Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tlusty brzuch mam

Mam dość bycia grubą ! idę na liposukcję brzucha :))

Polecane posty

Gość tanda...
Ja nie jestem gruba.Mam 170 cm wzrostu i 54 kg ale wlasnie tak jak Tobie tluszczyk odklada mi sie na brzuchu.Ja juz kilka lat sie wybieral i jedynie co mnie powstrzymuje to tylko strach przed powiklaniami.Mialam juz kilka operacji ale odsysanie budzi we mnie strach.Jednak Twoja wypowiedz dala mi motywacje wiec dziekuje :)

Gość rzesa1212
Nie ma za co!!witaj w klubie bo ja tak ja Ty obawialam sie moze nie tyle powiklan a efektu koncowego i raczej tego ze bede nie zadowolona!!!!!!Ja mam 165 i 50kg.:)pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość gość
Odradzam z własnego doświadczenia wszelkie liposukcje i tego typu podobne lipo - smartlipo , body jet!!! Szczególnie ambasade urody w Jeleniej Gorze gdzie robiłam smart lipo u doktora Wilka!! Wciskają nam kit jakie to bezpieczne itd...mało który lekarz wspomina o skutkach ubocznych itd!! A pozniej zostaje tylko płacz nad rozlanym mlekiem... To jest mimo wszystko ingerencja w ludzkie ciało!!! Ja wiem, sama byłam zrozpaczona swoim wyglądem i to była dla mnie ostatnia deska ratunku...Dziś tego żałuje jak nie wiem co... Niestety czasu nie można cofnąć... Dlatego poważnie się zastanówcie czy warto...

Gość gość
No tak liposukcja najlepsza tylko weź pod uwagę to, że jak nadal będziesz się obżerać to znowu przytyjesz.

Gość gosciiiiiiiiuwa
dlaczego odradzasz ??? co sie stało ???

Gość gość
Znalazłam stronę kliniki, gdzie wykonuje się liposukcję za pomocą metody NIL. http://www.liposukcjabrzucha.com.pl/ . Może ktoś napisać coś więcej o tej metodzie na bazie doświadczeń?

Gość gość
Ja chyba mam taki rodzaj sylwetki, że ogólnie jestem szczupła, ale na brzuchu wciąż oponka. Dieta i ruch jedynie trzymają ją w ryzach, ale tak do konca to się nie mogę pozbyc,. Czy w takim przypadku lipusukcja by pomogla, czy to niepotrzebny wydatek?

Gość gość
Myślę, że ten zabieg jest właśnie dla takich osób jak Ty. Nie spaślaków, którym nie chce się nic robić, więc idą na łatwiznę, ale osobom powiedzmy genetycznie posiadającymi taki dodatek jak oponka ;) Jeśli nadal będziesz się dobrze odżywiała i ćwiczyła to będzie to dobrze wyglądało. W innym przypadku...no może być niefajnie, bo tam gdzie tłuszcz już usunięto więcej się nie pojawi tylko obok, więc może dojść do spaskudzenia linii przy talii. Koleżanka z podobnym problemem marudziła i marudziła, az wreszcie poddała się liposukcji, całkiem niedawno w Inmedion, i teraz w końcu patrzy na siebie z zadowolenim i chętnie odkrywa brzuszek:)Jeśli więc to kompleks, ktory Ci nie minie i będziesz się przejmować do końca życia to może warto:)

