Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porkaworka

1 % podatku - komu ?

Polecane posty

Na początku robił coś na zasadzie podawania kawy;P ale potem zajmował się dzieciakami, spędzał z nimi czas, ale załatwiał też jakieś sprawy medialne dla fundacji. W sumie robił sporo rzeczy, wszystko i nic konkretnego, bo nie został przydzielony tylko do jednej roboty.

no to miał bezpośredni kontakt z tą fundacją, więc może powiedzieć z czystym sumieniem czy są uczciwi?

MArion, jasne, że tak. U nas z rodziny zawsze ktos oddaje na te fundacje. :) bo staramy sie zawsze jakos podzielic te nasze 1% na rozne cele

Gość dla dzieci
fundacja 'zdążyć z pomocą" ze wskazaniem Kacper Kania - ma białaczkę i miał raka kości

Ja wciaz nie wiem na co i komu oddam swoj 1%, ale coraz bardziej przekonuje sie do rej Fundacji Spelnionych Marzen, duzo dobrego o niej pisza i po przeanalizowaniu ich strony www, rzeczywiscie chyba macie racje, ze Fundacja jest naprawde pomocna i godna naszego 1% :)

Oczywiście, że jest. Samaw idzisz, że dziewczyny piszą o niej same zalety, bo niektórzy widzieli pracę tych osób na własne oczy. Ja oddaję na FSM i jeśli potrzebujesz jeszcze przekonania to mogę Ci poswiecic chwile, zeby pogadac na ten temat. Z grudiej strony jak oddasz na inna fundacje ktora takze jest zyczliwa i dobra to nie ma roznicy na co oddasz.

Gość sangrittta
Ja w tym roku postanowiłam pomóc dzieciom i chcę przekazać mój jeden procent na Małopolskie Hospicjum dla Dzieci. Szczegóły dotyczące całej akcji są opisane na stronie http://pomozbudowac.pl Na pewno tym maluchom przyda się każda pomoc.

też się zastanawiam nad słusznościa istnienia hospicjów, bo jak ktos tam trafia, to wiadomo po co, to smutne, ale tak jest, z drugiej strony ludzie mają tam zapewnioną opiekę lekarsko-pielęgniarską 24h/7

NO tak, no ale trudno.. zostawmy mzoe ten temat w spokoju. kazdy sam wybeira na co daje, wiec jesli kogos celem jest hospicjum to prosze bardzo.

muszencja, ale ja wcale nie neguję wyboru hospicjum jako instytucji, na którą ktoś chce oddać 1%, ja się zastanawiałam po co hospicja są w ogóle, no bo po coś są, skoro istnieja

Hm.. Wydaje mi sie ze egzystencja hospicjow jest calkiem normalna.. jelsi rodzina nie moze zapewnic dogodnych warunkow choremu to w hospicjum znajdzie schronienie..

Gość Nefretetelika
a w tym roku? komu przekazaliście swój % ?