Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedzonko na dluga trase..

dzis jade 24 h autokarem jakie jedzenie wziac na tak dluga droge?

Polecane posty

Jesli kto sjest doswiadczony w dlugich podrozach prosze o rade..

Gość ht5y4
kanapki;)

al no na drugi dzien juz nie beda dobre... a mzoe nasniki?

Gość Donald DUck sucks
konserwy wez bedzie dobra

Gość lara4
sucharki, biszkopty, herbatniki, cukierki, kanapki z serem żółtym i sałatą (najlepiej bez masła) woda, paluszki

Do autokaru warto zabrać coś do picia, kanapki z wedliną, serem osobno np. pomidorek, ogórek czy jajeczko ugotowane. Drobne przekąski typu batoniki, ciastka, owoce itp. Koniecznie chusteczki nawilżone zeby się obmyć, odświeżyć. Poduszki żeby lepiej się spało. Tabletki , lekarstwa. Jakies książki, gazety do czytania, mp3. Gumy do żucia, paste do zebów i szczoteczkę. Saszetkę na pieniądze.

Gość 324234324324
do grecji to się chyba jedzie 48 h.... Ja 24 to jechałam do Włoch...

Gość 324234324324
i najbardziej brakowało mi poduszki... A zarcia= to najlepiej jak najmniej, pytacie jakbyście miały jechac tydzien a nie dobę

jak wezmiesz jakies konserwy czy słoiki z jedzeniem to raczej nie do podręcznego bagażu ! Pod ręką warto mieć jedzenie, lekarstwa, coś do zabicia czasu, poduszkę, kocyk albo bluzę cieplejszą. Skarpetki, majtki na przebranie żeby nie śmierdziło w autokarze.

Gość polak w podróży
Bułki, jajka na twardo i ogórki :classic_cool:

Gość gość
*Rogale typu 7days. *Wafle ryżowe. *Kanapki z serkiem ,szynką. *Może jakiś owoc np.jabłko? *Batoniki ,ciastka ,suszone owoce ogólnie jakieś przekąski. *Jeśli dla ciebie podróż nie może odbyć się bez herbaty lub kawy to sobie weź w termos. *Picie np.woda smakowa,tymbark lub inne napoje najlepiej nie gazowane. *Tabletki jeśli cierpisz na chorobę lokomocyjną. *Podpaski różnie się zdarzyć może. *Poduchę(jaśka)albo zagłówek turystyczny. *Grubą bluzę.W nocy może się przydać,bo włącza się klimatyzacja. *Płyn do płukania jamy ustnej. *Jeśli się mocno pocisz to podkoszulek i skarpety na zmianę. *Szczotkę do włosów żeby poprawić włosy. *Telefon zawsze możesz pograć. *Kasa kupisz sobie coś w autokarowym barku. *Książkę,gazetę,krzyżówki ogółem cos na zabicie nudy. Heh rozpisałam się

ee proste, hm 24 h ? a weź z 6 flaszek 0,5 l, nie wiadomo kto będzie obok a lepiej więcej niż mniej ! poza tym to ma swoje plusy nie trzeba do kibla gonić a jak macie kibel w autokarze to weź dodatkowo 2 nie 3 - 4ro paki ! a co tam, najwyżej zostanie :classic_cool:

no dobra może zaszalałem, zmniejsz te rację o 50% i będzie dobrze :classic_cool:

Gość Martina Isola
Witam.Ja co 6miesiecy jeżdze do Polski ponieważ mieszkam w Rzymie.Najczęściej na podróż autobusem zabieram dużo wody jakiegos kurczaka owoce tylko takie po których nie będzie trzeba myć rąk,zabieram tez pomidor ogórek wiadomo

Gość gość
Weź coś, co nie będzie nieprzyjemnie pachniało ludziom dookoła (pasztety i mielonki odpadają). Ja w takie podróże zawsze biorę ze sobą słoiczek z Eterno (np. truskawellę) i jakieś bułeczki do tego i to mi wystarcza :)

Gość gość
Temat stary ale zawsze aktualny . Co do jedzenia to juz sie tu ludzie wypowiedzieli. W czasie podrozy jedzenie moze sie zrobic niezwieze wiec warto zabrac zamrozona wode butelkowana. Dopoki jest zamrozona to sluzy jako taki wklad "chlodzacy" a jak sie rozmrozi to mozna ja wypic. Dobrze miec taka torbe termiczna ale jak nie ma to mozna improwizowac bez niej :)

Gość gość11122
Ja polecam zabrać gar grochowej a do tego 10 misek. Niewiadomo kiedy towarzyszy podróży będą głodni :)

Gość Fajnypomysl
Moim zdaniem wszyscy powinni robić tak jak Chorwaci. Zabrać garnek i ugotować w nim jajeczko podczas podróży. Taka rada na przyszłość. Również jak nie będzie postoju można do garnka nasikać lub cos innego ;)