Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecozaniepokojoona

WĘZŁY CHŁONNE ? RAK ?

Polecane posty

Gość niecozaniepokojoona

Więc tak. jakoś nieco ponad dwa tygodnie temu wymacałam za uchem (za uchem, nie pod uchem) dwa twarde guzki pod skórą, nie można ich przesunąć, na początku bolały, byłam wtedy przeziębiona i dostałam jakiejś wysypki, najprawdopodobniej wywołanej alergią, ale po około tygodniu się pomniejszyły i przestały boleć. Aczkolwiek do tej pory są i nie chcą zniknąć. ponadto jeszcze pare dni temu wymacałam z tyłu szyi malutki guzek, o wielewielwiele mniejszy niż te za uchem. również niebolesny. czy ktoś wie, co to może być? czy to powiększone węzły chłonne? a może... rak...? :( do lekarza mam okazję iść dopiero w piątek, mogłam wcześniej, ale się bałam mówiąc szczerze. pozdrawiam i licze na szybkie odpowiedzi. strasznie sie martwie.

Gość niecozaniepokojoona
ponawiam

Gość imie i nazwisko
to moga byc tluszczaki, albo inne cholerstwo ale raczej nie rak :) zwlaszcza jesli te guzki sa ZA uchem a nie POD i z tyłu szyi, tam nie ma zadnych narządów na których mogloby to gówno wyrosnac. ale lepiej sprawdzic u lekarza.

Gość powiedzcie mi proszę
bolące powiekszone wezly chlonne nie są az tak niepokojące, są objawem jakiejś infekcji. piszesz, że bylas chora wiec to pewnie przez to. ale idz do lekarza, tylko sie tak nie bój. ja szczerze mówiąc jestem głupia, bo takie powiekszone wezly chlonne mam w pachwinach a mimo to nie ide z tym do lekarza :/ nie mam kiedy..

Gość mnmnmnmnmnm
to od infekcji

Gość know how u feel
ja tez mam powiekszone ale od daaaaaaaawna, ostatnio nieco bolesne, te na szyi nie wiem o co chodzi ale wiem ze to oznavza ze organizm walczy z infekcja, albo alergie, rak to raczej rzadko ale moze byc hodgkins, albo HIV idz do lekarza w piatek to sie dowiesz ah i jesli bylas chora to wezly moga zostac powiekszone jeszcze przez jakis czas poki co nie panikuj :)

Gość powiedzcie mi proszę
a w pachwinach?

Gość dezirers
niestety niebawem umrzesz :D

Gość wwwdddddd
nie straszcie tym nowotworem, sama ostatnio miałam powiekszone węzły a powiększyły się przy okazji choroby, i dość długo nie chciały się zmniejszyć, ale teraz juz jest ok, choć nie byłam z tym u lekarza bo się bałam :o