Gość gość
Poddałam się liposukcji brzucha metodą body-yet dziewięć miesięcy temu. Nie polecam. Decyzja moja, poddania się operacji, była przemyślana i poprzedzona wielokrotnymi próbami odchudzania się oraz wieloma godzinami ćwiczeń. Niestety mam pracę siedzącą i nie mam czasu by cały dzień ćwiczyć. Łatwiej mi było odłożyć kasę na operację, niż wygospodarować czas na indywidualne gotowanie i ćwiczenia kilka godzin dziennie. Mam rozmiar 44 i taki też wiek, ale niestety mam zbyt wydatny brzuch i bardzo pragnęłam móc założyć sukienkę tak ,by nie wyglądać jak w ciąży. Operacja trwała 3 godziny - miałam jak w TVN Style te rurki w brzuchu - i bolała, miałam też w trakcie zabiegu związane ręce (bo wybrałam lekarza specjalistę chirurga plastyka, który jest rekomendowany w metodzie body -yet, ale niestety nie współpracuje z anestezjologiem), bolało też po niej, miło nawet w rozmowie nie było, ale to nie jest dla mnie wcale istotne, gdyby były jakiekolwiek efekty, zapomnialabym wtedy o wszystkim! Dyskomfort, ból, czy też inne niedogodności to moim zdaniem nic strasznego! Bałam się powikłań ( w tym słynnego zatoru tłuszczowego), ale powikłań groźnych dla życia na szczęście nie było. Wszystkie zalecanie po zabiegu masaże zrealizowałam . Największe rozczarowanie przeżyłam na wizycie kontrolnej po miesiącu od zabiegu! Dowiedziałam się wtedy, że mam otyłość trzewną, nie brzuszną! Dostałam wtedy ,,dobrą radę" że aby były efekty zabiegu - muszę schudnąć!!!! Obecnie po 9 mies od zabiegu mam taką samą wagę i takie same rozmiary jak przed zabiegiem. Zmarnowany czas, kasa i tak dalej. Owszem nie da się złapać w palce fałdu na brzuchu, ale rozmiar jest ten sam. Jedyna słuszna, choć jeszcze bardziej ryzykowna operacja, to zmniejszenie żołądka (tego bym się jednak jeszce mocniej obawiała i na to się nie zdecyduję). Taka jest prawda. Nie dajcię się więc naciągnąć na liposukcję brzucha, bo to nie ma sensu! Nie mam w tej poradzie żadnego ,,biznesu", nikogo konkretnego nie deprecjonuję. Opisuję po prostu to co przeżyłam i to, że realizacja mojego marzenia mimo dyskomfortu oraz sporego wydatku okazała się mrzonką!

jak ci sie zrobia gorki i dolki na brzuchu po liposukcji to juz tego nie naprawisz to jest ryzyko najpierw sprobuj kilka konkretnych cwiczen na miesnie brzucha, bo tylko jedno nie sprawi ze bedzie ladny i umiesniony, po trzech miesiacach treningu silowego dopiero bedziesz widziec efekt

Gość gość
Ja już znam te wasze ćwiczenia...zawsze parskam śmiechem. Rada jest prosta, biegasz, kilka kilometrów.Nie dajesz rady na początku to tr****ikiem.Pot się leje? Ma się lać, płuca wypluwasz, tak ma być.Tak się buduje chudą sylwetkę-przykro mi ale pewnie i tak szybko się poddasz, zrobisz durną operacje i interwencje chirurgiczną dając się pociąć.Bo to łatwe.

Gość gość
no nie każdy jets stworzony do cwiczeń i diety. ja próbowałam nie jednego - i nie udało się. nadal jestem gruba i nadal nie wiem co zrobić. koleżanka poleca mi liposukcję ultradzwiekową Vaser Lip w Klinice Miracki - podobno świetna sprawa. ktoś z Was wie coś na ten temat?

Gość Szuna
no nie odchudza ale pozwala pozbyć się nadmiarowego tłuszczyku! i to jest akurat dobre - ja mimo że ćwiczę dużo i patrze co jem mam brzuszek i to mi sie nie podoba! a Klinikę Miracki znam bo robiłam tam zabiegi na cellulit!

