Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiektosik

ile dajecie za ślub kościelny księdzu?

Polecane posty

Gość makatka03
ślub bierzemy w parafii narzeczonego: Mój ksiądz - dokumenty nic, zapowiedzi nic (ale raczej dam 30 zł) Ksiądz udzielający ślubu: zapowiedzi nic, ślub co łaska (damy 300 zł)

Gość moniczek
Widze ze co parafia to inaczej.... My placilismy (w.łódzkie) 100 zl za zapowiedzi 30 zl za nauki przedmałżenskie 700 zl ksiadz, organista 390 zl :/ dekoracja kosciola

Gość no prosze....
mazowieckie 1600- ksiadz organista koscielny 270 nauki zapowiedzi- nie wiem wystroj kosciola- nie wiem tak czy tak w 2tys na pewno sie nie zamkniemy

Gość noton
Jeśli bym napisał ile sobie życzy proboszcz w miejscowości pod Płockiem to wiekszość z Was pospadałaby z foteli. Ale nic dziwnego. Na plebanii mieszka jego rodzina i z czegoś przecież muszą żyć....

Gość gość
Braliśmy slub w Poznaniu. Ksiądz chciał co laska min 700 zł. Jesli chodzi o organistę to chyba normalne że kasuje określoną kwotę. Z tego co się orientowaliśmy w Poznaniu to stary dziadek ktory nam zagra chce 150-200 zł. Ci młodzi po studiach 400-550zl ale za to dają umowę za wykonanie usługi. Nasz wziął 400, dał umowę gdzie był wypisany podatek na chore państwo PiS prawie 100 czyli na rękę chłopak miał 300 zł. Ale zagra swietnie i ten głos warty ceny. Polecam :))