Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość labusha25

straszne biegunki na dukanie

Polecane posty

Gość labusha25

jestem na dukanie od 9 stycznia, udało mi się już schudnąć 14,5kg jednak od jakiegos tygodnia po każdym posiłku muszę szybko odiwedzac toaletę;-( jest to straszne bo bardzo boli mnie brzuch dopoki nie wydale, kał jest rzadki normalnie wodnisty? czy to cos zlego? czy powinnam cos zrobic? robie fazy 5/5 po za tym czuje sie oki, poradzcie cos? moze ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość hahahha..:D
watroba i trzustka ci padły od jedzenia dukanowego shitu:O

Gość limonka33
tak wygladaja biegunki tłuszczowe przy chorobach trzustki,kiepsko to wyglada:O

Gość skdfhsjkfhsdf
No niemozliwe... Przeciez jedzenie prawie samego bialka to swietna dieta... Taka zdrowa i w ogole... Zacznij jesc normalnie, to przejdzie.

Gość limonka33
niemozliwe???? poczytaj jak nadmiar bialka rozpieprza watrobe albo jak pada trzustkana tej waszej "cudownej" diecie:O bo o nerkach nawet nie ma co pisac:O

Gość skdfhsjkfhsdf
A mowi Ci cos slowo "ironia"?

Gość labusha25
up up

Gość labusha czemu podbijasz
nie wystarczy ci to co ci ludzie napisali ? Naprawdęwolisz zostac na dukanie pomimo tego co już ta dieta zrobiła z twoim organizmem ?

Gość mama 19 miesiecznego synka
Bo napisałay jej nie to co chciałaby przeczytać... wołałaby teksty w stylu "to normalne, niedługo przejdzie" "ja też tak mam, to nic strasznego" Rozpierdoliłaś sobie wnętrzności, koleznako Żal mi Cie:o

Gość malutkannnnnn
Najgorsza dieta, bo wykańcza narządy wewnętrzne... Gratuluję. Naczytają się bzdur w internecie, a później płaczą, że nerka lub wątroba do przeszczepu i jeszcze głupie nie wiedzą dlaczego. Idź do lekarza. Może jeszcze coś ci uratują.

Gość labusha25
jestem na dukanie i nie jem samego twarozku dieta jest na prawde zroznicowana, jem mnostwo ryb miesa jogurty otreby, na dniach z z warzywami nie ograniczam sie tylko nie spozywam weglowodanów, narzady sa oki wyniki tez bo kontrolowalam je ostatnio bo wiem ze dieta moze niesc ze soba wiele zlego

Gość skdfhsjkfhsdf
Juz ci napisalem przeciez, masz biegunke od nadmiaru bialka w diecie... Warzywa i inne weglowodany, to sie powinno jesc codziennie, a nie "w dni z warzywami", a ryby, mieso itp itd to tez bialko.

Gość jak kobieta nie szanuje
dieta ta prowadzi do zaburzenia czynności układu nerwowego w tym terz zaburzenia czynności serca mięśniowego ,osteoporozy ,tworzenie sie kamieni w układzie moczowych może dochodzić do obrzęku ,dna moczanowa czyli ostre stany zapalne stawów zwiększa ilość złego cholesterolu w żyłach uszkodzenie nerek trzustki wątroby przyspiesza starzenie sie organizmu alergie

Gość jak kobieta nie szanuje
mięso cukier buraczany powoduje zakwaszenie organizmu organizm broni sie pobierając wapn z kości i tak powstaje osteoporoza i jak sie je mięso to trzeba jeść warzywa zakwaszenie powoduje terz inne skutki takie jak dna moczanowa mozna poszukac o zakwaszeniu w internecie wiencej o diecie białkowej http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24521 http://diety.wieszjak.pl/odchudzajace/249306,Czy-dieta-bialkowa-moze-byc-szkodliwa.html

Gość Paurom
Ja po 3 miesiącach dukana - 14,5 kg miałam to samo. Okropnosc! Cały czas latalam do toalety. Przerwalam dietę w marcu ( znaczy przeszłam na utrwalanie) i wszystko wróciło do normy. Zaczęłam przesadzać z jedzonkiem na wakacjach i po 2 miesiącach przybyło mi pare kilo (4-5) wiec chciałam znów szybko na dukanie schudnąć ale po 3 dniach diety te se problemy lazienkowe mi wróciły. Dlatego zdecydowałam ze będę codziennie jeść warzywa, a oprocz tego 2 razy w tyg inne weglowodany pelnoziarniste. Może wolniej pójdzie ale przynajmniej zdrowiej! Ps przed i po diecie w marcu robiłam badania, były lepsze po diecie ( głownie trojglicerydy i cholesterol)

Gość sswinia u rolnika
Ta dieta powoduje zniszczenia przewodu pokarmowego, co prowadzi do poważnych problemów zdrowotnych u niektórych pacjentów, takich jak wzrost poziomu cholesterolu, problemy układu krążenia, a nawet raka piersi tak o diecie Dukana mówił w wywiadzie Jean-Michel Cohen, którego diety cieszą się również dużą popularnością. Cohen stwierdził, że dieta Dukana jest bardzo niebezpieczna. W reakcji na takie stwierdzenia dr Dukan, którego 20 książek opisujących dietę-cud, zostało przetłumaczonych na 14 języków i sprzedanych w milionach egzemplarzy na całym świecie, pozwał Dr. Cohena za zniesławienie i domaga się zadośćuczynienia wysokości 15 tys. euro. moja kuzynka zachorowała na raka a była na dukanie

Moja teściowa zmarła na raka...a nigdy nie była na Dukanie.....ani na żadnej innej diecie....