Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina299

Inseminacja

Polecane posty

Ja zamówiłam je na allegro od jakiegos zielarza, my razem je pijemy przed snem bo podobno najlepiej , bo wtedy organizm sie regeneruje. Łyżeczką zalewasz woda, parzy sie to pod przykryciem pół godziny, potem przecedzam i pije. Smak znosny, podobny do rumianku . Ja wszystko bym wypiła aby zaciazyc! Jutro kupuje ten olej i costangus.

Gość juz mama mamcia
castagnus chyba 1 tabl dziennie a wiesiolek 2 lub 3 dziennie ale nie pamietam dokladie. w aptece sie dowiesz. te leki sa bez recepty i nie sa drogie

Asia je tez ostatnio czytałam o tym femifertillu i tez sie zastanawialam czy nie kupic sobie tego sama nie wiem. Ja jeszcze ten miesiac pije ziola, od jutra olej i castangus. Jak sie nie uda to kupie ten fmifertille i bede próbowala. Nie poddamy sie dziewczyny. Tak chciała bym sie z Wami spotkac i Was usciskac z całego serca!! Zybu kazdej z nas sie udało.

Gość juz mama mamcia
przestalismy sie z mezem zabezpieczac pare miesiecy przed slubem, potem ok 3 lat mialam stymulowane jajniki, potem odpuscilismy leczenie ze wzgledu na brak kasy, po ok 4 latach staran zaszlam w ciaze (biorac leki o ktorych pisalam+ kwas foliowy)

Asia ja tez niedawno czytałam o femi....i tez sie zastanawiałam czy nie zamówic. w tym cyklu jednak jeszcze popije te zioła i olej i castangus. W nastepnym spróbuje ten femii....chyba zamówie ze 3 opakowania. Kochane ściskam Was mocno, tak chciałabym sie z Wami spotkac i przytulic z całego serca! Kochane musi nam sie udac!

Przepraszam za 2 podobne wpisy, ale myślałam ze ten 1 sie nie dodał :-). Juz mama bardzo sie ciesze ze Ci sie udało. Jak przestałas sie leczyc to ile cykli pilas te specyfiki?

Gość asia28__katowice
to moze zorganizujemy takie spotkanko ale by było :) ja jutro kupuje te zioła ojca sroki i bedziemy pic:)

Gość juz mama mamcia
olej bralam chyba 3 cykle a castagnus 1 lub dwa; nie pamietam; dziewczyny- wazny jest spokoj, nic na sile zadnego sexu co do godziny tylko po to zeby zrobic dzidziusia; gdy sie odpusci latwiej zajsc w ciaze. ja wiem ze latwo sie to mowi ale tak niestety to prawda; my juz bralismy pod uwage adopcje

Gość juz mama mamcia
moja znajoma z kafe miala pcos i pila te ziola ojca sroki i po jakims czasie tez zaszla w ciaze

Asia a Ty z katowic jestes? Juz mama trzymaj za nas kciuki i dzieki ze nam dajesz wiare i nadzieje , jest to bardzo potrzebne.

Juz mama mam jeszcze pytanko od ktorego dnia cyklu brałas te tabletki i do którego dnia?

Gość asia28__katowice
dokładniej z mysłowic ale lecze sie w katowicach

Gość juz mama mamcia
przykro mi ale nie pamietam jak bralam te leki. castagnus chyba caly cykl ale nie jestem pewna a wiesiolek chyba po owulacji ale poszukaj w necie bo naprawde nie pamietam

