Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tragedia - 4 dni bez kafe

Czy pożyczylibyście komuś swój komputer na parę dni?

Polecane posty

Zakładając, że osoba ta potrzebuje do czegoś ważnego, a Wy nie macie akurat bardzo pilnej pracy przez właśnie te dni. Pożyczylibyście bez problemu, czy może traktujecie go po troszę jak bieliznę, której się nie pożycza? A może pożyczylibyście, ale tylko np. mamie, a koleżance już nie? Proszę o opinie.

To zależy. Jeżeli masz na dysku jakieś wrażliwe dane, to nie powinnaś pożyczać komputera.

Nie, nie mam nic takiego kompromitującego. Poza tym osoba, która pożycza będzie się logować jako gośc. W moim przypadku decyzja już zapadła, ponieważ mam u tej osoby dług wdzięczności, a obiektywnie nie ma powodów, żebym nie pożyczała. Jednak źle się z tym po prostu czuję i, chociaż to tylko 4 dni, wydaje mi się, że będzie mi bardzo trudno to znieść.

Gość Jesli bym nie miala waznych
projektow do zrobienia, a na ogol mam, to tak, i tylko przyjacielowi

Gość anigdy w zyciu!nikomu!i wcale!
nie!

Gość bumtarara bum bum
mamie, tacie tak, ale reszcie nie. nawet przyjacielowi.

nie pożyczyłabym. komputera, samochodu, telefonu i innych drogich sprzętów nie pożyczam. raz pożyczyłam aparat cyfrowy i został zniszczony

No nie wiem, jakoś spróbuję. Oczywiście mam wątpliwości i najchętniej wypięłabym się na tę osobę, ale - jak wspomniałam - mam dług wdzięczności i uważam, że powinnam pożyczyć, przynajmniej ten raz. Ale dobrze znać Wasze opinie.

Gość mogłabym pożyczyć
ładowarkę do telefonu, ale laptopa raczej nie. Nie lubię nawet jak ktoś będąc u mnie coś przy nim robi, a co dopiero dawać gdzieś na zewnątrz...

Gość o nie, swojego laptopa
nie pożyczyłabym nikomu! nawet mamie :p Tak samo jak telefonu i innych drogich rzeczy. Poza tym nie chciałabym żeby ktoś mi czytał co mam na dysku

Gość
zalezy czy masz tam pozapisywane hasla do kont czy jakies prywatne zdjecia, takie ktore nie powinny ujrzec swiatla dziennego to ze loguje sie jako gosc nic nie zmienia skad wiesz czy nie jest hackerem albo sie na komputerach nie zna, albo nie ma takiego kolegi? pozyczylabym tyl;ko najblizszym, rodzinie, przyjacielowi przyjaciolce a nie jakiejs znajomej czy kolezance jesli jednak zdecydujesz sie pozyczyc to spiszcie umowe, sfotografuj sprzet podczas dzialania i z kazdej strony z zewnatrz zebys nie miala problemow jesli cos zniszczy

Gość nssdagag
nie nikomu