Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarysiaMaria

Ciężka sytuacja :(

Polecane posty

Gość MarysiaMaria a ja doskonale
Ja wsystko widze w czarnych barwach. Co z tego ze maz pracuje, skoro to nie starcza na wszystkie oplaty. Teraz jeszcze czeka nas przeprowadzka, bo wlasciciel sprzedaje dom w ktorym mieszkamy. Nie wiem jak sobie poradze z przeprowadzka, z kulami nie da sie nic przeniesc. Wszystko spadnie na meza, ja jedynie siedzac na 4 literach bede pakowala a pozniej rozpakowywala. Jedyny plus tej przeprowadzki, ze wynajmiemy teraz cos tanszego. A jak bysmy wczesniej zerwali umowe to nie dostalibysmy zwrotu depozytu. Tylko, ze ciezko znalesc cos w takiej cenie jaka nas interesuje. A u Ciebie niech maz sie nie poddaje. Niech chodzi po 10 razy w jedno i to samo miejsce - przypomina sie. Do tego niech sie zapisuje do kazdej agencji pracy na jaka sie natknie. W koncu powinien cos "wydeptac" :) Trzymam kciuki :)

a masz tam chociaz darmowa opieke lekarska w ciazy?

Gość nie polecam tego wozka
przynajmniej tyle dobrego :) A moze rodzice niech popytaja znajomych, a znajomi znajomych itd. i gdzies sie w koncu trafi praca. Teraz tak prosto z ulicy ciezko gdziekolwiek sie dostac, najlepiej z polecenia.

i z tym tez jest ciezko, bo polak polakowi na obczyznie nie chetnie pomaga. ogolnie nie mam tu za wiele znajomych. musimy liczyc na siebie

Gość nie polecam tego wozka
oj to z tym pomaganiem to wiem doskonale jak jest. Ale moze trafi sie dobra dusza i ktos wyciagnie pomocna dlon. Nie poddawajcie sie.

Gość beznadziejny przypadek
hej. ja tez mieszkam w glasgow. z ktorej czesci miasta jestescie? jak u was z angielskim? zaejestrowaliscie sie w jakichkolwiek agencjach? jakiego typu pracy szukacie?

to powyzej to bylam ja ;)

Gość beznadziejny przypadek
a zagladaliscie na strone emito.net? tam jest sporo ogloszen

poddac sie nie poddamy, ale jestesmy na skraju zalamania. Bo to wydaje sie byc nie realne, aby przez tak dlugi okres niczego nie znalezc, a jednak i tak bywa ;/

jakich naciagaczy tu widzisz? Nikt nie prosil o zadna pomoc, nikt nie chce zadnej kasy ani innej materialnej pomocy. Czasem sa takie dni, ze czlowiek chce sie wygadac bedac calkowicie anonimowym. I to pomaga. A jak tobie cos nie pasuje to nikt cie tu nie trzyma na sile :o

Gość jhakgsmvks
autorko gdzie jestes?