Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fusowa

20latka, ciąża i co dalej? poradzcie...

Polecane posty

Gość jestes glupia i nieodpowiedzia
Jagódko, nie stresuj się tak. Debila to sobie zrób i wychowaj :) Być może i nie masz 20lat-ale patrząc na niski poziom Twojej wypowiedzi, na Twoim miejscu nie przyznawałabym się do tego :P. Zero kultury :)

A twoj wysoki" poziom kultury i yyteligencji" wskazuje ze jestes zrobiona juz debilka wiec twoja mama nie musi sie martwic ze nie ma debila w domu. :D Jesli juz w taki spsob o tym mowisz. Jestes zwykly debil i tyle. Przykro mi. :( :D

Gość jestes glupia i nieodpowiedzia
Nie dość, że jesteś pozbawiona kultury, to jeszcze jasno i z sensem wypowiedzieć się nie potrafisz :). Och, Jagódko, popracuj trochę nad sobą zamiast bez sensu kłapać dziobem... Cóż, uderz w stół, a nożyce się odezwą-choć wątpię, że zrozumiesz, co mam na myśli :P

Ogólny poziom waszej dyskusji jest poniżej jakiejkolwiek krytyki! Dziewczyna ma problem chciała się wyżalić, usłyszeć jakieś dobre słowo a wy ją zjechaliście z ziemią. I nie bądźcie takie święte, bo nie od dziś ludzie chodzą ze sobą do łóżka bez miłości. A wpadki się niestety zdarzają. Do autorki!! Nie łam się ja też bałam się powiedzieć ojcu o ciąży w obawie, że zareaguję jak Twój. Na początku był zły i niezbyt zadowolony, ale szybko mu przeszło:) Głowa do góry , dasz radę. Ale na Twoim miejscu nie zamieszkała bym z ojcem dziecka.

Ludzie śpią ze sobą mimo, że się nie kochają i wpadki to normalka - bo w dzisiejszych czasach seks jest jak robienie kupy. Potrzeba jest, więc trzeba ją zaspokoić na byle czym :/

Gość fusowa
nie przejmuje sie waszymi opiniami... kazdy ma swoje zdanie no i dobrze jedni mowia tak drudzy tak.. ale jezeli mowiecie ze poszlam z pierwszym lepszym do lozka..to sie myslicie..:] hmm..wydaje mi sie ze przebywanie z osoba i spotykanie sie z nia przez jakis rok i odbywanie stosunku to tego nie mozna nazwac "pierszwsza lepsza osoba'' bo nie mam dziecka z osoba poznana na imprezie i odbyciu jednego stosunku.. I moze tak: gdy dowiedzialam sie ze bede miec dziecko to wlasnie wtedy uswiadomilam sobie ze to nie ten czlowiek z ktorym chce dzielic reszte zycia...a ze stalo sie jak sie stalo to trudno musze sobie poradzic a wasze durnowate, obnizajace komentarze mam w dupie z pewnoscia nie jedna tu dziewczyna ktora sie wypowiada przespala sie z kolesiem ale miala takie szczecie ze nie zaszla w ciąże a teraz prawi moraly... tyle na ten temat

wiesz jestem 2 lata starsza od ciebie ale jakos tego nie pojmuje.. rodzice uczyli mnie ze seks jest dopelnieniem milosci i tego sie trzymam... nie wyobrazam sobie jakos innej wersji ok wpadlas.. nie wyobrazasz sobie zycia z tym facetem.. wiec dla dobra Twojego dziecka i dobra tego faceta zostaw go odrazu i nie rob mu nadziei.. kazda z nas ma uczucia.. a jezeli Ty masz zamiar ciagnac to jeszcze 2 lata to zranisz go strasznie mimo iz on mowi Ci ze to rozumie..

