Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła pani psycholog

Osoby które były wyśmiewane w szkołach lub w pracy!!!

Polecane posty

Między innymi w szkole im dokuczali, śmiali się z nich. Jak takie osoby potem radzą sobie w dorosłym życiu? Ktoś kiedyś powiedział że ofiary są w 50% same sobie winne i dają innym powody do takiego zachowania! Jeśli chłopiec - to może byc wyśmiewany i przez kolegów i przez koleżanki. Jeśli dziewczyna - to jeśli jest dręczona przez kolegów to nieładnie świadczy o chłopcach, jeśli przez koleżanki to pewnie dała powód dziewczynom że jej nie lubią.

Gość zycie jest spierrdolone
zero poczucia wlasnej wartosci, kompleksy meega, autoagresja, problemy z zawieraniem znajomosci, zwiazkow partnerskich i wiele wiele innych...:O

No właśnie i poradziłaś sobie z tym problemem? Jak to wspominasz? zapomniałaś o tamtych wydarzeniach?

Gość Courtney Love
Bzdura, że są same sobie winne. Co to za głupia moda, żeby zwalać winę na ofiary? :o Często jest tak, że trzeba znaleźć kozła ofiarnego i najczęściej jest to osoba cicha i nieśmiała, bo wiadomo, że się nie odważy postawić.

tak, ofiary sa same sobie winne :O co za bzdura! tworzycie jakis nowy psychologiczny belkot?? :O

Poradziłam sobie, bo w liceum już było inaczej. Niestety podstawówka i gimnazjum to Ci sami ludzie, ale do tej pory odczuwam lęk przed spotykaniem ich.

ja nie poradzilam sobie wcale, co wiecej nie sadze bym kidykolwiek o tym zapomniała, bo tego sie nie da zapomniec, to zostaje w podswiadomosci

Napisałam jeśli ofiarą pada chłopak to wszyscy uważają że sam zawinił, skoro i chłopcy i dziewczęta go prześladują. Jeśli dziewczyna to jest trochę inna sytuacja. Gdy chłopcy dokuczają dziewczynie źle o nich świadczy, ale jak to robią dziewczyny to pewnie ona je sprowokowała do tego. To są tylko opinie społeczeństwa, nie każdy tak myśli.

Gość ja znam takich
znam tych, z ktorych sie wysmiewali kiedys i przykladowo zrobili wieksza kariere od wiekszej czesci pozostalych

w szkoke luz w pracu gorzej. coz taka praca bywaja lepsze gorsze mo.enty. raczej w moim przypadku to noe nasmiewanie sie a czysta proba zniewagi. zaczalem nawet zapamietywac niektore hmmm co finezyjniejsze wyzwiska. jak sobie z tym radze? chwilami mi ciezko... jednak przychodzi wolne i da sie to odreagowac.

Gość lalalkalaka
co za bzdura..dziewczynka sprowokowała swoje koleżanki do prześladowania? Bzdura..U dziewczynek też działa zasada kozła ofiarnego..Dziewczynka może byc np. brzydsza, głupsza, gorzej ubrana, nieśmiała itd. Ależ autorko vchore teorir snujesz...

Gość nowiec tak psyholku..
osoba wysmiewana szykanowana gromadzi wszystko w sobie do czasu .Kiedy poczuje ze ma dosc a zostanei ponownie zaatakowana potrafi tak zaatakowac ze wszyscy beda zdziwneie ale dlaczego az tak ? Cala swoja niemoc z lat ładują w jedna sprzymeirzona osobe i wtedy masakra bo nei odpowadaja za siebie dopuki wiedza ze nie dobija do konca.

Gość o matko już się boję
byłam grubym dzieckiem, wyzywali mnie, wyśmiewali, czasem nawet kopali czy opluwali. jak to się skończyło? schudłam, skończyłam studia, jestem otwarta i pogodna, nie mam problemów z nawiązywaniem relacji międzyludzkich. a tamci dalej są debilami, którzy nawet zawodówek nie byli w stanie pokończyć i teraz żyją z zasiłków socjalnych.

A jak dziewczyna sobie upatrzy ofiare w chłopcu i go prześladuje? Takiemu chłopcu nie wypada nawet na dziewczynkę skarżyc do wychowczyni bo źle by to o nim świadczyło, powinien jej ustąpic bez względu na to jaka by ona nie była.

Gość lalalkalaka
Chłopcy prześladowani przez dziewczynki tez się bronia i dochodzi do pyskówek i rękoczynów..w jakim swiecie żyjesz? Chłopcu nie wypada obrazic dziewczynki?? chyba w średniowieczu...

Gość ze mnie tez sie wysmiewali
A dzis zabiegaja o wzgledy. Dlaczego? Ja jestem ta sama ! Nie zmienilam sie :(

No właśnie! Jak to wygląda by chłopiec powiedział do dziewczyny(mają po 18lat) za przeproszeniem ty suko pierdolona, nawet gdyby ona mu dopiekła do żywego. Nie popieram tego ale wiele osób jest zamkniętych w sobie a inni po prostu to wykorzystują. Moja znajoma mówiła że jej córka ma napady padaczki a jej syn ma astme, problemy zdrowotne z sercem i nerkami. I co? Obaj jej dzieci są kozłami ofiarnymi w szkole, chodzą do tej samej klasy, mają po 18 lat a kobieta codziennie po nich jeździ do szkoły.

bylem swiadkiem takiej sytuacji... powiem szczerze opier... dziewczyne az jej sie lyso zrobilo... wtedy myslalem, ze robie dobrze... zreszta sam nie bylem aniolem w szkole kocilismy troche mlodszych... rzecz jasna z umiarem odliczanie holu zapalkami czy tez spiewanie z biletow to bylo fajne mialo to czegos nauczyc. smialismy sie wstepujesz w doroslosc...

