Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaaaaaaaadfasfasfsa

Jak przygotować zupę??

Polecane posty

Gość gaaaaaaaadfasfasfsa

Mam porcje rosołową(te kości pozostałe po porcjowaniu kurczaka) i chciałbym zrobić z tego jakąś zupę.Tylko jeszcze nigdy nie robiłem zupy,więc prosiłbym o szczegółowe rady,krok po kroku jak mam to zrobić i jakie składniki mam kupić?? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dffdsd
ale jaką zupę chcesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lilkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sobie znajdź jełopku przepis i gotuj, pełno takich stron w necie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marazma_vip
wstaw wodę, wrzuć kości, dodaj łyżkę mąki i 2 łyżki stołowe soli, do tego łyżeczka octu, papryka słodka i makaron, gotujesz wszystko 0.5h i zupka gotowa, smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gaaaaaaaadfasfasfsa
Jakąś prostą w przygotowaniu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gaaaaaaaadfasfasfsa
Marika10 Może być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
gotujesz wywar z tego miesa, dodajesz warzywa: marchewke,pietruszke, kawalek selera, pora,albo peczek wloszczyzny po prostu wyjmujsze miesko,mozesz je obskubac i dodac do zupy dodajesz warzywa w zaleznosci od tego jaka to ma byc zupa np. na jarzynowa to te co gotowalas kroisz w kostke, dokladasz ziemniaki i gotujesz do miekkosci, mozesz cos dorzucic, solisz, przyprawiasz jakims warzywkiem albo. gotujesz miesko, obskubujesz, dodajesz jakies warzywka z mrozonki i ziemniaki, doprawiasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
zamiast ziemniaow moze byc kasza ryz lub makaron

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zalej kości wodą,gotuj aż zbierzesz szumowiny.Dodaj warzywa i przyprawy.Jak bedą miękkie dodaj przecier pomidorowy(jak ma być dosyć kwaśna to więcej) Jeżeli lubisz zapraw ją śmietaną z odrobiną mąki. To tak pokrótce i do tego makaron,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym tego szkieletu do zupy nie wrzucila...fuj. po 2 jak juz wrzuc udko lub piers... po 3 mozesz zrobic zupe bez kosci,ja takie robie i sa pyszne. : torebka warzyw mrozonych lub swiezych( np brokuly,kalafior,marchewka pieczarki,moze byc to co lubisz pieczarki podsmaz,wrzuc do wody,dodaj bulion lub kostke rosolowa,ziemniaczka,gotuj az bedzie miekkie.na koniec dodaj kilka lyzek smietany( smietane do miseczki ,doelj goracej zupy,zamieszaj wlej do garnka.,nie na odrot bo bedzie nieladnie wygladalo)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobre sobie ...
Z tą solą, to radzę uważać, bo to zależy od ilości wody i wkładu do zupy. Ktoś wyżej napisał, że 2 łyżki stołowe, a ja uważam, że taka ilość jest na wielki gar 4 litrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gaaaaaaaadfasfasfsa
ratowniczka_medyczna A czemu byś tego szkieletu do zupy nie wrzuciła?? Ja z piersi robię potrawkę a udka piekę,więc mi szkoda mięsa na zupę.Tym bardziej że wole pieczone mięso. Ale przepis wydaje się na moje siły :) Czekam na jeszcze jakieś propozycję :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×