Dziewczyny znalazłam na form taką wypowiedź w sprawie castagnusa. Zaznaczam, nie jest moja - skopiowana z innego wątku :) "Cykle 32-40 są cyklami regularnymi i każdy lekarz Ci o tym powie. regularność zamyka się w 10 dniach różnicy. Dni płodne ustala się na podstawie codziennych obserwacji, nie inaczej (czyt. dni płodnych się nie oblicza tylko wyznacza) i Castagnus niczego tu nie zmieni. Castagnus reguluje gospodarkę hormonalną JEŚLI są problemy hormonalne. Problemy hormonalne objawiają się np w nieregularności cykli, gdzie nieregularność nie tyczy się 32-40 dni ale bardziej 25 - 80 dni, o, takiej np różnicy. i warto wtedy zbadać hormony. Castagnusa nie zaleca się, gdy wszystkie hormony są ok bo może zaburzyć pracę zdrowo pracujących hormonów (np zbyt podwyższy progesteron). A w taki sposób pomaga zajść, jak wyżej wspomniałam, reguluje gospodarkę hormonalną. To żaden cudowny środek który spowoduje, że szybciej zajdziesz, jeśli wszystko z tobą ok. Nie." Poiem Wam szczerze, że warto chyba zapytać się gina o ten lek. Jak może rozlegulować gospodarkę hormonalną, to nie bardzo mnie przekonuje..hmm..

Gość POLECAM WAM BARDZO
MALINA mi na poprawę endometrium pomogło tylko i wyłącznie czerwone winko :) codziennie lampka wieczorem aż do owulacji :) nic innego nie pomagało [próbowałam chyba wszystkiego] co do CASTAGNUSA - lekarz który mnie prowadził kategorycznie zakazał !!!!! podobnie jak ziółka o. Sroki i inne "cudowne" specyfiki o których dowiedziałam się z internetu :P powiedział że one najczęściej bardziej szkodzą niż pomagają i potrafią rozwalić nawet najbardziej regularne cykle [ najgorzej jak się je łączy tzn bierze Castagnus, pije ziółka i jeszcze coś innego]

Kochane kobietki - stchórzyłam :( Miałąm dzisiaj testować i rano nie dałam rady :( @ jak narazie nie widać ale sa jej symptomy, chociaż nico inne niż zazwyczaj więc nadal mam nadzieję. Piersi mam większe o jakieś 2 rozmiary (bolą po bokach, a szczególnie lewa), zero jakiegokolwiek bólu tylko mini...minimalne zauważalne plamienie. Dzisiaj jest 34 dzień cyklu (14 po inseminacji). Zwykle cykle mam 31-32 dni ale ostatni też był 34-dniowy, więc "cierpliwie" czekam. Boże jak ja bym chciała aby ta 10 AIH była szczęśliwa.... Testuję w piątek 29.04 (o ile @ nie zapuka :()

Gość malina@1299
Rozmawiałam dziś z lekarzem w sprawie zażywania Castagnus. Zakazał go brać. Mogą go zażywać tylko osoby które nie mają owulacji. Pobudzają pracę jajników ale u tych dziewczyn co ich jajniki źle pracują. W moim przypadku niestety nie mogę go brać, bo jak powiedział zamiast poprawić mogą wprowadzić jeszcze większe kłopoty. Wy tez moje drogie musicie zapytać lekarza prowadzącego czy ten lek byłby pomocny w waszym przypadku. Coraz bardziej zastanawiam się pon piciem tych ziółek. Niestety nie znalazłam ich na allegro. Macie może jakiś link do tej stronki?? Polecam Wam bardzo jakie miałaś endometrium? długo piłaś to winko??? a wiesiołek ci nic nie pomógł???

Gość asia28__katowice
hej dziewczyny Marion to trzymamy kciuki za piątkowe testowanie. A Carla jak testowałas? Mnie na razie sie @ nie rozszalała, na razie licze jako stary cykl wczoraj wogóle nic. Dzis znowu jedna plamka karmelowa czekam czy szię dziś rozwinie jak nie to ide jutro na bete. A co do tych ziół i tabletek wszelkiej maści to faktycznie ja sie wstrzymam i zapytam lekarki czy mozna to stosować bo może jak sie stymuluje innym tabletami to moze nie mżna tego mieszać? A po co sobie jeszcze zaszkodzić

Gość malina@1299
Asia masz całkowita rację, żeby te specyfiki skonsultować ze swoim lekarzem. Z tego co wiem to lekarze śmieją się z ziół. Uwazają je za mało skuteczne

Gość asia28__katowice
wiem że sie smieją z ziół bo kurcze jak tabletki hormony nie pomagaja to co ma pomóc jakiś wywar. Ale ja swoją zapytam. Mnie sie to wydaje ze te ziółka to są dla dziewczyn co naturalnie sie staraja bez hormonów sterydów zastrzyków i iui. Żeby naturalny cykl moze poprawić. a my jak mamy bierzemy tablety na wzrost pecherzy i na ich peknięcie zastrzyki to szczerze powiedziwaszy srednio wierze ze ziołą coś pomogą. Ale jesli lekarka powie ze nie zaszkodzą to pic bede. wszystkiego spróbuje.

