Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zniesmatszona - ja

Osrodek szkolno-wychowawczy

Polecane posty

Gość Zniesmatszona - ja

Moja szwagierka jest w takim osierodku, powiem Wam ludzi ze no tragedia!!!!!!!! Same meliniary, lumpiary i do tego pipirza sie z kim tylko popadnie! Ona tam nie pasuje!!! Zapatrzyla sie na swojego brata i poszla w Jego slady! Masakra!!! jak pojechalam ja odwiezic, to z ciekawosci zawitalam do jej "pokoju"... Oblesnie, brudno, a te wspollokatorki... NORMALNIE ZABIŁABYM !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Zniesmatszona - ja
up

Gość Jaka nagroda?
I poszłabyś do więzienia. :P Jak chcesz zabijać to też jesteś "dobry" gagatek!:O

Gość Zniesmatszona - ja
Ale ja nie zartuje, Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy co sie w takich ośrodkach dzieje!! To jest jakas paranoja, a pozniej co trzecia z brzuchem chodzi bo miala chcice :/

Gość Jaka nagroda?
Chcicę na "wolności" też się ma i też może jedna czy druga z brzuchem chodzić. A co się dzieje to nie wiem.Wiem tylko,że to nic dobrego te Ośrodki.:O

Gość Zniesmatszona - ja
w tych osierodkach czlowiek sie zmiena na gorsze.. zamiasta na lepsze. Poziom w szkole obnizony oczywiscie, zeby kazdy mogl zdac. A pozniej co? Po takim gimnazjum "dla doroslych" ? Jak bedzie chialo sie kontynlowac w normalnej szkole(liceum czy technikum), to nie ma opcji zeby dalo rade.. Co oni robia z tym dzieciakami !!!!!!!!!!

Gość nauczanie domowe rządzi
Ja jestem w ogóle zdania, że nasz system szkolnictwa więcej przynosi szkody niż pożytku, nawet jeśli o jakimś pożytku można mówić, a już jeśli chodzi o osoby z problemami, to tym bardziej należałoby je otoczyć opieką, a przynajmniej nie szkodzić. Nie oszukujmy się: te ośrodki pełnią taką rolę, jak wśród dorosłych ludzi więzienia, tzn. mamy gdzieś, czy się zresocjalizujesz czy nie, a siedzisz tu bo jesteś niebezpieczny dla otoczenia i społeczeństwo Cię nie lubi, wszedłeś w konflikt z prawem itp.

Gość Zniesmatszona - ja
masz racje i to jest straszne! Normalnie tragednia jest w tej pieprzonej Polsce!!!! Mama nadzije ze z tej mojej szwagierki beda jeszcze ludzie i ze sie nie poda do swoich znajomych puszczalskich ......

Gość czwarty grosz
Bez powodu się do takich ośrodków nie trafia... Zakładam, że autorka nie ma na myśli specjalnego osrodka szkolno - wychowawczego dla upośledzonych umysłowo, ale ośrodek wychowawczy dla młodzieży zdemoralizowanej. Do takich placówek Sąd nie kieruje aniłów2, ale młodzież, z którą na wolności ani rodzice, ani szkoła i kurator sądowy nie mogli już nic zrobić...

Gość gość
Znam osobę która była w takim ośrodku i to jest tragedia.Opowiadał mi o dziweczynie,która wiecznie chidziła w dresach i spodniach,gdy zapytał dlaczego pokazala mu swoje nogi pocięte aż do mięsa.Zrobiły to dziewczyny z pokoju bo jej zazdrosciły urody.Wychowawcynic sobie z tego nie robli a skargi tylko pogarszały sprawę.Bicie poniżanie a nawet gwałty to normalność

Gość gość
to straszne co się dzieje w takich placówkach.Nikt w zasadzie się tym nie interesuje,wszyscy udaja że nic nie wiedzą

Gość gość
O matko żebyś wiedziała jaki tam jest bajzel! Ja to wiem bo się przekonałam o tym na własnej skórze! Rodzice zapisali mnie do tego bagna by ich córka miała lepsze życie i by w końcu przestała by poniżana przez rówieśników i by się otworzyła do ludzi. Wszyscy myśleli że tam będzie mi najlepiej na świecie ale nikt się nie przejął że ta dziewczyna ( ja) może być bardzo nieszczęśliwa w środku. Na początku byłam w internacie i wiecie co? Zostałam okradziona przez te bydło co mnie otaczało , na początku zaczęło mi się to podobać a potem byłam przerażona jak ci ludzie żyją. Następnie jak poznałam się bliżej z tymi ludźmi to nawet potrafili się do mnie przystawiać ( szczególnie chłopaki ) . Dzwoniłam do mamy żeby mnie zabrała z internatu chce tylko chodzić do szkoły bo tam jest jakiś żart , i nie rozumiem ogólnie tej ich kultury. Mamo strasznie się na początku dziwiła zdecydowała że pojadę na weekend do domu a potem wrócę do internatu z powrotem. Rodzina była niezadowolona że odeszłam szybko z internatu szczególnie siostra która darła się na mnie za to że chodzę w jej ciuchach a przecież się wymienialiśmy pamiętam że strasznie płakałam , panikowałam i byłam strasznie przerażona. Nie chciałam tam wracać nawet do tej szkoły , potem kazali mi się jakoś przełamać i dałam radę ale tam jeszcze bardziej zaczął się szok!!! Zaczęły się groźby , zastraszenia , wyśmiewanie , znęcanie itp. Bałam się jak diabli . Mama na początku nie chciała mi uwierzyć uważała że nie umiem doceniać życia ale potem jak kilka razy zwiedziła zobaczyła co tam się dzieje szybko mnie stamtąd zabrała i namówiła dyrektora poprzedniej w szkole o przeniesienie mnie z powrotem ale wróciłam już z pojebaną psychiką niż wtedy. Miałam dół depresyjny , nie chciało mi się nic robić , a tym bardziej dręczyły mnie sceny z tamtego piekła. Wydawało mi się że to wszystko wróci , że te osoby mnie znajdą i mnie dopadną. Unikałam kontaktów z tamtym otoczeniem , unikałam miejsca bo miałam straszny lęk by przejść obok tej szkoły , bo bałam się że ktoś mnie może uprowadzić albo zaczepić. Kiedy szliśmy razem z mamą do cioci , zawsze mówiłam mamo nie tędy bo nie dam rady! w 2012 roku kiedy poszłam do szkoły zawodowej jako już absolwentka Gimnazjum , byłam w medycynie pracy i tam niestety spotkałam ich , tych prześladowców. Kiedy zobaczyłam ich to strasznie się trzęsłam oczy mi latały na obok , kolana mi się uginiały musiałam z mamą wyjść na zewnątrz bo inaczej nie dałabym rady!!!! Poznali mnie!!! i byłam wystraszona i chciało mi się płakać. Jednak mam to do dziś i nie wiem dlaczego oni mi się czasem śnią i nadchodzą do mnie jakieś chore wspomnienia. Gorąco odradzam takiej szkoły!!!!!!!!!!!!!!!!!!