Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikie25

Czy jeżeli poproszę o znieczulenie przy porodzie

Polecane posty

Gość mikie25

to je dostanę? nie wiem jak to w Polsce jest? czy są problemy z tym?

Mam rozumieć na NFZ?? To zależy czy będzie gdzieś w pobliżu anastezjolog ... Niestety.. W weekendy go przeważnie nie ma. Ja rodziłam w sobotę, naturalnie i chociaż prosiłam, błagałam o znieczulenie, nikt nie chciał się podjąć. Tłumaczyli się że nie ma anastezjologa niestety. ;/;/

Gość qqqqqwertyuiokj
pytaj w konkretnym szpitalu, w którym checz rodzić, różnie to bywa.

Gość mikie25
tak, na NFZ. Właśnie o to mi chodziło, czy są problemy żeby dostac znieczulenie bo słyszałam różne opinie. że podobno jak uznają że kobieta wcale tak bardzo nie cierpi to tez się nie zgadzają na znieczulenie. i że to tylko w skrajnych przypadkach przysługuje ;/

przykro mi, ale nie nastawiaj się, że dostaniesz, mało prawdopodobne :( musiałabyś mieć wskazania medyczne, inaczej powiedzą Ci, że nie ma anestezjologa :O

Gość wkrótce mama 111
W większości to im się chyba najzwyczajniej nie chce, bo chrzanić to - wiele kobiet byłoby skłonnych zapłacić z własnej kieszeni za to cholerne znieczulenie i co z tego? Usłyszą że nie ma anestezjologa. Ale jeśli nagle trzeba cesarkę zrobić to jakoś anestezjolog znajduje się w ciągu 5 minut.

Gość za to będziesz miała wiadro
między nogami do końca życia :D

Gość wkrótce mama 111
O matko skończ juz z tym wiadrem bo w każdym temacie ten tekst się pojawia. Nudny sie zrobił.

Gość za to będziesz miała wiadro
a jakże prawdziwe :o ale żadna sie nie przyzna, lekarz mówi że tak jest bo taka fizjologia ale nie bo wszystkie po wypchnięciu dziecka (!) ciaśniejsze :D

Gość mikie25
właśnie się nie nastawiam, bardziej na to że będę rodzić bez znieczulenia. Tylko chodzilo mi o to czy jak zapytam, to czy na mnie nie popatrza jak na kosmitke, ze chce znieczulenie....

Gość weź lepiej zaświadaczenie
załatw od lekarza i idź na cesarkę, nie będziesz się męczyć i zachowasz krocze w nienaruszonym stanie a nie jak po wojnie :o

wiesz, to też zależy od szpitala, są na pewno takie, które nie odmawiają znieczulenia z tymi anestezjologami to jest taka bajka, że jest ich naprawdę bardzo mało i jak taki lekarz poda Wam znieczulenie, to musi Was nadzorować a gdyby w tym czasie potrzebny był do pilnej operacji, to klops :( właśnie głównie dlatego odmawiają, a do cesarki wiadomo, że musi przyjść

Gość mikie25
koleżanka rodziła w irlandii i dostała nie tylko znieczulenie ktore sobie sama dawkowala, ale nawet gaz rozweselajacy, a pielegniarka chodzila za nia krok w krok i nawet pod prysznic z nia wlazla, gdyby nie daj boże zemdlała, tam to jest opieka, nic tylko jechac rodzic poza granice ;/

Ja jak prosiłam o znieczulenie to usłyszłam, że teraz za szybko a gdy chciałam później to się dowiedziałam, że już za późno... nie wiedziałam czy się smiać czy płakać.. teraz się śmieje :P