Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zaba1988zabcia

Czy dostane alimenty?

Polecane posty

Go艣膰 ale wypociny
do przypadkowy sex ty co tobie chodzi?!! cyt :" Dziecko wychowuje dwoje rodzic贸w,ale on jest na wczasach i my podatnicy go utrzymujemy ,a ty wystawiasz w艂asne dziecko te偶 na dofinansowanie,wiec zrzeknij sie praw wyrodna matko!!! i oddaj dziecine do domu dziecka,i aborcji -dziecko bedzie mialo dom, kochaj膮cych rodzic贸w" ...co to ma znaczy膰 oddaj dziecin臋 do domu dziecka,i aborcji...-wyt艂umacz debilu bo nie wiem o co tobie chodzi? a czy ty potrafisz liczy膰? matka chce alimenty od ojca swojego dziecka-kwota ..no..oko艂o 500 z艂-dziecko jest z matka nie choruje na chorobe sieroc膮,mo偶e w warunkach domowych otoczony mi艂o艣ci膮 wrosn膮膰 na przyzwoitego cz艂owieka co b臋dzie jesli odda dziecko do domu dziecka?-nie jest powiedziane 偶e trafi do adopcji-w naszym kraju ten proceder trwa latami (dziecko ju偶 jest nastolatkiem!!) wi臋c w tym czasie wychowuje i utrzymuje go pa艅stwo-koszt utrzymania wychowanka w domu dziecka to przynajmniej 2,5 tys (wy偶ywienie,ca艂odobowa opieka,lokum,opieka medyczna). takie dziecko zazwyczaj ma chorob臋 sieroc膮 w zwi膮zku z czym dorastaj膮c ma powa偶ne zaburzenia osobowo艣ci-to powik艂ania po takiej "chorobie"-na kogo wyrastaj膮 dzieci z dom贸w dziecka? na ludzi kt贸rzy nigdy nie mieli rodzinnego domu i kt贸rzy zazwyczaj takiego domu nie stworz膮-ci ludzie nie maj膮 wyuczonych wi臋zi rodzinnych bo tej rodziny nigdy nie mieli!! tylko taki prostak jak ty mo偶e udziela膰 takich rad!! aby si臋 wypowiada膰 nale偶y zna膰 temat wiedzie膰 co takie rozwi膮zanie przyniesie za par臋 lat!! nie patrz tylko na to co si臋 dzieje dzisiaj!! to 偶e ojciec poszed艂 do paki nie zwalnia go z obowi膮zku utrzymywania swojego dziecka!! je艣li chcesz komu艣 zarzuci膰 nieodpowiedzialno艣膰 t przede wszystkim jemu-ty za jego utrzymanie musisz p艂aci膰 bo na dziecko musi p艂aci膰 on temu tatusiowi by艣 nawet nie wspomnia艂 o tym co tu piszesz-dosta艂by艣 z grubej rury kilka ostrych zda艅 i zamilk艂by艣 na d艂ugie lata :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 brawo dla znienawidzony ty gad
sama prawda w stosunku do tej forumowej gadziny, kt贸ra chce licytowac dzieciaka kto da mniej albo oddawac do bidula, pojecia nie masz o 偶yciu ani realiach, wiesz ile kosztuje utrzymanie dziecka w biudlu? pewnie nawet tyle nie zarabiasz :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alimenty...
si臋 nale偶膮 jak najbardziej za nasze bo przecie偶 nie za tatusia, kt贸ry wuj wie co robi艂 mo偶e nawet okrada艂 uczciwych ludzi. Owszem w 偶艂obku dzieci choruj膮 tak jak w domu. Poza tym nigdzie si臋 nie doczyta艂am, 偶e wp艂ywa 藕le na psychik臋 dziecka. By艂am w 偶艂obku, matka pracowa艂a i jako艣 traumy nie mam. To wyt艂umaczenie leniwych matek kt贸re wychowaniem dziecka t艂umacz膮 swoje nier贸bstwo i niezaradno艣膰. I nie por贸wnujcie si臋 prosz臋 do tych kobiet, kt贸re pracuj膮 i wychowuj膮 dzieci. Sied藕cie sobie na zadach przed kompem i wyci膮gajcie od pa艅stwa bo urodzi艂y艣cie dziecko i si臋 nale偶y. 呕al z was 偶e nawet r贸偶nicy nie widzicie. I od rodzic贸w/dziadk贸w pewnie oczywi艣cie lepiej ni偶 praca. Jeste艣 zdrowa, masz dwie r臋ce i g艂ow臋 to kombinuj. Oczywi艣cie wielkie mi odpowiedzialne matule wy偶ebraj膮 500z艂 i zadowolone od rodzic贸w reszt臋....masakra jaka艣. A najgorsze, 偶e ich teraz pe艂no i te biadolenia..rzyga膰 si臋 chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kr贸tko i na temat abc
