Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama fotelikowa

dziecko w foteliku wypadło z auta

Polecane posty

Gość mama fotelikowa

Tyle się mówi o bezpiecznych fotelikach, prawidłowym zapięciu dziecka, zapięciu fotelika w ogóle, a tu taka historia.... http://www.tvn24.pl/-1,1695560,0,1,dziecko-wypadlo-z-fotelikiem-z-samochodu,wiadomosc.html

no ale nie pisze czy ten fotelik był dobrze przypięty i co najważniejsze czemu się drzwi otworzyły??? to już chyba nie wina fotelika

Gość mama fotelikowa
No właśnie, widziałam kilka razy mamy wyciągające dzieci z fotelików, które w ogóle nie były przypięte! Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Najlepszy fotelik nie pomoże, jak się go nie zapnie.

z tyłu jechała też jej 4 letnia siostra. moze nacisneła pstryczka i pas trzymający fotelik sie odpiął, potem drzwi otworzyły. moja 2 latka raz otworzyła z tyłu drzwi (była zapieta w foteliku a i tak dosięgła) smutny, tragiczny wypadek i tyle :(

makabryczne :( raczej nie był to fotelik z isofixem :( a tak w ogóle, to drzwi z tyłu, jeżeli jeżdżą tam małe dzieci, powinny być poblokowane. biedna mała :(

nawet jak to nie byl fotelik z isofixem to pasy maja za zadanie przytrzymac fotelik na tyle zeby nie wypadl!!! no chyba ze wypadla z fotelika prostu przez drzwi na ulice, wtedy matka po prostu nie zapiela dziecka w foteliku tylko sobie je wsadzila - totalna nieodpowedzialnosc. a co do drzwi ktore sie same otworzyly, pewnie matka tez nie zwrocila uwagi na to czy sie prawidlowo zatrzasnely. no szok.

też mam wrażenie,że fotel nie był przypięty- ja obie córki zawsze zapinam, w ogóle mam świra na tle bezpieczeństwa w aucie. ostatnio jednak odwoziłam szwagierkę do domu (niedaleko od nas, z 6-7 km) i ona włożyła fotelik z małą, półroczną córeczką, z tekstem,że na taki dystans to nie trzeba zapinac 😡 krew mnie zalała, wydarłam się na nią i zapięłam małą...

Gość kijevna
jak mocowalismy nasz pierwszy fotelik w starym aucie to pracownik sklepu zwracał uwage na prawidlowe ustawienie fotelika w stosunku do zapiecia pasa - czasem nacisk na klamre i niewlasciwy kąt powoduje wypiecie sie fotelika przy wypadku

Gość smakoszka chlebka
okropny wypadek :C nie wiem jak było dokładnie w tym przypadku, a le sama wielokrotnie widziałam dzieci zarówno oworodki jak i starsze, nie tylko niezapięte w fotelkach, ale w ogóle foteliki wolno stojące! Masakra, parę razy mijałam samochód, a z tyłu mamusia z fotelikiem na kolanach...