Gość lalalkalaka
W szkole jest piętnowana wszelka inność, słabość i dzieci są najokrutniejsze...nie są tolerancyjne, wielu spraw nie rozumieja, pozbawione są hamulców i bywają bezkarne w swym okrucieństwie.

Gość ze mnie tez sie wysmiewali
przyszla pani psycholog -z pani taki przyszly specjalista ,jak nie przymierzajac z mysiej pizdy wor na make . Z powazaniem - obecny psycholog

Gość Akurat ja byłam winna
Choć po części... Gdy poszłam do gimnazjum, zrobiłam kilka chamskich rzeczy koleżankom, pół klasy się ze mnie nabijało, czasem nawet z wyglądu... Zastanawiałam się czasem, czy to nie wynikało z zazdrości... Nawet nieźle się uczyłam, byłam świetna z ortografii... Potrafili mnie ośmieszyć na całą klasę i to niejednokrotnie. Potem część tych osób chodziła ze mną do liceum, niestety... Więc długo nie wierzyłam w siebie, miałam okropne kompleksy... Jakimś cudem garnęły się do mnie osoby, które obniżały moje poczucie wartości. Do dziś mam w sobie ogromny uraz, nienawidzę tych osób... Wiem, że nienawiść zatruwa psychikę, ale nie potrafię się pozbyć tego uczucia... Z osobami ze starych szkół utrzymuję maksymalnie kilka kontaktów... Nie wiem, jak o tym zapomnieć i żyć normalnie? Z relacjami wśród ludzi sobie radzę, ale gdy jest to ktoś, kto wywołuje moją niechęć i np. kilka razy dojdzie do zgrzytu, nie umiem się postawić i zaczynam się tłumaczyć... To poniżające, wiem...

Problem tkwi głównie w szkole a nie w nauczycielach, te osoby które dokuczają innym wcale nie muszą byc złe, czasem może będą żałowaly tego co zrobiły.

"osoba wysmiewana szykanowana gromadzi wszystko w sobie do czasu .Kiedy poczuje ze ma dosc a zostanei ponownie zaatakowana potrafi tak zaatakowac ze wszyscy beda zdziwneie ale dlaczego az tak ?" Mi się podstawówka przypomniała. W 5 lub 6 klasie taki jeden koleś mnie ciągle dręczył. A że z natury jestem osobą cichą i skrytą to najpierw zgłosiłem to nauczycielowi. Poskutkowało na parę dni. Potem znowu. I tak kilka razy. Za kolejnym razem nie wytrzymałem i uderzyłem typa tak że się kopytami nakrył i parę zębów stracił. Skończyło się na dywaniku u dyrektora, ale jakoś się sprawę załagodziło. A ten kolo już nie podskakiwał. Ba, nawet się zakumplował.

Gość coś mi tu śmierdzi tą
prowokatorką, która wciąż zakłada tematy na temat osób gnębionych w szkole, że to niby one są temu winne jedna jej wypowiedź mnie w tym przekonała, dlatego olewam ten temat przyszły psycholog nie bełkocze, że ofiara jest sama sobie winna przyjdzie później np. taka skatowana żona po poradę, na sesję, a ta wypali " trzeba było nie przesalać zupy " 🖐️

po mojemu winne jest wychowanie dzieciaki wychowuja sie same a rodzice nawet obecne w domu w wychowanie niewiele wkladu wnosza. szkola nie jest wcale atrakcyjna... przez 9 lat wkladaja nauke powszechna do glowy po to aby na studiach wykladowcy uczyli od nowa co to znaczy myslec... teraz nas nawet ucza jak odpowiadac aby przeszlo... wracajac do szykanowania... chamstwa chamstwem sie nie wytepi... ale pokrzyczenie poprostu pomaga czasem

Gość winni są głównie rodzice
Rodzice mówią przy swoich dzieciach tak: "Ten chłopiec jest brzydki, ta dziewczynka pochodzi z rodziny dziadów" a później dzieci przenoszą te wzorce do szkoły i robią to co w pewnym sensie rodzice im każą.

Gość lalalkalaka
Trzeba być silnym psychicznie i po prostu się nie dać, nie pokazac po sobie że człowiek się boi, przejmuje, że można go zranić..nie wolno nikomu pozwolić aby brak szacunku do nas przeszedł mu płazem. ma sie nie odważyć zadzierac z nami. To zalezy od osobowości i sa ludzie , którzy po prostu się nie dadzą nigdy i nikomu.

Gość lalalkalaka
Fakt, że po części są winni temu rodzice, bo pozwalaja by dziecko było inne np. spasłe, zle ubrane, niedowartościowane, zastraszone..

Gość winni są głównie rodzice
miałam na myśli rodziców prześladowców, niektórzy rodzice nawet się cieszą jak ich dziecko kogoś prześladuje.