Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafagagalala

Chmura radioaktywna, mam pytanie o jod? Jodynę?

Polecane posty

Gość fafagagalala

Bardzo proszę o poważne odpowiedzi. Chciałabym kupić w aptece jakieś tabletki czy coś, żeby się chronić przed tym świństwem. Naprawdę, trochę się boję mimo przekonywań że nam nic nie zagraża. Ale czytając komentarze na forach widzę, że przy wybuchu w Czarnobylu też mówili, że nie ma zagrożenia, a jednak później kazali pić jakiś płyn. A podobno wybuch w Japonii jest 3x silniejszy. Ale ja nie znam sytuacji z Czarnobylu bo mam 20 lat. Napiszcie jaki środek z apteki można kupić i zażywać, bo nie mam pojęcia. Dziękuję i pozdrawiam

Gość fafagagalala
sfdsf

Gość fafagagalala
nie odpowie nikt?

Gość Jod w tabletce :O Skoro jednak
nie masz bladego pojęcia o Czernobylu to może wpiszesz w google i poczytasz coś na ten temat- np. o zasięgu skażenia i rozprzestrzenianiu się chmury oraz o róznicach w budowie elektrowni w Czernobylu i tych w Japonii? Czytać chyba umiesz? :O

Gość to się nazywa płyn lugola
golnij se pół litra a będziesz żyć wiecznie :P

Gość fafagagalala
No kur.a no nie umiem czytać, przepraszam :( ...

Gość fafagagalala
a Wy bierzecie coś? Czy tylko ja panikuję:)?

Gość cukierka
Panikujesz...

Gość Vitalianka
ludzie zastanówcie się zanim zaczniecie siać panikę albo naśmiewać się z tego problemu.

Gość fafagagalala
Ja nie chcę siać paniki, to że się trochę denerwuję, to mój problem, bo ja nie znam się za bardzo na tym wszystkim. Dlatego chciałam zapytać Was, czy coś bierzecie, a jeśli tak to co. Dla mnie to nie jest śmieszne. Popstostu zadałam normalne pytanie.

Gość tfhzdxrh
też o tym myślę też się boję

Gość fafagagalala
No to jest już nas dwoje.

Gość przede wszystkim zobacz
jak daleko był Czarnobyl, a ile km od nas masz Japonię!!! Nie ma szans, aby ta radioaktywna chmura dotarła nad Europę. Za czasów Czarnobyla kilka dni po katastrofie koło Kijowa jechał Wyścig Pokoju:) A ty Japonią się przejmujesz? Ponadto to nie jodynę się piło, tylko specjalnie rozcieńczony jod, który rozdawany był w przychodniach zdrowia

Gość Wyścig
Pokoju owszem był, ale to władze Rosji chcąc uspokoić i zataić przed Zachodem ewentualne zagrozenie nie zrezygnowały z Wyścigu narażając wszystkich. Wazniejsza była "twarz" niz zdrowie ludzi. Płyn który wóczas podano (zresztą po terminie) nic w zasadzie nie dał.

Gość przede wszystkim zobacz
płyn dostawały WYŁĄCZNIE dzieci. Dorosłym nie dawano nic

Gość tfhzdxrh
tak właśnie czytałam ostatnio, że to nic w sumie nie dało , tak rzeczywiście japonia jest bardzo daleko od nas i to jedynie mnie pociesza mam też nadzieję że oni wiedzą co robią .

Gość tfhzdxrh
pamiętam jak to piłam

Gość fafagagalala
Gdzieś wyczytałam że to z Japonii jest 3x silniejsze. Ale, trochę mnie uspokoiliście:)

Gość asdfghjaSDFGHBJN
skieruj mnie do linka w ktorym pisza ze wybuch silniejszy niz w czernobylu to bardzo madre kupic jodyne ale najlepsza kupisz w sklepach ze zdrpwa zywnosvia lub holystycznych niz w aptece -kup tez jakies dobre witaminy c b i e http://www.youtube.com/watch?v=47qzPb-I0mc

Gość fafagagalala
asdfghjaSDFGHBJN spróbuję znaleść ten link. a co to za filmik? o co w nim chodzi?:)

Gość asdfghjaSDFGHBJN
dzieki bede sprawdzac... ten filmik to sen o podrozach i o symbolicznym rozumieniu snow

Gość fafagagalala
interesujesz się OObe? :)

Gość sssssssssssssssssssssssssas
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9271,title,Rzad-Japonii-sie-pomylil-eksplozja-jest-grozniejsza,wid,13222695,wiadomosc.html

Gość nie trawie tego już
w pl nic wam nie grozi, jesteście po przeciwnej stroni kuli ziemskiej :D cymbały

Gość EkspertOdNuklearii
http://www.youtube.com/watch?v=P6pu5PwbZXI prosze bardzo zobacz jakie to jest małe pole a po za tym europa a ameryka północna to są prawie najdalej położone kontynenty . Mam nadzieje że to rozwieje te jeb**e wątlipości :D