Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slifff

Moje 2,5 miesieczne dziecko buds sie co godzine! Co robic?

Polecane posty

Gość jest metoda a
Małe uzupełnienie ...mimo zmęczenia trzeba zachowywać dobry życzliwy nastrój , robić to z miłością i bez irytacji...bo dziecko wyczuwa nerwowość matki i nie wpływa to pozytywnie na uspokajanie się dziecka , a dziecko musi czuć bezpieczeństwo przy mamie...........nie jest łatwo być wewnętrznie spokojną i pogodną matką gdy pada się z braku snu i krąży się całą noc.......ale tak trzeba....to tylko ileś tam czasu trwa...trzeba wytrzymać. Można też na chwilę usiąść z dzieckiem w czasie uspokajania, bo ciężko jest ciągle stać nawet jak to trwa krótko, ważne jest aby dziecka nie kołysać i nie spacerować w tym czasie z dzieckiem, bo w czasie chodzenia jest kołysanie. Metoda którą prezentuję...jest skuteczna....to działa.

Gość Slifff
Mam jeszcze krótkie pytanko... Lepiej zacząć stosować ta metodę w nocy czy w dzień podczas drzemek? Chodzi mi o to czy pierwsza próbę zrobić w dzień czy w nocy? Dziękuje:)

Gość kkkjjlll
chetnie sie z kims bzykne, moze jakas fajna mloda mamusia mialaby ochote sie mna zaopiekowac ?

Gość pomalutku))
mój syn też się ciągle budzi w nocy. Identycznie jak twoja pociecha. Tylko mój ma pół roku. Zauważyłam, że jak jestem zła i chcę go uśpić to on jeszcze gorzej płacze, marudzi i nie chce spać. A od pewnego czasu zaciskam zęby,podchodzę do niego, tak czule go tulę albo mówię szeptem i wtedy mały zasypia bez problemu. To działa i śpi wtedy dłużej a jak się przebudzi to zasypia po minucie. Nie wierzyłam w to, że dziecko może tak wyczuwać emocje. Jednak to prawda.

Gość Sliff
Ja nie mam problemu z usypianiem małej Zasypia bardzo szybko bo na mnie problemem jest ze budZi sie tak często w drugiej polowienocy i ze ni chce spac sama w dzień tylko na rękach...

Gość Bella...
Moje dziecko budzio sie 14 razy w nocy jeszcze jak miało 10 - 14 mies. Wtedy wrocilam do pracy, poza tym karmilam je piersia wiec znosilam to dzielnie, bo dziecko musialo odreagowac brak mamy. Ty masz jeszcze malutkie dziecko, nie męczgo i nie katuj super metodami na samodzielne zasypianie. Moim zdaniem robia to matki dla ktrych wygoda wlasna jest wazniejsza niz potrzeby dziecka. Ja do 5 mies lulalam dziecko do zasypiania, pozniej lezalam z nim w lozku poki samo nie zasnelo ... pozniej kladlam do lozeczka i siedzialam obok glaszczac po raczce, po jakims czasie zasypialo samo ... sytuacja zmienila sie kiedy wrocilam do pracy. Uwazam ze te wspaniale metody pozwalajace dziecku sie wyplakac budza w nim niepotrzebny strach - matka zostawia je samo, a dziecko potrzebuje bliskosci w tak malym wieku. dziecko ktore nauczylo sie zasypiac samodzelnie po takiej metodzie robi to z rezygnacji, bo wie ze mama nie przyjdzie, wiec po co mamusie wolac skoro ma je daleko gdzies ... widze takie przypadki i niestety dzieci nie potrafia nawiazac wlasciwych relacji po takich przejsciach. Uzbroic sie w cierpliwosc, metoda malych kroczkow jest wlasciwa a nie odrzucanie wlasnego dziecka ..

śpi ciągniem te 5 godzin, bo to taka faza snu, głębokiego. POtem dziecko przechodzi w takie spanio-czuwanie. Potrafi się wybudzać co godzinę i jak wszystko jest ok, czyli sytuacja odkąd zasnęło nie zmieniła się, to śpi dalej. Zasnął w łóżeczku z przytulanką i pieluszką, przebudza się w takim samym towarzystwie, jest ok, śpi dalej. Ale twoja córcia zansęła na twojej piersi, a budzi się w obcym wielkim łóżeczku, którego nie znosi, bo nie jest do niego PRZYZWYCZAJONA! to należy zmienić przed wszystkim. I możesz zacząć z dziennymi drzemkami, będzie łatwiej jak jest jasno :)

Gość Sliff
Dziękuje za słowa otuchy;) ja sama nie czuje ze metody pozwalające sie dziecku wyplakac są dla mnie bo nie znoszę jak moje malenstwo płacze a czuje tak wielki nacisk od wszystkich ze jeśli nie nauczę jej zasypiac samej to będzie sie budziła po 10 razy w nocy do 2 roku zycia itd sama już nie wiem co robic... Bo skier potrafi przespac cowgirl 5 godzin 19-24 to znaczy ze jak sie przebudzi to potrafi sama zasnąć jak chce bo nie wierze ze w ciagu tych pierwszych 5 godzin nie budzi sie ani razu dopiero w drugiej połowie nocy są problemy... Moze nie najada sie zbyt dobrze? Już sama nie wiem...

Gość gość
hej dziewczyny ja mam 2,5 miesiecznego syna i napoczatku tez zemna spal ale od tygodnia bez zadnego problemu spi w luzeczku bez problemu ale co 4 godziny wstaje do jedzenia