Do uwaga uwaga... Nie wiesz w jakiej sytuacji by艂am a w jakiej nie. Druga sprawa nie nadmieniaj autorki bo nie do niej tyczy si臋 m贸j post.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zniecierpliwiony
Nikt nie powinien 艂ap po cudze wyci膮ga膰.呕adna pr贸ba usprawiedliwienia tego nie pomo偶e. Do tego bowiem usprawiedliwienia nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja pierdziu.....
zniecierpliwiony to wyjedz z tego kraju i nie bedziesz palcicl na dzieci, na NFZ, na politykow, na staruszkow itd. W kazdym kraju placi sie podatki. I nie zawsze z tych podatkow finansowane jest to, co nam sie podoba. Prawo jest prawem. Rodzicowi wychowujacemu dziecko naleza sie alimenty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zniecierpliwiony
A mnie si臋 nale偶y powietrze. Kto艣 ci膮gle je psuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja pierdziu.....
zniecierpliwiony A mnie si臋 nale偶y powietrze. Kto艣 ci膮gle je psuje. Blyskotliwa odpowiedz :P Na miare twojego mozdzku :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaba1988zabcia
Z mila checia bym spotkala tego AL i bym mu w morde zajebala za te jego poste wypowiedzi!!!!!!!! Niewiesz idioto jebany za co kurwa siedzi to nie wypowiadaj sie!!!!!!!!!!!!! A alimenty juz zlozone:) i takie kurwy jak ty beda placic!!!!!!!!! Taki odpowiedzialny huju jestes a sam placisz brak slow co do twoich wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaloz sobie wlasna str i tam sie wypowiadaj a z tad WAT!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Kln膮膰 to umiesz to ju偶 poka偶a艂a艣 poka偶 teraz jeszcze 艂askawa pani jak z tatusiem dziecka na nie zarobisz bo z jakiej racji ktokolwiek ma p艂aci膰 za wasze pierdolenie.Macie dziecko zar贸bcie na nie zasra艅ce leniwe,nie wiem co si臋 tobie ubzdura艂o 偶e jestem facetem bo jestem matk膮 kt贸ra ma ju偶 praktycznie doros艂e dziecko i je wychowywa艂a bez ojca co zdziwiona jeste艣 偶e kto艣 taki ci prawd臋 napisa艂 偶e jeste艣 leniem.Bo jeste艣 doros艂a stara baba kt贸ra swoich rodzic贸w obci膮偶a kosztami utrzymania siebie i swojego dziecka,i to nas r贸偶ni bo ja od 19 roku 偶ycia mieszka艂am bez rodzic贸w wychowa艂am dziecko pracowa艂am nie b臋d膮c na niczyim utrzymaniu.Zapami臋taj sobie jedno doros艂a przeklinaj膮ca dziadkowie ani obcy nie s膮 od utrzymywania ciebie i twojego dziecka wiec dupa do roboty a nie st臋kaj tylko i klnij bo to po prost 艣mieszne.Haha ja niestety kas臋 mam sta膰 mnie na do艣膰 du偶o a ty masz tylko swoje przkle艅stwa i gdby nie mamusia i tatu艣 nie mia艂a by艣 nawet mleka dla dziecka doros艂a mamusiu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaba1988zabcia
Niebede ci nic glupia gnido pokazywac jedynie co moge ci kurwo pokazac to reke ktora moglabym ci zajebac!!!!!!!!AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAH NARA SZMATO!!!!!!!!!!! Dawaj sie spotkamy zobaczymy czy taka madrala jestes na zywca:)

