Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiosnaa:):)

kredyt czy wynajem?

Polecane posty

Gość Wiosnaa:):)

Mam dylemat otóz chajtam się niebawem z moim facetem i mielismy w planie wynająć mamie mojej mieszkanie zeby zamieszkac razem u mnie poniewaz spodziewamy sie dzidziusia. Mojej miamie takie rozwiazanie pasuje ale teraz zastanawiam sie czy nie lepiej wiasc kredyt pod hipoteke na kawalerke zamiast placici komus za wynajem.Sama nie wiem bo przeraza mnie perspektywa splacania kredytu przez 30 lat :/ co wy sądzicie?bo miesieczny wynajem wyniesie tyle co rata kredytu????

Gość zdecydowanie kredyt
rata kredytu napewno będzie zbliżona do ceny wynajmu mieszkania więc zdecydowanie kredyt

Gość ja nie jestem z ca
np to chyba logiczne ze kredyt.a za 20lat to dalej bedziecie wynajmowac i placic komus ? czy myslisz ze uda ci sie zgroam,dzic z 600 000 zl .na koncie i kupic sobie meiszkanie bez kredytu....

Gość łahaga
Mieszkanie za 600 000 ???

Gość ja nie jestem z ca
no za 20 lat to myslsiz ze jakie ceny beda??? jaki sens placic komus czynsz do konca zycia zamaist placic bankowi i przynajmniej po 20 czy nawet 30 latach to meiszkanie czy dom jest TWOJE.

Gość łahaga
no nie wiem jakie będą ceny bo wróżką nie jestem... Zaletą kredytu jest to, że będzie to po20-3latach Twoje mieszkanie,ale nie ma pewności czy za rok, 5 lat, 15 lat będzie z czego go spłacać...

Gość Wiosna:)
no właśnie boję się tego że róznie w zyciu bywa, moze byc tak ze ktores z nas straci prace i co wtedy?chociaz w sumie mamy rodzicow mysle ze pomogliby w takiej podbramkowej sytuacji. Ogolnie nie jestem za kredytami ale w naszym zajeb...kraju to jedyne czego mozna sie dorobic to garba! :(