Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolanta_74

Kosmetyk idealny- jaki jest?

Polecane posty

Gość Jolanta_74

Zastanawiam się na co szczególie zwracacie uwagę kiedy kupujecie kosmetyki np. kremy do skóry naczynkowej, kremy silnie nawilżające czy np. kremy przeciwzmarszczkowe.

Gość polecam polecam !!!!!
myślę, że lepiej wybierać po prostu kremy apteczne niż te drogeryjne ;)

Gość Jolanta_74
Na skład- czyli np. czego nie powinny zawierać a co powinny? Np. ja uważam, że choć zdania na temat parabenów w kosmetykach są różne- to jednak omijam kosmetyki z takim składem.

Powinny zawierać i to w sensownych ilościach np. podstawowe składniki zapobiegające starzeniu, jak np.: http://www.femineus.pl/index.php?topic=6348.0 Plus nawilżacze czy tłuszcze w zależności od typu cery (nie np. nałożysz oliwy z oliwek na cerę tłustą). Krem do cery naczynkowej musi zawierać wit. K (nie ma nic lepszego niż Auriderm XO). Nie powinny zawierać: http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php W ogóle im prostszy skład tym lepiej i generalnie wszystkie drogeryjne są niewiele warte. A co chcesz zareklamować? :P

A już znalazłam co, i od razu mówię, że w tej cenie można kupić o wiele lepsze rzeczy...

Gość Jolanta75
Haha! Zareklamować nie, ale fakt faktem ostatnio skupiłam się na Siquensie. A co innego mi proponujesz w tej cenie?

Gość irmina_s
Nie istnieje kosmetyk idealny a przynajmniej jeden dla wszystkich. Dla każdej z nas ważniejsza jest inna cecha. Ja zwracam uwagę na skład, jakość ale i cenę. Oczywiście chciałoby się kupować wyłącznie kosmetyki naturalne, bez parabenów. Jeśli chodzi o kremy apteczne, to często kupuję kremy z floslek. Kiedyś stosowałam też z lirene.