Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce che che che chce

chce być matką polką :)

Polecane posty

Gość załóżmy że masz te dzieci
Na pewno chciałabyś, żeby były zdrowe i szczęśliwe. Na pewno chciałabyś w miarę możliwości zapewnić im dobrą przyszłość, tzn. będziesz chciała je przygotować do roli matki lub ojca? Będziesz je od małego uczyć gotowania zupek, wymyślania kreatywnych zabaw dla kilkulatka, trzymania dyscypliny bez krzyku i bicia? Zamiast odkładać na studia będziesz zbierać na wyprawkę? Skoro uważasz, że to najlepszy los, jaki może spotkać kobietę, tzn. że swoją przyszłą córeczkę też najchętniej widziałabyś w takiej roli?

Gość radzę poczytac
o genezie słowa "matka Polka", bo widzę tu kompletne mylenie pojęc - nie w liczbie dzieci sprawa.

Gość PannaNieistotna...
psychiczna tortuura Dlatego ja się z nich śmieje i żyje jak chce. Na szczęście spotykam mężczyzn o zbliżonych poglądach :) Nie mam ochoty mieć traumy i świecić obsranym tyłkiem przed "personelem" szpitalnym. Niestety większość kobiet się nie szanuje i myśli, że rozmnażanie to ich obowiązek. Nikt nie robi nic w kierunku, by ulżyć kobietom. Dobrze, że jestem ponad tym i nie muszę sztucznie "ubarwiać" sobie życia.

Gość radzę poczytac
przestańcie jak mantre powtarzacw kazdym podobnym topiku, ze dzieci przeszkadzaja w karierze i podrózach. Porazajaca wiekszosc znanych i waznych dla świata kobiet miała/ma dzieci. Ja z dziecmi zjezdziłam pol swiata, jaki w tym problem? Absolutnie wydumany. Przeciez na całym swiecie są dzieci i zyja, nie gorzej niz w Polsce, wiec co za róznica, gdzie sie z nimi jest? W podrózach nie dzieci przeszkadzaja, tylko mentalnosc .

Gość Andzia z parku
Jak ktoś chce być tylko matka to ok., ale ..... trzeba miec swoje jakies zainteresowania i pasje, chociaż by rozwiązywanie krzyżowek panoramicznych, bo dzieci szybciutko wyjdą z domu i co Ci zostanie? Syndrom pustego gniazda i jedna wielka kicha. Poza tym, jak ktos pisał - posiadanie dzieci nie gwarantuje, że się Toba zajmą na starość. Chodze do szpitala, gdzie lezy mój mąż, to widzę starszych ludzi, do których przychodzi np. opiekunka, bo dzieci gdzieś w świecie. Straszne to jest :o

Gość psychiczna tortuura
w moim otoczeniu wszyscy sa fanatycznie zapatrzeni w swoje dzieci i wszyscy sie plodza. ja nie mowie ze to cos zlego tylko ze przy okazji probuja wplynac na moje poglady i wrecz jestem uwazana za nienormalna lub niedojrzala. nie uznaja takiej sytuacji ze ktos moze z wlasnej woli nie chciec miec potomka. ludzie dajcie zyc, zajmijcie sie swoimi dziecmi.

Gość Andzia z parku
Oczywiście, że dzieci nie przeszkadzają w podróżach, to już kompletny wymysł jakiejś oszołomki :P

Gość psychiczna tortuura
Andzia z parku to jest straszne ale taka jest prawda !

Gość PannaNieistotna...
W moim otoczeniu też słyszę często o dzieciakach, żygam już tym. A porównując jestem dużo szczęśliwsza i bardziej spełniona niż koleżanki - matki. Większość z nich już nie jest nawet z ojcami ich dzieci. A ja ze swoim partnerem mam mały świat i nie wyobrażam sobie tego zmieniać na kształt tego wydumanego szczęścia co niby dzieci dają.

Gość radzę poczytac
panna - obsranym? tylkiem swieci sie przed personelem niekoniecznie w czasie porodu. Malo jest chorob? Pomijam,ze kazdy w swoim czasie powinien zrobic profilaktycznie kolonoskopię :)

Gość matka niemka
rozjebanym autem bez klimy i obsranym bachorem w swiat

Gość radzę poczytac
nikt nikomu dzieci miec nie kaze, wiecej- ludziom tak naprawde wisi, kto ma dzieci, a kto nie, zwlaszcza to, czy je chce miec pare panienek z kafe. Tyle, ze posiadanie dzieci to natura -absurdem byłoby przekonywanie, ze nie nalezy ich miec - ludzkosc by wyginęla.

Gość matka niemka
mieszkajac u tesciow w pokoju 3 na 3 metry

Gość matka niemka
tak tak polska rzeczywistosc

Gość psychiczna tortuura
radzę poczytac - dziwi cie to ze obsranym? jakbys nie wiedziala i nigdy o tym nie slyszala??????

