładaja do tego

Gość Najlepsze co mozecie zrobić
co to za aluzja?:O no oczywiście,że chcą,ja zapłaciłam za plombe ze znieczuleniem 45 zł. Albo wypełniają takim innym czymś białym za darmo.

Gość masz próchnicę
nie ma różnicy czy idziesz z funduszu czy prywatnie jesli masz zakładaną plombe światłoutwardzalną. Przynajmniej w moim miescie.

Gość I^ll Save you all my kisses!!
ja ostatnio byłam,bo lipnie z kasą i nie widzę żadnej róznicy..

Nie wiem.. Kiedyś usłyszałam, że tylko wyrywają i ewentualnie coś z jedynkami robią. Jakby nie było na zębach lepiej nie oszczędzać. Państwowo nic dobrego z tego nie będzie.

jak ja poszłam jakies 5 lat temu na NFZ to nie dość ze robił mi bez znieczulenia bo uznał ze nic nie bedzie bolec to jeszcze założył mi plombę kolory czarnego, ale trzyma się do dziś i wiecej nie pójdę, dobrze ze to była 7 bo gdyby to była 1 to bym chyba go zabiła

autorko mnie sie wydaje,że wyżej srasz niż dupe masz,napisałaś to tak jakby ktoś kto szedł publicznie był gorszy. Jak byłam mała zawsze chodziłam publicznie bo moja matka zawsze gadała,że po co płacić za coś co może być za darmo:O

zęby to wizytówka, wiadomoze ciężkie czasy i trzeba też patrzeć na cenę ale faktycznie jeśli już coś sie robi to trzeba to zrobić porządnie i nie patrzec ze tu czy tam jest taniej

no tak dlatego ktoś wyżej napisał : zamiast czarnej plomby wziąć swiatloutwardzalną i dopłacić,i żądać znieczulenia wręcz.

nie jestem lepsza dlatego ze chodzę prywatnie, daj spokój, ale ja żyję na podkarpaciu, moze gdzieś tam w wawie jest od państwa tak jak u nas prywatnie, ale ja tu nie zaryzykuję,

"autorko mnie sie wydaje,że wyżej srasz niż d**e masz,napisałaś to tak jakby ktoś kto szedł publicznie był gorszy.." Chyba jesteś jakaś przewrażliwiona. Gorsza nie jest osoba co idzie państwowo tylko potem jej zęby ;)

Gość masz próchnicę
masz kolezanko żle w gowie NFZ za zeby 1-3 refunduje swiatłoutwardzalne, a za dalsze zęby musisz zapłacic za plombe jesli chcesz światłoutwardzalna a nie amalgamat. Lekarz cie nie zapytał jaką chcesz plombę? Trzeba było dopłacic do białej, bo z tego co widzę, ząb został wyleczony dobrze

ROSALINDA PERELECZKO MASZ RACJĘ, ZGADZAM SIE Z tOBĄ... CHYBA KTOŚ TU ZAPOMNIAŁ ZE ZYJEMY W PL (NIESTETY)

"moze gdzieś tam w wawie jest od państwa tak jak u nas prywatnie" Jestem z Warszawy i wierz mi - nic nie jest lepiej. Taki sam siet wszędzie w całej Polsce.

dlatego w zyciu nie pójdę prywatnie.....co innego isc na usg z nfz a co innego leczyc zeby

Gość masz próchnicę
a co do znieczulenia - wiele razy byłam na nfz, NIGDY NIKT nie odmówił mi znieczulenia! jak próbował po prostu wstawalam z fotela i mówiłam - to do widzenia, ja leczę sie tylko pod znieczuleniem. I natychmiast było, refundowane przez nfz zresztą.

dokładnie. Rosalinda - nie jestem przewrażliwiona :O nie każdego stać i tyle.

'dlatego w zyciu nie pójdę prywatnie ... ' chyba na odwrót?

Gość masz próchnicę
Gorsza nie jest osoba co idzie państwowo tylko potem jej zęby Bzdura. jak dentysta jest dobry to zrobi ci dobrze zęby także na fundusz. A jak jest partaczem, to mimo że skasuje cię wysoko to i tak spieprzy robotę.

załóżmy hipotetycznie, że wstaję od fotela jak napisałas i mówię ze ja leczę tylko ze znieczuleniem to załóżmy z kolei ze zatrzymuje mnie i mówi ze ok da mi znieczulenie, a wtedy chyba wiadomo, ze zezłosci się i zrobi tak czy tak zeby bolało

dokładnie..na odwrót ...pomieszało mi sie