Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzz3z

Rodzice mnie nie kochają

Polecane posty

Gość I*ll Save you all my kisses!
I nie przejmuj się tym idiotą co pisze przede mną, to jest problem,wcale nie piszesz głupot.

Gość anty dzieci
ja tez bylam bita jak bylam mala, mlodsza i w wieku 18 lat po maturze spakowalam sie i wyjechalam do chlopaka, jestesmy jzu razem prawie 6 lat, i pamietam gdy w wieku ok 4-5 lat obudzilam tate po poludniu to dostalam klamra od pasa w pupe, i jak polecialam do babci sie wyplakac to przyszed po mnie i powiedzial ze albo sie zamkne alo jeszcze raz dostane, a w dni szkolne i weekendy zawsze musialam sie uczyc do 19 i potem kapiel i spac, raz jak rodzice remontowali do na podloge dali jakis lakier czy bezbarwa farbe i spalismy w jednym pokoju a ja bylam chora i strasznie mnie w gardle drapalo i kaszlalam to mi powiedzieli ze mam sie zamknac bo oni chcha spac, matka mi kosmetyki chowala a mialam straszne pryszcze, i jak prosilam zeby mi krem kupila bo mam bardza sucha skore to powiedziala ze na pryszcze sie kremow nie uzywa, prysznica dlugiego tez nie moglam brac bo za wode trzeba placic i suszarki po co uzywam zeby mi sie wlosy czesciej przetluszczaly??, i bylam bita bez powodow i emocjomalnie ponizana, wyjsc nigdzie nie moglam, po szkole do domu, i uczyc sie, zero kieszonkowego bo niby na co??, teraz zauwazam poczatki lekkiej agresji u mnie, radze ci wogole zejsc im z oczu a jakiekolwiek rany siniaki udokumentowac na foto tak na wszelki wypadek

Gość zzz3z
Moi starsi nie pomyśleli nawet o tym że mogę jak to ktoś powiedział "bachora zrobić" - sądzą że jestem takim debilem że nawet nie wiem jak się sex uprawia... Swoich emocji też pokazać nie mogę bo za każdy podniesiony głos dostaję wpierdal. Do babci się wynieść nie mogę bo matka przychodzi co dzień do niej.

Gość mroweeeczkaaa
a jesli nie potrafisz tego przetrzymac, to niszcz im psychike, na poczatku moze bedzie ciezko, bo ci moga wiecej prac, ale moze to pomoc. wal im teksty typu: ze bol fizyczny na ciebie nie dziala, ze to tylko bol, ze jak oni beda starzy to ty ich bedziesz lał, ze nie bedziesz im pomagal w zadnych czynnosciach ani finansowo, ze zostana samotni i opuszczeni bo tak sami doprowadzili itp itd wtedy zaczna sie zastanawiac i bac - musisz ich straszyc tylko, a przestana cie bic. takie moje zdanie

Gość mariaAnnaWu
Miałam praktyki w domu dziecka. Jedna z dziewczyn sama się tam zgłosiła, bo już w domu nie mogła wytrzymać.Niektórzy rodzice to bestie.Potem szacunku wymagają.

Gość Laura Conti
rodzice mają prawny obowiązek utrzymywania dziecka do ok 25 roku życia które się uczy. Poprostu musieliby CI płacić alimenty dopóki się uczysz. W której klasie liceum jesteś? Radzę Ci isć do jakiejś policealnej szkoły (zaocznie) żeby był świstek że się uczysz, oraz podjąć pracę (byle jaką ale żeby starczyło na wynajęcie pokoju -ok 200-400zł). Po następnym pobiciu zrobić zdjęcia ciałą i od razu zgłosić się na policję lub do pedagoga. Myślisz że jak będziesz potulny to samo się rozwiąże? Wywalą Cie z domu i nie dadzą nawet grosza. A tak alimenty, praca, i będziesz miał spokój.

Gość Rose Mary from CALI
Istnieją brednie powiedzenia typu "bezwarunkowa milosc rodzicielska" itd, ze kazda matka kocha swoje dziecko. To bzdura, moi rodzice mnie nie kochają, nigdy prawdopodobnie nie kochali, nie bili mnie, nie znecali sie nade mna ale nie zmienia to faktu ze nie kochaja mnie i ja rowniez ich nie kocham. Moja babcia matka mego ojca tez nie kocha swych dzieci w tym mego ojca. Czasem tak jest, poprostu wazne zeby nie zebrac o milosc i nie domagac sie bo to wypala czlowieka, ja cale zycie staralam sie otrzymac milosc i dopiero teraz po 30tce zrozumialam ze nie wazne co bym nie zrobila, jak byla idealna to nie da sie wymusic milosci. Nie mam zalu do rodzicow tak samo jak glupie bylo by miec zal do mnie za to ze kogos nie kocham, poprostu suchy fakt cos jest albo czegos nie ma. Trzeba sie z tym pogodzic nie zadawac sobie cierpienia. Mysle ze takich przypadkow jest mnostwo a wiele rodzicow czy dzieci udaje bo tak trzeba, nie ma zadnego z gory przymusu ze rodzic czy dziecko to musze kochac, nikt nic nie musi. Trudno w mlodym wieku to przezyc ale niestety trzeba przestac poddawac to watpliwosci i pogodzic sie zaakceptowac to.

Gość gość
Mnie również rodzice nie kochali niestety, ale ja swoje dziecko kocham bezgranicznie,

Gość gość
Zgłoś to.Albo bądź potulny,posłuszny, sluchaj ich.Ucz sie bardzo dobrze a gdy zdobędziesz fajną pracę to kopniesz starym do dupy i zerwiesz z nimi kontakt.Ja miałem tak samo.Mi badali ze mnie wywieza,że mam z domu w********ac,że oddadzą mnie do domu dziecka,że jestem tepak ,debil itd.Teraz mam 32 i mam ich w d***e.Widzę ich tylko w Boże Narodzenie na odczepne