Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bella... bella

Egipt w 8 miesiącu ciąży ?

Polecane posty

NIE poleciałabym na pewno. Nawet jeśli są tam super kliniki to nie wyobrażam sobie podróży powrotnej z noworodkiem na pokładzie. A jak znowu w Egipcie zaczną się zamieszki strzelaniny (nigdy nic nie wiadomo) to co wtedy ?? Pomyśl trochę o dziecku. Na wakacje możesz pojechać później.

Gość lotnikowa
Zdesperowana Domowa Żona - moja wina :-)

Gość paw k
niech leci nie nasza srawa a lotniskową dobić bo błędy robi mimo że opowiada o tym co jej się przytrafilo WREDNE BABY

Gość PROWOKACJA na bank
baby w ciąży o tej poże już śpią

po 1) to raczej prowokacja bo dziecko mozgu nie uciska by sie tlumaczyc przejscowa niepoczytalnoscia AUTORKO po 2) LOTNIKOWA Ty do sprzatania latasz do tego LĄDYNU? po 3) bylam w Egipcie rok temu w marcu i juz byly tam upaly po 40 stopni a Ty sie wybierasz w kwietniu? U mnie byl to 5-6 t.c. a nie 8 miesiac. Jak juz ktos wyzej pisal... opieka medyczna nieciekawa, ubepieczenia raczej niebedziesz miala odpowiedniego... aha!!! w ubieglym roku pewien mlody DJ z podlasia byl w Egipcie i wrocil niestety w trumnie - bo taka tam opieka medyczna a Ty chcesz ryzykowac 2 zycia...

Witam, również wybieram się do Egiptu w ciąży, konkretnie będzie to 30 tydzień. Jeżeli chodzi o ubezpieczenie, obejmuje kobiety do 32 tygodnia. Zastanawiam się nad wykupieniem dodatkowego ubezpieczenia, ale jeszcze się nie orientowałam w tej sprawie. Jadę do Egiptu w swoim życiu po raz 8. Sądzę że po prostu trzeba trochę bardziej dbać o siebie, nie siedzieć na slońcu, raczej pod parasolem, przygotować apteczkę z lekami, np nifuroksazyd działa b. dobrze, i można brać w ciąży. Odpoczynek i kąpiele w naprawdę czystej wodzie moim zdaniem są dobrą sprawą przed porodem. Jeżeli chodzi o szpitale w Egipcie, z mojego doświadczenia, przynajmniej w Sharm el Sheikh, działają bardzo dobrze, są czyste, a opieka medyczna niejednokrotnie lepsza niż w Polsce (przynajmniej ortopedia:). Do przemyślenia. Pozdrawiam.

Nie jedź do Egiptu tam panuje zły klimat ciągle... i jest stresowa atmosfera.. a to może ci zaszkodzić. Poczkeja lepiej do porodu w Polsce.

Gość Bella ...
Decyzje podjelam jakis czas temu, ze jednak nie polece ... do tego lekarz wczoraj stwierdzil przy badaniu ze skaraca mi sie szyjka, wiec tym bardziej chyba podjelam sluszna decyzje ... Coz ... wybierzemy sie w listopadzie ...

w 8 miesiącu linia może odmówić przyjęcia cię na pokład, ale jeśli tak bardzo chcesz lecieć-zadzwoń do swojego przewoźnika, i się upewnij co byś potem z torbami się nie wracała z lotniska ;)

Gość salamon
Byłam w Egipcie w siódmym miesiącu ciąży (w pierwszym na Teneryfie,w poprzedniej ciązy też latałam). O ile nie ma ryzyka przedwczesnego porodu oraz żadnych komplikacji podczas ciązy, to latać można. W Egipcie (grudzień 2011) było fantastycznie: ciepło, przyjemnie, dużo lezałam przy basenie, trochę pojeździliśmy (m.in do Luksoru i na rejs statkiem). Klątwa faraona nikogo nie dopadła (sporo jeździmy i mnie zazwyczaj omijają tego typu rzeczy:)) Powodzenia i udanego urlopu:))