Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mamaaaa

Czy trzymacie waszego niemowlaka w wózku w ciągu dnia?

Polecane posty

Gość nowa mamaaaa

Mój synek ma 4 tygodnie i dziś po raz pierwszy wtoczyłam wózek do domu i położyłam go w nim, chociaż wszyscy mi to odradzali, a on słodko zasnął:) człowiek jest w stanie dużo zrobić dla chwili spokoju ;) Dlaczego właściwie nie powinno się małego przyzwyczajac do wózka? Ze względu na późniejszą konieczność ciagłego bujania?

Gość Ja miałam blisko. Wracałam
Czasem tak. Na początku, w pierwszych tygodniach życia to nawet spał w gondoli (zamiast kołyski). Bardzo często miałam go też w wózku w kuchni kiedy gotowałam coś, szczególnie jak był marudny łatwo było mi go bujać jedną ręką podczas gdy drugą np. mieszałam coś na patelni. ;)

To nie do końca prawda z tym przyzwyczajeniem do bujania. Ja przynajmniej nie zauważyłam jakichś szczególnych trudności w odzwyczajaniu od bujania. Sam się bujał jak nabrał masy (na leżaczku) a potem mu się to po prostu znudziło jak zaczął raczkować i chodzić. Ale na rękach lubił być noszony nawet jako wielki ciężki ponad roczny klocek. Nie zawsze oczywiście, ale miał takie swoje akcje. :)

dziecko latwiej zasypia w wozku. ale potem sa problemy. tak jak bylo z moim synkiem:) trudno odzwyczaic

U nas uspokajająco i usypiająco działało jeszcze kładzenie dziecka w leżaczku w łazience koło pralki w której robiło się pranie. Odlatywał w mgnieniu oka. :)

Gość Jak czytam wypwiedzi
ty agata_bbb to caly czas na kafe siedzisz wiec nie pisz tak jakbys sie caly dzien dzieckiem zajmowala. :P

moja ciotka usypiała dziecko w wózku a potem mały nie chciał na spacerku siedzieć w wózku bo kojarzył mu się z zasypianiem i ryczał... wiec ciotka małego na ręce, wózek pchała i tak wyglądał ich spacer.

Nie strasz jej. :) Bez przesady. U nas nie było żadnego problemu. U mojej kuzynki też. Zależy od dziecka i wielu innych czynników.

Gość nowa mamaaaa
Z tą pralką to tak jak u mnie z odkurzaczem - wczoraj strasznie grymasił podejrzewam kolkę, włączyłam odkurzacz i odleciał :) Podobno dzieciom kojarzy się to z odgłosami w brzuchu mamy

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u nas wózek służył tylko i wyłącznie do spacerów.... bałam się przyzwyczajać do bujania bo trudno oduczyc....

Gość mamamamamam26
ja nie woziłam - a kiedy zaczęlam padać na twarz jak nie spał w dzień to włożyłam raz drugi i teraz zawsze śpi w wózku - pare razy go powoże i śpi fajnie

Mój mały odkurzacz trochę ignorował, bo chyba za bardzo mu świszczał. :) On lubił takie powolne ciężkie brzęczenie dużych sprzętów. Tak samo lubił leżakować frontem do zmywarki. Dosłownie minuta i nie było dziecka.

Moje dzieciaki tez spały w wózku i nie było problemu. Na spacerki chodziły chętnie i uwielbiały nim jeździc. Za to starszy syn nie znosił łóżeczka a młodszy sobie w nim leżał. Potrafił sobie nawet sam usnąc. Myślę, ze to indywidualna sprawa dziecka.

dobre dobre wyobraz sobie ze praktycznie do 15 sama zajmuje sie dzieckiem potem narzeczony przejmuje obowiazki:)

Gość nowa mamaaaa
Aha. Czyli problem jest tylko z odzwyczajaniem? Bo w tej chwili nosimy go na rękach, gdy płacze, z dwojga złego wolę wózek niż to ciągle noszenie...

U mnie tez nie bylo problemu z zadnym odzwyczajeniem. To zalezy od dziecka. Moze nawet troche tez od tego czy masz osobna gondole czy samo siedzisko, bo jak po pol roku czy po 8 miesiacach zamieniasz gondole na siedzisko to nawet najbardziej uwarunkowanemu dziecku nie bedzie sie ono kojarzylo ze spaniem, bo od spania mial gondole.

Gość wg mnie to prolem nie tylko
z odzwyczajaniem, ale też taki, że dziecko w łózeczku śpi wygodniej niż w nawet najfajniejszym wózku. Jak się nauczy małego spać w wózku, to nie będzie potem chciał spać w łóżeczku, a przecież jak urośnie, to czas najwyższy na to. Ja wolałam zeby maly spaly w bujaczku niz w wozku, chcoiaz to też nie jest takie zdrowe.

Gość asiiorekkkkk
u nas wózek sie sprawdził jak najbardziej ,miałam caly czas oko na małego i spokojnie mogłam ugotowacobiad a mały spał sobie słodko .Nalezy tylo w pewnym momencie powiedziec stop i okresie kiedy dziecko samo próbuje sie obracac na boczki czy brzuszek w w wózku ma maluto miejsca i poprostu nie robi tego a potem jest problem ,najlepiej zeby w wóżeczku sobie pospało pod czujnym okiem mamy a potem w czasie aktywnosci do łóżeczka albo najlepiej na matę .wiem co mówie bo u nas był ten problem mały był rehabilitowany z powodu mojej głupoty

Moje dzieci były trzymane w wózku, kiedy ja sprzątałam i gotowałam obiad. Wtedy były na oku i łatwo można było zabierać je ze sobą do każdego pomieszczenia. Na drzemki przenosiłam do łóżeczka a w czasie ich aktywności jak nie byłam zajęta zwykle leżały na miękkim dywanie wśród zabawek.