Gość malina@1299
Asiu ja tez zapytam swojego gina o te ziółka.

Gość asia28__katowice
malinko to daj znać co Ci powiedział

Gość asia28__katowice
hej Nelka Opisz coś wiećej ile lat sie staracie w czym jest problem skąd jesteście ijaki wiek:) Czemu zakładasz że sie nie uda? Trzeba myśleć pozytywnie Co do bety to najpewniej zrobić ją w dniu spodziewanej miesiączki. Trzeba uzbroić się w cierpliwość zobaczysz 2 tygodnie szybko zlecą

Gość asia28__katowice
Nelka a w jakim wieku jesteście? My tu wszystkie tez dobrze znamy te pytania kiedy dziecko i te urojone nasz objawy ciąży. Z tego co piszesz to i tak jestes w dobrej sytuacji skoro masz naturalna owulke i pekaja Ci pecherze i żołnierzyki dobre to już naprawdę jest coś. A byłas teraz czyms stymulowana czy iui było na naturalnym cyklu? wiem jakie są nadzieje po pierwszej iui ja tez jestem po pierwszej i niestety nie udanej raczej czekam aż mi sie okres rozchula i zaczynam podejscie do drugiej. Rzadko kiedy sie pierwsza udaje, ale sie udaje może bedziesz ta szczęsciarą:) Pisz tu z nami to Ci to oczekiwanie na testowanie szybciej zleci.

Gość malina@1299
Witaj Nelciu. Dobrze wiem o czym piszesz, te pytania rodziny, znajomych którzy tylko wypatrują kiedy będzie widoczny brzuch... Jest to okropne uczucie tłumaczyć że jeszcze czas, itp. a serce aż ci mało nie wyskoczy z żalu a do oczu cisną się łzy. Ale nie możesz myśleć, ze pierwsza IUI się nie uda. Moze w twoim przypadku akurat okaże się szczęśliwa??? Mam nadzieję, ze tak wiec mocno trzymam kciuki!!!!! Asiu dam ci znać co powiedział gin ale to dopiero jak pójdę na kontrolne usg w 10 dc. Acha mam jeszcze jedno pytanie do was. Jeśli już się zdecydujemy na IUi i 1 okaże się klęską to musimy w następnym miesiącu podejść do 2 czy można sobie zrobić np. miesiąc przerwy???

Cześć Dziewczyny:) Nelka witaj i powodzenia:) Malinka ja własnie pytalam lekarza i przerwę bo jestem teraz po 2 niudanej iui a przeczytałam gdzieś że iui trzeba robić cykl po cyklu. Jednak lekarz odpisał mi że to nieprawda i że spokojnie można przerwę zrobić. Co do tych specyfików to myśle ze z tymi ziołami to faktycznie ostrożnie trzeba żeby sobie nie zaszkodzic natomiast wiesiołka to chyba można brać bo on nic takiego w sobie nie ma:) ale zawsze lekarza warto podpytać;) Asia a Tobie coś długo ta @ się rozkręca może jednak w brzusiu jakiś okruszek jest:)

Gość asia28__katowice
malinko własnie tego nie wiem czy wskazana jest przerwa między iui. Mnie lekarka nic na ten temat nie wspominała tylko powiedziała że jak sie nie uda to powtarzamy od początku. Nie wiem moze w jednym ciągu jest lepiej nie wiem jakieś większe szanse, no bo niby czemu mówiła że wiecej ciąż jest z 2 i 3 iui?