Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama obżartucha

Czy wasze dzieci też tak ciągle jedzą?

Polecane posty

Gość mama obżartucha

Od rana tylko buzią rusza. Na śniadanie duża porcja kaszki na gęsto. Później dwa jabłka, opakowanie gumy rozpuszczalnej, talerz zupy ogórkowej plus dokładka- kolejny talerz, cale drugie danie- mięso pieczone i ziemniaki, potem kotlet, kilka plastrów żółtego sera, serek bakuś i w końcu powiedziałam, ze jak zobaczę że coś jeszcze je to się wkurzę. Szlaban na ruszanie buzią aż do podwieczorku no bo ile można!

Gość ile dziecko ma lat ?
:-)

A waży więcej niż powinien? Bo moja córka również sporo je, ale wagę ma w normie i lekarz mówił, że nie ma powodu do niepokoju, byleby nie dawać słodyczy

Gość ja mam 4 letnią córkę
i nawet połowy z tego co wymieniłaś nie zjada. Trzeba ją wręcz gonić z jedzeniem. W jakim wieku jest Twoje dziecko?

Gość mama obżartucha
Ma 2,5 roku. Waży jakieś 12,5 kg. Wykańczam się z jego jedzeniem bo ma takie okresy że nie je nic i wygląda jak kościotrup, a potem znowu okres że non stop buzią rusza i przypomina piłeczkę.

Gość uppp uppp
Ja zauważyłam,że mój syn je dużo jak siedzi w domu. Podjada z nudów ;-) co chwile coś chce. A jak ma urozmaicony dzień,dużo ruchu to o wiele mniej zjada.

Gość mama obżartucha
Ale mój poszedł się bawić na podwórko po obiedzie i przyszedł po kotleta bo taki strasznie głodny jest, wiec biegał z kotletem w ręce. To nie kwestia nudów. Po prostu non stop slysze ze coś by zjadł, a jak już nie zjadł to chociaż by wypił kilka kubków herbatki albo soczku. Wody nie pija bo jest "gorzka".

Gość nie nasze dzieci nie jedza cia
Mja za to wyznaczone pory posilkow w ciagu dnia i jedza os talych porach. I nie wychodza na zewnatrz same, zawsze pod opieka. a juz na peno nie jedza, bawiac sie. W ciagu dnia jest czas na jedzenie i na zabawe.

ja tez moge tylko pomarzyc zeby moj tyle jadl. w sumie to ja tyle nie jadam :D skoro dziecko ma dobry apetyt, nie ma nadwagi, duzo sie rusza i odzywia sie zdrowo to super :)

Gość xxxxxxyyy
Moze nie az tyle - szczegolnie tych konkretnych tresciwych rzeczy - ale je i tez prawie caly czas buzia rusza - najgorsze sa zakupy - nawet w najmniejszym sklepie do kasy dochodzimy z pootwieranymi, ponadgryzanymi rzeczami - jej sie wydaje, ze np. stoisko z owocami to bezplatny stol szwedzki - to skubnie, to sprobuje nadgryzie - zje , nie zje zobaczy cos ciekawszego :)I tak przez caly dzien - czasem tez juz je zakladam szlaban na ruszanie buzia , bo ile mozna potem jest wzdeta i pruka jak najeta wieczorem.

Gość mama obżartucha
Mój też ma pory posiłków, ale jak mi mówi ze jest głodny to co mam zrobić? Nie dawać mu? A na podwórku byl oczywiście pod opieką swojego taty.

Gość xxxxxxyyy
A moja mala np. nie ma stalych por posilkow - tylko takie mniej wiecej - je wg. apetytu i uznania - ma 2 latka - i nie mam problemu niejadka raczej wielojadka - ona jak juz jest pelna to przynajmniej chce innych pokarmic lub sobie w jedzeniu pogmerac - teraz siedzi nad resztkami mojego obiadu i skubie guacamole i salse - ona po prostu KOCHA jedzenie, bo to dla niej przyjemnosc a nie obowiazek na zasadzie obiad o 12.00 glodna, nie glodna jesc musi bo ma STALE PORY POSILKOW .