Gość matka niemka
macierzynstwo pękna rzecz w pl

Gość PannaNieistotna...
rozj**anym autem bez klimy i obsranym bachorem w swiat :D Niech się rozmnażają w krajach wysokorozwiniętych, gdzie są ku temu warunki i kobieta jest traktowana z godnością. A nie w zabitej dechami Polsce

Gość pan baltazar z uk
kobieta co nie chce mieć dzieci jest dobra do ruchania a nie do założenia rodziny. Z taką się jest jakiś czas a potem i tak się wybiera taką co będzie dobrą żoną i urodzi dzieci.

Gość radzę poczytac
matka niemka - akurat dorosły wali wieksze kupy niz dziecko:) Z dzieckiem sie podrozuje wygodniej, niz bez - w samolocie ma sie pierszenstwo, w autobusach ustepuja, ludzie chetnie pomagają-, popilnuja , zabawiają itd w zyciu koło mnie nikt tak nie skakał w swiecie, jak wtedy, kiedy jezdziłam z dziecmi :)

Gość PannaNieistotna...
pan baltazar z uk Jak się jest średnio inteligentnym zaściankowcem, którego fantazje kończą się na żonie i dzieciach na utrzymaniu to być może tak właśnie jest. Na szczęście mam przyjemność obracać się w nieco innych kręgach ludzi.

Gość jeszcze musisz byc nawiedzona
po co zaraz te bachory rodzić,może autorka,jak myśli ,że ma takie instynkty macierzyńskie,to niech popróbuje na sucho pocwiczyc i psa sobie kupic,hahaha

Gość radzę poczytac
psychiczna - czlowiek ma w zyciu takie okresy ,ze moze byc obsrany - jak jest calkiem maly ( co nie jest problemem, bo to trwa bardzo krótko, a kupy sa male , pieluszki tez, sa kosmetyki, bajery) - i wtedy, kiedy jest stary ni niedołezny - a to niestety potrafi trwac długie lata. I ciebie tez moze czekac, twojego pieknego i mlodego ma razie faceta, czy meza, jesli go masz , tez...Łatwiej przewinac dziecko, niz dorosłego.

Gość psychiczna tortuura
pan baltazar z uk tak tak urodzi dzieci a pozniej moze wypierdalac bo juz sie nie nadaje do seksu???? odezwal sie rozsiewacz spermy z uk. tylko do tego sie nadajesz!!! , w koncu to kazdy glupi potrafi

Gość pan baltazar z uk
moja żona urodziła 2 dzieci i w seksie jest lepsza niż nie jedna z was, tępych pustaków, co myślą o karierach i dają dupy na lewo i prawo bo takie niby wyzwolone a potem zostają same i stękają że nikt ich nie chce, znajomi mają gdzieś bo wolą być ze swoją rodziną niż słuchać narzekań starych wydymanych feministek

Gość gdyby Kaczor był dobry
wystarczy popatrzeć w gazety, ludzi w Polsce jest za dużo, bezrobocie jak cholera i jeszcze bachorów więcej, bo tym kutasom od rządzenia nie chce nic lepszego oprócz systemu emerytalnego Bismarcka, wymyśleć i nawołują do rodzenia bachorów i nowych bezrobotnych....

Gość PannaNieistotna...
Mam udane życie towarzyskie, kochającego partnera i dobry sex. Nie potrzebuję bachorów, amen generalnie

Gość psychiczna tortuura
pan baltazar z uk co ty pierdolisz??? kto ci powiedzial ze ja nie mam faceta? jestem z nim 7 lat i co???????? kurwa jakis problem???? tepaku myslisz ze wszystkie kobiety ktore nie chca miec dzieci to feministki i puszczalskie??? jestes jebniety rozumiesz ???!!!! idz sie leczyc bo masz gowno zamiast mozgu

Gość uuuaaaaaaaaaaaaa
do panny : a ja mam udane życie towarzyskie, kochającego partnera i dobry sex + dwa bachory i jest fajnie.

Gość 24latek:):)
Musisz być cudowną kobietą. Szkoda, ze nie mogę spotkać takiej na swojej drodze. Wszędzie tylko kobiety sukcesu...zachłysnęły się tym, ze dostały trochę wolności. Ostatnio byłem na spotkaniu ze znajomymi...była też pewna parka z 1,5 roczną córeczką. Super dziewczynka, każdy chciał ją wziąć na ręce poza jedną naszą koleżanką, która uciekała przed tym dzieckiem jak przed ogniem. Mina moja i reszty osób (plus jej chłopaka) mówiła sama za siebie. Kim ona będzie...zero kobiecości. KOBIETON... Żaden normalny facet nie zwiąże się z taką kobietą. Uważacie bycie żoną za obciach za ramowanie się w role kury domowej. A kim teraz jesteście ? Ockniecie się swojego czasu z ruchającym na lewo i prawo facetem, bez oparcia w rodzinie. Pozdrawiam prawdziwe kobiety, które wiedzą co to jest kobiecość i nie utożsamiają posiadania dziecka z siedzeniem nad pieluchami. Ehhhh co z tymi kobietami ;/