Gość gość
tez jestem szczuplą osobą, ale ile bym nie cwiczyla i ile bym sie zdrowo nie odżywiala to ten nieszczesny brzuszek nadal mam. nie wiem z czego to sie bierze... w ciazy nie bylam, genetycznie nie mam takich sklonnosci... wiec dla mnie liposukcja byla jedynym wyjsciem. oczywiscie, liczylam sie ze skutkami ubocznymi, zreszta moj lekarz w medicover otwarcie mi mowil jak bedzie po zabiegu i czego moge sie spodziewac. ale mimo wszystko uznalam, ze zaryzykuje, bo nie bede w wieku 26 lat nosic ciagle gatek wyszczuplajacych z wysokim stanem, zeby móc normalnie kiecke zalozyc!! bo bez takiej bielizny obcy ludzie potrafili mnie pytac, ktory to miesiac.... i liposukcji nie zaluje. brzuch mam normalny, oczywiscie staram sie pilnowac z jedzeniem i cwiczeniami ( zreszta to juz mi weszlo w nawyk, wiec operacja nie wplynela na to). ale mysle, ze wystarczy znalezc dobra klinike i mozna dzialac.

Gość gość
Temat jest kryptoreklamą różnych klinik. Zero słodyczy i węglowodanów z mąki, czyli żadnych buł, zapiekanek , pizzy, nalesnikòw, klusek, ciast. Zero piwa i słodkich napojów, tylko woda mineralna. 5x dziennie małe porcje, i ruch, bieganie, szybkie spacery po kilka kilometrów. Codziennie. Tłusty brzuch, uda to widoczny z daleka efekt obżarstwa. Gotowanie w domu, zero smieciowego zarcia. I czytajcie etykiety wszystkich produktów, ileż węglowodanów jest w tzw. zdrowych płatkach, przegryzkach ryżowych. Itp.

Gość gość
Jeśli naprawdę się zdecydujesz, również polecam Trójmiasto. Poza Gdańskiem klinikę http://lagunaestetica.pl/ w Gdyni. Najlepsi specjaliści!

Gość eterytka
ja rozważam, zrobienie sobie brzucha w szpitalu lux medu na puławskiej pierwsze konsulatcje już za mną teraz tylko czas na badania i mogę powoli cieszyć się na myśl, że pozbędę się mojego okropnego brzucha po ciąży.

Gość yaggga
Jeśli ktoś ma się męczyć z brzuchem który ciężko zrzucić to warto sobie pomóc, liposukacja brzucha to nic takiego, moja przyjaciółka terż robiła sobie liposukcję w szpitalu Lux Medu na Puławskiej i teraz wygląda naprawdę bardzo dobrze wreszcie ma brzuch o jakim marzyła i którego nie mogła osiągnąć dietą i ruchem.

Gość gość
Długo się zastanawiałam nad tym czy na pewno zrobić liposukcję, ale kiedy już żadne sposoby nie pomogły stwierdziłam, że to jedyna opcja. Zdecydowałam się na liposukcję Body Jet w Bona Dea, którą wykonywał Tomasz Mierzwiński i jestem bardzo zadowolona z efektu. Różnica jest ogromna.

Gość kasia7415
Sami lekarze stwierdzają, że niekiedy liposukcja to jedyny sposób na pozbycie się tkanki tłuszczowej. Ale zawsze podkreślają, że nie jest to sposób na odchudzanie!!! Właśnie tak było w moim przypadku, najpierw byłam na dietach, katowałam się ćwiczeniami i testowalam wszytskie metody na odchudzanie po ciąży. W tym czasie moja koleżanka doszła bardzo szybko do figury sprzed dziecka... A ja nie moglam opony na brzuchu zgubic za nic... Dopiero wtedy zsedydowałam sie na ostecznosc czyli zabieg liposukcji. W moim przypadku była to klinika Horizon Medical Center (dawan Klinik Urody) w Warszawie i mogę z reką na sercu polecic. Lekarze świetni i atmosfera przemiła :D

Gość suwarka
ja miałam podobnie po ciąży pomimo wileu starań diet, ćwiczeń, waga nie spadała, brzuch jak zaczarowany stał w miejscu, dopiero po liposukcji pozbyłąm się tkanki tłuszczowej na brzuchu, ja zkolei robiłam liposukcję brzucha w szpitalu lux medu na puławskiej.