Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki temat ssss

UZYWA KTOS JESZCZE PIELUCH TETROWYCH????

Polecane posty

Gość taki temat ssss

Ja niedlug rodze drugie dziecko z kasa sie nam nie przelewa wiec tak samo jak przy pierwszym chce uzywac tetry. Ostatnio jak kolezance o tym powiedzilam to mnie wysmiala ze ile to idzie na prad , wode , proszek itp. U nas mamy bardzo tania wode, mieszkamy z rodzicami i oni placa za prad my tylko za wode . Przy pierwszym dziecku uzywalam przez pierwsze 3 mies tetry i wyszlo mi 30 zl wiecej za wode niz zwykle. W proszku pralam zwyklym bo syn nie jest alergikiem. Czyli na moje oko same "+" jak myslicie??? :)

zrobisz jak uważasz, to Twoja sprawa i nic nikomu do tego w jakich pieluchach trzymasz dziecko ;) BTW cwana jesteś-część kosztów za pieluchy poniosą rodzice ;)

twój wybór :) jak mój mąż kiedyś powiedział że tetry tańsze to go wyśmiałam i wyliczyłam mu że za jednorazówki ja daję 39,99 za 94szt a jakbym miałam mieć tetry to na sam proszek bym wydawała z 20zł miesięcznie do tego woda i prąd że o moim czasie poświęconym na pranie, wieszanie, ściąganie i prasowanie nie wspomnę no i oczywiście dla dziecka jednorazówki sa bardziej komfortowe :) ale jak mówię to twój wybór z tego co wiem to teraz są tez inne pieluchy wielokrotnego użytku które są ponoć lepsze niż tetra więc może to przemyśl

Gość ja uzywam wielorazowych
i wychodza taniej. Pcaka pieluch starcza na tydzien, gora 10 dni. Wiec na miesiac musisz wydac 160 zl minimum. Proszekk i woda wychodza duzo taniej.Zwlaszcza, ze pierzesz razem z innymi ubraniami dziecka, nie wstawiasz codziennie pralki pieluch. Prasowanie wielorazowek odpada. Czas na suszenie i skladanie taki sam jak innego prania. A dla pupy dziecka duzo zdrowsze sa pieluchy z bawelny czy konopii niz jednorazowki z pochodnymi ropy naftowej.

ja używałam przez 8 czy 9 miesięcy, teraz już jednorazówki i nocnik jak się uda. Zrezygnowałam z tetry (chociaż wychodziło mi taniej) bo już miałam dość prania i co chwilę przewijania.

ja miałam użuwać tetry, kupiłam nawet kilka dziesiąt pieluch, ale nie wiedziałam ile kosztują jednorazowe pieluchy, ja kupuję pieluszki z biedronki za 64szt 27zł, to praktycznie żaden koszt w porównaniu z praniem, prasowaniem, itp,moje dziecko zużuwa ok 4-5pieluszek na dobę, czyli 2paczki na 3miesiace to masz prawie 60zł, to ci pójdzie wiecej na sam proszek, moja ma 17miesiecy, i od 1dnia jest jednorazowych, a tetrę mam jako ścierki bo sa super chłonne, wiadome z początku można tetrę używać bo dziecko bardzo często się załatwia, ale to twój wybór, ja nie mam za bardzo pieniędzy ale tetrze móię NIE

jak ja bym miała zużyć miesięcznie pieluch za 160 zł to bym musiała małego co 2 godziny mu pieluche zmieniać :/ nie no porażka mój mały zużywa około 4 pieluch na dobe czy paczka za 39,90 starcza na około 23 dni a co do prania to ja bym pieluch z innymi ubrankami nie prała bo to przecież wygotować trzeba by się pozbyć bakterii :/ nie dzięki koszt wielorazówek jest większy niż jednorazówek że o oszczędności czasu nie wspomnę :)

Gość sizilenka a jakie
to sa pieluchy z biedronki za 27zl / 64szt bo z tego co wiem dada ma w op 50 iles. Jak ty chcesz nowrodka 5x nadzin przewijac , przeciez taki maluszek robi w pieluche po kazdym karmieniu.

Gość 1111.....
początkowo zużywa się rzeczywiście więcej pieluch 1-2 mies ok 8 dziennie, potem stopniowo mniej dziecko roczne- 1,5 roczne ok 4-5. Ja używałąm z wygody jednorazówek, jak ktoś myśli o ekologi to może się zastanowić nad tymi wielokrotnego użytku to chyba lepesza alternatywa niz tetra ale jednorazowy wydatek spory koszt pieluchy 30zł plus wkład? Jeżeli autorko bylo Ci za pierwszym razem wygodnie z tetra to się nie przjmuj opiniami, mi po prostu nie chciało się przewijac non stop i przebierac A jeżeli chodzi o cenę pieluch to można wybrać w miare ta tanie a dobre dada, baby dream

Gość serio wy przewijacie dziecko 4
razy na dobe?? Ja zmieniam co 3 godziny, maksymalnie co 4 pieluche. Przed kazdym spacerem , zwlaszcza zima. Przede wlozenie dzicka w wozek/ foelik samochodowy, zeby nie siedzialo na mokrym. WYhcodzi mi 5- 7 pieluch na dzien. a uzywam i jednorazowych ( specery, dluzsze wyjscia i wielorazowych z mikrofibry, na co dzien. Mikrofibry sie nie gotuje, wlewasz olejek dezynfekujacy do pluaknia i bakterie znikaja.

No jeśli rodzice płacą Ci za prąd to oczywiście że tetrowe wyjdą Ci taniej, odpada koszt prania i prasowania... Gratuluję oszczędności.