Gość fusowa
heh... mowie sie, ze dziecko zbliza moze i tak bedzie w moim przypadku...rozmawialam z moim partnerem na temat tego ze moge odejsc i on doskonale o tym wie wiec jak moge go ranic?, przeciez on sie na to zgadza co innego gdyby powiedzial stanowczo " sluchaj albo jestesmy razem albo nie, nie bede tracil 2 lata bo Tobie sie tak podoba" chcemy sprobowac, pozyc razem wychowywac dziecko i zobaczymy co bedzie dalej , jezeli ja stwierdze ze nic z tego to on nie bedzie robil z tego problemu, rozumie mnie ze skomplikowalo mi sie zycie itd i nie chce tez byc w takim zwiazku ze on kocha a ja nie.. jestesmy ze soba na bliskich relacjach i abo Nam sie ulozy albo nie

Gość misiolinaaa
fusowa ja Cię po części rozumiem. Sama w tym roku skończe 20 lat, a za miesiąc zostanę mamą z tym, że jestem z facetem którego kocham i nie mam zamiaru go zostawiać. I rozumiem Twoją frustrację, bo ja już do tej pory się przekonałam jak to jest przekreślić swoje plany życiowe (na studiach powiedziałam tylko 'dzień dobry' i tyle mnie tam widzieli), udupić się w domu, narazić się na obgadywanie i szykany (jak to na wsi...)... no i suma sumarum od 7 mies. chodzę do psychologa. Brakuje mi normalnego życia. Normalnie, dziewczyny w naszym wieku uczą się, robią coś żeby dążyć do samorealizacji, szaleją, bawią się... ŻYJĄ CAŁĄ PARĄ, a ja odkąd jestem w ciąży to tylko wstaję rano po to by odliczać godziny to pójścia spać. Każdy jest człowiekiem i każdy żyje tylko raz, więc to jest straszna sprawa, kiedy nagle traci się możliwość wyboru i ot tak każdy dzień zaczyna wyglądać tak samo. Zresztą, kto tego nie przeżył to nigdy nie zrozumie i dobrze się będzie gadało.. oj dobrze, bo już widzę te posty Matek Polek, które porobiły sobie dzieci w odpowiednim czasie, z odpowiednimi facetami itd. W każdym razie nie zgadzaj się na ślub jeśli wiesz, że nic z tego nie będzie bo to TWOJE ŻYCIE a takie decyzje należą tylko i wyłącznie do Ciebie. Ludzie, którzy ew. będą Ci obrabiać tyłek, nie przeżyją Twojego życia za Ciebie.

Gość fusowa
Dokladnie, ze wszystkim marzen i moich planach na wlasne zycie musze zrezygnowac... i zadna z was matek ktore urodzily dziecko i sa z ukochanymi mezami nie zroumieja tego...i nie wiecie co tak naprawde siedzi we mnie 'w srodku" jedyna mysl jaka mnie pociesza to to dziecko...i ciesze sie z tego ze bede mimo ze tak wczesnym wieku.. ale widocznie tak mialo byc..tak mialy sie potoczyc moje losy..i z pewnoscia sobie poradze..wszystko przyjdzie z czasem i kiedys za pare lat bede sie smiac z tege ze tak sie martwilam czy balam..jestem dobrej mysli choc tak naprawde ciezko..

Gość treele morellle
Napisalas, ze prawie byliscie para... Wiec nie byliscie... Co z tego, ze spotykaliscie sie rok... To tak jak bym ja uprawiala seks z kolega, zeby tylko sie zaspokoic-nic wiecej. Zaszlas w ciaze-trudno-zdarza sie, uzmyslowilas sobie, ze nie chcesz byc z ojcem dziecka, bo go nie kochasz.... Ok. To po co u licha, chcesz mieszkac z nim 2 lata, po czym najzwyczajniej odejsc? Co z tego, ze powiedzial Ci, ze sie zgadza na to? Chyba zdal sobie sprawie, z jaka rozchwiana emocjonalnie smarkula sypial-dlatego tak Ci mowi, bo liczy, ze nie odejdziesz, ze to tylko Twoj chwilowy kaprys... Widac zalezy mu na Tobie i dziecku. I gdy odejdziesz, nie zranisz go? Mylisz sie i to bardzo... Wyglada na to, ze teraz chcesz go tylko wykorzystac, by przez pierwszy okres utrzymywal Ciebie i dziecko-cwana jestes i nieczula. A jak sobie zaczniesz juz radzic, to go rzucisz... A pomyslalas o dziecku-2latek juz bardzo to przezyje-z dnia na dzien pozbawisz go poczucia bezpieczenstwa. ale ty tylko o sobie myslisz-egoistko i wykorzystywaczko. Oby facet sie szybko polapal-niech Cie w dupie kopnie i wtedy jak sobie poradzisz? Juz nie bedziesz taka madra. Albo niech Ci odbierze to dziecko-ma do niego takie same prawa, jak Ty. Bo widze, ze mu zalezy, za to Ty myslisz tylko o swojej dupie.