Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porkaworka

1 % podatku - komu ?

Polecane posty

Gość porkaworka

Prosze podajcie jakąs mala fundacje, jakies chore dziecko itp. Nie mam pomyslu komu przekazac ten moj 1 % a jest tego ok. 80 zł. Nie chce dawac duzym fundacjom bo te kasy maja jak lodu ... moze macie jakis potrzebujących znajomych.

Fundacja Pomocy Dzieciom i Młodzieży z Uszkodzeniem Mózgu, KRS: 0000207728

Gość czibooo
ja daje fundacji ANIMALS, albo najblizszemu schronisku

Gość kahna kahna
zalezy komu chcesz pomagac. ja daje schronisko dla zwierzat albo na fundacje przeciw wiwisekcji, jak kolezanka powyzej.

Gość nie rozumiem....:/
jak mozna oddawać 1% na zwierzęta skoro jest tyle chorych dzieci??? Ja kocham zwierzęta, sama mam kota, uratowałam innego kota przed smiercią głodowa ale skoro ludzie mozecie wybrac pomiędzy zwierzętami a CHORYMI DZIECMI i wybieracie zwierzęta to dla mnie jest to niepojęte. tyle w temacie

Gość czibooo
jezeli ludzie nie pomoga zwierzetom, to one same nie poprosza o pomoc, zwierzeta w niedoli sa bardzo bezbronne... dzieciom pomaga wiele osob, dziecko zawsze moze powiedziec co mu dolega, poprosic moze o pomoc...

Gość jakajakajaaaaaaa
i co z tego,ze poprosi o pomoc??? skoro ignoranci oddają kase na zwierzęta:/ po drugie jest mnostwo na tyle chorych dzieci, ktore moga tylko pomarzyc,zeby moc poprosic o pomoc

Gość kahna kahna
dokladnie. i , jak napisalam, kazdy pomaga komu chce. ja chce zwierzetom.

Gość jakajakajaaaaaaa
nie jestem zawistna więc powiem tak - oby wam nie urodzilo się cięzko chore dziecko. Bo gdy będziecie błagac ludzi o pomoc oni powiedzą wam,ze zwierzątka jej bardziej potrzebują

http://www.wiktor.netoh.pl/ Swoją drogą ,to wstrząsające ,ze ludzie muszą szukać pieniędzy na operacje,na rehabilitacje,a państwo gdzie jest,gdzie są moje pieniądze,które płacę co miesiąc???

Gość jakajakajaaaaaaa
Panstwo Ci jeszcze nałozy podatek vat na turnusy rehabilitacyjne:/ chcieliscie nowoczesnego Tuska to macie:/

Gość czibooo
typowa polska, katolicka zyczliwosc, skad w tobie tyle jadu biedna kobieto - zal... ja nikomu zle nie zycze, oby wszystkim rodzily sie zdrowe dzieci i zdrowo sie chowaly :)

Gość jeśli cię zainteresuje
to podaję link do dziecka, któremu ja przekazałam swój 1%. http://kopala.eu/

Gość lihljlji
KRS: 0000111522

Gość a co obie do tego czy oddaję
swoje pieniądze na zwierzęta czy dzieci???? :o:o Idąc tym tropem można piowiedzieć, że wszyscy ci, którzy za własne czy gminne pieniądze zakładają schroniska to bezduszni ignoranci, bo mogliby te fundusze przekazać szpitalom na inkubatory? :o:o:o Co za tępe, zaściankowe i pozbawione sensu myślenie :o:o 🖐️)))))))

Gość sdfdf
ja od lat przeznaczam na głodne zwierzęta bo ta kasa na dzieci i tak wiem że by do nich nie dotarła

Gość do sdfdf
zajebisty argument :D a skad wiesz czy kasa trafia na zwierzeta ?

Gość oleolejjj
zwierzętom mozna kupić karmę i zawieźć np do schroniska.Dzieciakom kupuje zabawki i wożę do domu dziecka,albo pogotowia opiekuńczego.Kasę wpłacam z zaznaczeniem ,ze to dla tego oto dziecka ,mając nadzieję,ze chociaż troche do niego trafi

Gość trofeum dla księcia
Jednym z podopiecznych fundacji jest 8-letni Patryk Hyla zam 41-300 Dąbrowa Górnicza Al Zagłebia Dąbrowskiego 6/27. Patryk jest chłopcem urodzonym w 26 tygodniu ciaży. Na skutek długotrwałego prowadzenia wentylacji mechanicznej nabył retinopatię obu oczu. Jest obecnie dzieckiem niewidomym. Dla jego edukacji potrzebne są specjalistyczne materiały np papier brajlowski, mapy, ksiazki itp oraz sprzet rehabilitacyjny. Matce samotnie wychowujacej dwojke dzieci czesto nie wystarcza na zaspokojenie podstawowych potrzeb egzystencji. Dlatego też w imieniu dziecka i jego mamy zwracamy się z gorącą prośbą do szanownych Państwa o wsparcie i aktywne wspóldziałanie w zdobywaniu środków finansowych potrzebnych do edukacji oraz na zakup sprzętu rehabilitacyjnego dla Patryka. W dotychczasowej działalności Fundacjia spotkała się z duzym zrozumieniem, poparciem społecznym i akceptacją ludzi dobrej woli. Doswiadczenia te pozwalają sądzić że również tym razem nasza pomoc wystosowana w imieniu Patryka nie pozostanie bez odpowiedzi. Środki finansowe prosimy kierować na nastepujący adres REGIONALNA FUNDACJA POMOCY NIEWIDOMYM 41-500 Chorzów ul.Dąbrowskiego 55a tel 032 241-11-13 241-11-29 fax 241-12-02 nr konta bankowego ING Bank Ślaski Katowice o/Chorzów nr 28105012431000002260246216 z dopiskiem "na edukacje i sprzet rehabilitacyjny dla Patryka Hyla".Jesli ktos chce sprawdzic fundacje lub dane ktore sa zawarte w powyzszym pismie daje adres strony fundacji funda7ja.free.ngo.pl/

ja to różnie, raz na zwierzeta, raz na konkretna osobe, czasem na jakas fundacje a czasem na hospicjum.

Gość anonimowo bardzo dziś
Ja proponuję jedyną w Polsce nie czerpiącą kasy fundację w sosnowcu 2 osobową http://uwaga.tvn.pl/14756,news,,leks_na_dzieciece_niedole,reportaz.html Zajmują się dziećmi w domach patologicznych itp sprawami. Bo dla mnie nie do pojęcia jest to że im robią takie problemy. Nawet tego 1% nie dostawali dopiero od tego roku mogą. A tak to jedna z 2 gą założą fundację i czerpią kasę. A oni dość że działają za darmo to ciągłe problemy że to nienormalne że za darmo. Nawet z gmniną problemy mieli. Terenowy Komitet Ochrony Praw Dziecka w Sosnowcu .... numer KRS czyli 0000006451 czyli sześć zer i 6451

Ja zastanawialam sie nad konmi Tara, w zeszlym roku oddawalam na fundacje Spelnionych Marzen, tez polecam. Ale macie moze jakies pomysly na co oddac? jakeis hospicjum moze?

Tak, ta fundacja jest uczciwa i dba o swoich podpopiecznych. Moj brat pracował tam charytatywnie. Wczesniej sama oddawalam na nich swoj 1%:)