Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ezetreo

czy miałyście kaszel z opluwaniem krwi?

Polecane posty

Gość ezetreo

chodzi mi o to ze sie kaszel odrywa a widze w niej sladowe ilosci krwi

Gość ezetreo
ale tego nie jest duzo. raz na jakis czas takie niteczki zkrwi

to moze byc blache podraznienie gardla albo powazne poczatki gruzlicy lub jeszcze inne cholerstwo - idz do lekarza

Gość ezetreo
straszcie mnie. biore antybiotyk na zatoki. jestem w 10 tyg ciazy. mysle ze to moze byc z podraznionego gardla bo juz 3 tyg kaszle

kaszl do chusteczki i taką z tą krwią zabierz do lekarza i to jeszcze dziś skoro w ciąży jesteś :/

Gość xxxxxxyyy
No to tym bardziej idz do lekarza - jak bierzesz antybiotyk a ci sie nie poprawia i kaszlesz juz 3 tygodnie - krew moze byc tez od zatok - splywa ci z nosa do gardla i to odkrztuszasz - ale tak czy inaczej w dobrym stanie to ty nie jestes - idz jeszcze raz do lekarza!

Gość ezetreo
nikt nie wie jak mnie leczyc -kazdy rozklada rece

Gość xxxxxxyyy
A poza tym - jakie straszycie - normalnie ludzie po prostu nie pluja krwia przy kaszlu - jak pluja to przewaznie dzieje sie cos naprawde zlego - nawet zapalenie zatok z krwistym katarem - to nie jest cos co powinnas lekcewazyc.

ja znam sposób na tak uporczywy kaszel ale w twoim przypadku odpada bo w ciąży jesteś a to jest na bazie alkoholu :) a tak serio to natychmiast do lekarza idz i mów co jest prześwietlenie płuc ci muszą zrobić i antybiogram powinni no i oczywiście krew i mocz

Gość azezam
a jaki lekarz dal Ci antybiotyk przy ciazy? ja Cie nie chce straszyc ale rok temu stracilam tate kaszlal z lekka iloscia krwi zmarl na raka pluc krew i kaszel tylko tak mi sie kojazy zabieraj tylek i llec do lekarza

Gość ezetreo
nikt nie wie jak mnie leczyc -kazdy rozklada rece

Gość xxxxxxyyy
To idz do szpitala - najlepiej takiego z oddzialem zakaznym - nawet jesli to nie gruzlica - to tam cie najdokladniej zbadaja , bo z takimi objawami cie nie zbeda plus maja o wiele wieksze doswiadczenie z nietypowymi przypadkami niz lekarze w przychodniach.

Gość ezetreo
w szpitalu laryngolog mi go dał.

"nkt nie wie jak mnie leczyć każdy rozkłada ręce" :/:/:/ to idz i zarządaj prześwietlenia, badań krwi i moczu tez na posiewy i do tego antybiogramu z wymazu z gardła :/ takie objawy nie są normalne :/ chcesz stracić, zdrowie czy życie że o dzieciątku nie wspomnę????? do lekarza i to biegiem!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ezetreo
nie zrobia mi przeswietlenia w ciązy, anty biogram mialam wyszedł dobrze

Gość ezetreo
dzwonilam do laryngologa ,mówi ze moze to byc z podraznionego gardla. jade do lekarza zeby mnie osłuchał

jak trzeba to zrobia przeswietlenie ja miałam bo było konieczne i w twoim przypadku tez powinni zrobic :/ a co to znaczy ze antybiogram wyszedł dobrze skoro nadal nie wiedza jak cie leczyc :/ dobry antybiogram to taki po którym wiadomo co za licho cie meczy i w tydzień jestes zdrowa :/

To może być też z osłabionych oskrzeli, miałam tak przy zapaleniu.

Matko jak można tak ignorować sprawę, ja bym już dawno pobiegła do lekarza bo bym chyba z nerwów nie wytrzymała :o...

Gość ezetreo
oskrzela mam czyste , pluca tez

dokładnie i jeszcze jak pomyślę że ona jest w ciąży i tak olewaczo podchodzi :/ z jednej strony rtg nie ale z drugiej strony z 3 tygodniowym kaszlem i pluciem krwią woli na kafe niż do lekarza masakra jakaś:/

a skąd wiesz że masz czyste????????????? przez neta sprawdziłaś:/

Gość ezetreo
bylam u lekarza. osłuchiwal mnie. mowi ze ta krew to od podraznionego gardla

Gość xxxxxxyyy
No to skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz. Zdrowi ludzie krwia nie pluja - ja nikogo takiego nie znam kto by przy kaszlu krwia plul. A ci co pluli - z opowiesci - to palacze co na raka zeszli i tyle.

Gość lakim*
moze to byc z podraznionego gardla z zapalenia zatok z kaszlu i stanow zapalnych poniewaz w tych przypadkach nastepuje przekrwienie sluzowki i latwo dochodzi do uszkodzenia ja sladowe ilosci krwi w slinie mialam przy zapaleniu zatok sciekala mi z nosa go gardla a przy zapaleniu zatok czesto pojawia sie krew znam przypadek gdzie przu dlugotrwalym kaszlu pojawila sie krew i okazalo sie ze to nie jest nic zlego kaszel trwal dlugo a sluzowka byla bardzo przekrwiona przestancie straszyc dziewczyne przeciez byla u lekarza a antybiotyki w ciazy sie bierze jesli istnieje taka potrzeba i nie jest to jakas nieprawdonodobna sytuacja

Gość gość
No to skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz. Zdrowi ludzie krwia nie pluja - ja nikogo takiego nie znam kto by przy kaszlu krwia plul. A ci co pluli - z opowiesci - to palacze co na raka zeszli i tyle. hahahahaha smieszna jesteś. Ja pluję krwią i nie palę :/ Więc nie strasz, że ludzie schodzą z tego świata przez palenie!

Gość gość
Nie, ale taki kaszel miała teściowa zanim wykryto u niej raka płuc.

Gość gość
nie mam raka pluc, wiec nie

Gość gość
Gruźlica powraca. I dokładnie tak samo jak kiedys - wsrod niedożywionych.