Udost臋pnij ten post

Nale偶膮 Ci si臋 alimenty Autorko.. jak ojciec nie b臋dzie p艂aci膰 .. to mo偶esz stara膰 si臋 z Funduszu Alimentacyjnego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaba1988zabcia
Tak juz wiem dziekuje 'kaliberek":)

Udost臋pnij ten post

Umiesz co艣 poza klni臋ciem i obra偶aniem np umiesz zarobi膰 na dziecko lub czyta膰 ze zrozmumieniem to poczytaj sobie kk w punkcie co grozi za obra偶anie na publicznym forum,bo ciebie tutaj nikt w 偶aden spos贸b nie obrazi艂.Skoro nie potrafisz zrozumie膰 偶e s膮 ludzie kt贸rzy nie chc膮 by ich kas臋 przeznaczano na dzieci obcych im ludzi to tw贸j problem,skoro tak ci trudno zrozumie膰 偶e dziecko ma dwoje rodzic贸w zoobowi膮zanych do 艂贸偶enia na nie to te偶 trudno,ale wyzywa膰 od kurew to mo偶esz mo偶e swoich najblizszych lub kogo艣 kto sobie na to pozwoli czy teraz do艣膰 jasno si臋 wyrazi艂am czy jeszcze nie.Ciekawe 偶e s膮 kobiety kt贸re maj膮c malutkie doskonale sobie radz膮 nie patrz膮c na rodzic贸w tylko pracuj膮 i z g艂ow膮 podniesion膮 do g贸ry bo to co maj膮 maj膮 dzi臋ki sobie.A ty kogo chcesz obwinia膰 za to 偶e dziecko ma ojca siedz膮cego w pace ani ja ani nikt inny poza tob膮 tego ojca mu nie wybiera艂.M贸j syn ma ojca takiego na kt贸rego liczy膰 te偶 nie m贸gl i co p艂aci艂 te swoje n臋dzne pieni膮偶ki a reszt臋 to my艣lisz 偶e kranale nosi艂y?Ty nawet nie rozumiesz 偶e w tym co ci tutaj par臋 os贸b napisa艂o jest co艣 co powinno spowodowa膰 偶e zrozumiesz jestem sporym obci膮偶eniem dla rodzic贸w jestem doros艂a mam dziecko z takim czy innym facetem mo偶e wsp贸lnie z rodzicami dogadamy jak zrobi膰 co艣 bym mog艂a co艣 dorobi膰 i ich troch臋 odci膮偶y膰.A teraz mo偶esz sobie dalej siedzie膰 i zamiast robi膰 co艣 poza rozpraw膮 w s膮dzie i czekaniem na alimenty a musisz wiedzie膰 偶e musz膮 min膮膰 dwa pe艂ne okresy rozliczeniowe po rozprawie by spraw膮 zaj膮艂 si臋 komornik wi臋c drog膮 do pieni膮偶k贸w daleka i nie艂atwa zanim je dostaniesz mo偶e to by膰 kilka miesi臋cy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataliii2
Witam. Mam pewne pytanko napisze w wielkim skrocie, a wiec gdy wraz z siostra bylysmy niepelnoletnie ojciec sprzedal mieszkanie po czym pieniadze przepil itd.. i tak oto pozostalysmy bez meldunkow i w sumie bez dachu nad glowa ojciec wynajmowal mieszkania mieszkalysmy z nim i z jego kobieta z czasem nie placili za mieszkanie i tak krazylismy z mieszkania do mieszkania. Nasz 艣p. dziadek mojego ojca tata kupil mojej siostrze dzialke rekreacyjna z domkiem, na dzien dzisiejszy mieszkam tam z siostra. Ojciec wciaz ze swoja kobieta sa na wynajetym, nie utrzymuje kontaktu z ojcem poniewaz nie mozna go nawet nazwac ojcem...Mam 19 lat, jestem po wypadku, mam rente socjalna, ucze sie w trybie zaocznym poniewaz codzienny tryb nauki bylby dla mnie wyzwaniem ze wzgledu na polamany kregoslup. Mama pomaga nam jak moze sama nie ma fascynujacych warunkow, dodam ze ojciec gdy bylysmy dziecmi wyklocal sie o nas w sadzie i to on ma pelne prawa do nas a mama ograniczone.Po smierci dziadka ojciec prawdopodobnie dostal pol hektara ziemi w spadku (ktora pewnie tez przepije) A tutaj moje pytanie poniewaz chcialabym wraz z siostra podac go o alimenty czy waszym zdaniem otrzymalybysmy czy nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszokowana0909
Droga A.L., ja na Twoim miejscu bym si臋 nie patyczkowa艂a i skierowa艂a spraw臋 do s膮du. Jak w og贸le taka leniwa, niedojrza艂a emocjonalnie i niewykszta艂cona g贸wniara kt贸ra potrafi tylko przeklina膰 i wyzywa膰 innych chce wychowywa膰 dziecko? Przecie偶 to jaka艣 patologia...

Udost臋pnij ten post