Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAgna24560

Co potrafi juz miesieczne dziecko??

Polecane posty

Gość JAgna24560

..?

Gość wtf??
1.robic kupe 2.robic siku 3.lezec/spac 4.plakac 5.otwierac i zamykac oczy

wodzi oczkami i bardziej macha rękami i nóżkami no i rzadziej już robi kupkę :P zaczyna rozróżniać dzień od nocy

Gość JAgna24560
rozpoznaje juz mame?

nie wiem moim zdniem bardziej po zapachu może niż po twarzy, mojemu to na razie wsio ryba kto go na rece weżmie :P

Gość wtf??
nie,na poczatku rozpoznaje tylko osobnikow plci meskiej

Gość trutututu
poznaje mamę i tatę (raczej po głosie niż z twarzy), leżąc na brzuszku podpiera się na łokciach, leżąc na plecach obraca główkę z boku na bok, wodzi wzrokiem za karuzelą, ale inne rzeczy nie bardzo go interesują. Rzadziej robi kupki, uśmiecha się (myślę, że świadomie), kilka razy nawet roześmiał się w głos (tak trochę gruchając).

Gość kijevna
miesięczne trututututu???

Gość do żałosnego podszywu
o matko- je , sra , spi , najczesciej beczy

Głosy dziecko rozpoznaje będąc jeszcze w łonie matki... PO skończonym miesiącu mogą pojawia się też pierwszy uśmiech dziecka ( oczywiście świadomy uśmiech ;) )

Gość no ale co ma z tymi
j.w i zaczyna robic sie z niego kochaniutki bobasek ;)

Gość moje dziecko majac miesiac
oprocz podstawowych potrzeb fizilogicznych i placzu potrafilo lezac na brzuszku trzymac wysoko glowke około 1 min.

Moja córunia ma skończone 3 tygodnie i uśmiecha się całą buzią kiedy do niej mówimy ja albo mój mąż i robi to jak najbardziej świadomie:) , raz roześmiała się przez sen tak śmiesznie że aż my się zaczęliśmy z tego śmiać. Pierwszy uśmiech oddała w 4 dniu swojego życia jeszcze w szpitalu ale nie daję głowy czy świadomie czy nie. Poza tym potrafi się nieźle wściekać i posiłkować ze mną wyginając ciałko i marszcząc czoło kiedy nie dostanie jedzenia na czas;D, potrafi też już cwanie nas nawoływać i bardzo cierpi kiedy nikt nie przychodzi, potrafi robić podkówkę i błągalnie prosić o pierś a jak jej nie dostanie to wpada w szał, potrafi wodzić wzrokiem za nami (pewnie widzi cienie) za głosem i ogólnie wydaje mi się że zbyt szybko dojrzewa (zawsze uważałam że dziewczynki są w jakiś tajemniczy sposób bardziej dojrzałe i mniej dzidziusiowate;D). Kolejne umiejętności to już norma czyli kupka, płakanie, spanie:)

Gość Szeryl Krołłł
A mój prawie miesięczny synuś co chwila się uśmiecha :) No a tak poza tym spi, je, płacze, wydaje inne dźwięki niż płacz, chrząka, wyciąga się po spaniu, chwyta mnie za cos przy zasypianiu (za włosy, skrawek bluzki lub po prostu dotyka mojej skóry) Poza tym cwaniak nauczył sie rozbudzać 5 min po tym, jak go przenosimy z naszego łóżka do łóżeczka :)

Właśnie , moja też tak śmiesznie chrząka a nawet chrapie i ma już przezwisko niedzwiadek a przez sen robi odruch moro i łapie nas zaa ręce, wcześniej myślałam że mała coś przeżywa bardzo ale lekarz mówił że to norma i to chrapanie też;D. Pozdrawiam mamy miesięczniaków

Witam też jestem mamą 5 tyg niemowlaczka, uśmiecha się ale nie wydaje mi się żeby było to świadome:) leżąc na brzuszku unosi główkę i potrafi ją przekręcić też strasznie charczy i stęka nawet przez sen