Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pszczu

czy to moze byc bezpłodność?

Polecane posty

Gość pszczu

Czesc. Od kiedy sie pobralismy nie uzywalismy zadnych zabezieczen. Bylo to 3 lata temu. Obecnie mamy oboje 30 lat. Od ponad roku staramy sie intensywnie o dzidziusia ale bez powodzenia. Jestesmy zdrowi i zdrowo sie odzywiamy. Czy powinnismy pojsc do lekarza, czy dalej probowac? Prosze o porade.

Gość on_______
my staraliśmy sie ponad dwa lata, ale bez lekarzy i udało sie :) juz piaty TC. zycze powodzenia, nie załamywac sie

Gość pszczu
Serdecznie Wam gratuluje, to naprawde wspaniala wiadomosc :D

Gość on_______
moja partnerka ma ponad 30 lat i jakoś sie udało, Twoja jest jeszcze młoda i na pewno Wam sie uda, bo 30 to taka akurat na dzidzie :)

zrobić podstawowe badania (czyli badanie nasienia męża) oraz hormonalne u Ciebie nie zaszkodzi. powodzenia

Gość My staramy się już 8 lat
i oboje z mężem jesteśmy zdrowi. Obecnie w trakcie przygotowań do in vitro. A skąd wiesz,że jesteście bezpłodni? Jeśli tak jest, to serdecznie współczuję, bo nigdy nie będziecie rodzicami:(

Gość pszczu
Niepokoi nas fakt ze od tak dawna sie nie zabiezpieczamy i nadal nic :( Wydaje mi sie to naprawde dziwne... W tym miesiacy probujemy jeszcze raz jesli wciaz nie bedzie rezultatu, bedziemy chyba musieli odwiedzic specjaliste.

Gość djjkikaaa
To już ostatni dzwonek o zdrowego dzidziusia!!!! Pamiętajcie, im później tym gorzej! ryzyko urodzenia chorego dziecka bądz też niedotrzymanie ciązy lub przedwczesne urodzenie.

Gość pszczu
wiem, dlatego wlasnie zaczynam sie stresowac, zegar biologiczny tyka i z kazym miesiacem niepowodzeia zaczynamy sie bardziej dołowac :(

Gość bzduuura
ja też nie mogłam zajsc przez 3 lata, w koncu się udało..i po 7 miesiącach od urodzenia dziecka jestem w drugiej ciązy :o a tego nie planowałam

Gość bzduuura
do 35 roku zycia ciąza jest najbezpieczniejsza

Gość pszczu
wiesz , poprawilas mi humor :D kolejny przyklad na to ze nie mozna sie poddawac :D dziekuje!

Gość dereeewww
bzduuura a ile miałas lat jak zaszłaś w pierwszą ciąze ?

ja i mąż staraliśmy się 4 lata i lekarze namawiali nas na in vitro bo na naturalne poczęcie dawali niewielkie szanse, a jednak się udało. polecam testy owulacyjne.

Gość bzduuura
aaa...no i udało nam się w momencie kiedy powiedziałam sobie dośc starać, juz nie miałam siły i wrzucilismy na luz, no i stało sie to tuz przed wyjazdem na urlop ..w chwili kiedy byłam bardzo szczęsliwa i odstresowana

Gość S_Gosia_S
Wiec i ja cos powiem ja tez z mezem jestem zdrowa a zaszlam w ciaze dzieki temu ze mialam HSGC i braniu tabletek przez 2 cykle !! Mimo ze bylismy zdrowi nie moglam zajsc w ciaze !! Radze udac sie do dobrej kliniki;)) Powodzenia;*

Gość bzduuura
29..no i teraz mam 30 i jestem w 3 miesiącu ciązy, cięzko mi w to uwierzyc, bo z przyzwyczajenia po prostu nie przykładalismy wagi do zabezpieczania się, a tu tak łatwo poszło

Prawda jest taka, że pierwsz dziecko powinno się mieć do ukończenia 30 roku życia, każdy kolejny rok jest ryzykiem dla dziecka i matki. Ja radze zrobić podstawowe badnia i nadal sie starać,myślę że lekarz może przepisać tabletki które pomogą zajść w ciążę. trzymam kciuki :)

Gość pszczu
Do lauryn- stosowalam testy owulacujne 3 razy i nie wiem jakim cudem w dzien kiedy przewidiwalam owulacje test byl negatywny. Wszystko robilam wg instrukcji ... :(

Gość thaisse80
Nam sie udalo po 4 latach.

Gość S_Gosia_S
pszczu owulacja moze sie przesunąć wiec tak naprawde test powinans nadal robic;)

Gość _Ojojoj_
Teoretycznie po 24 miesiącach regularnego współżycia bez zabezpieczeń i braku ciąży mówi się o bezpłodności. No chyba, że regularność oznacza małą częstotliwość to wtedy mówi się, że nie udało się trafić ;).

Gość _Ojojoj_
Sorki - o zaburzeniach płodności.