Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tammta

komu dziecko pod opiekę

Polecane posty

Gość Tammta

Co uważacie jest lepszym rozwiązaniem - zatrudnienie dla dziecka 18m-cy niani czy oddanie pod opiekę kobiecie która ma dziecko w tym samym wieku - dzieci bawiłyby się razem? Co byście wybrały?

Gość nianie bym wybrala
bo co jak tamto dziecko zachoruje i kobieta nie bedzie mogla przyjść? albo jak twoje zachoruje?

Gość dwóch urwisów cięzko upilnowac
ale z drugiej strony to dzieciaki by się od siebie uczyły nawzajem i rozwijały lepiej - to też zależy jaką mamuśką jest tamta babka, jak fajna i ogarnie dwójkę rozrabiaków, to wybrałabym ją

Gość Tammta
no ale przecież niania też może zachorować :P

Gość Tammta
A ja mam taki argument za babka z dzieckiem że sama też jest matką i będzie bardziej się angażować w zabawy z dziećmi, będzie je wychowywać a nie tylko pilnować. A nianie to moża naprawdę różną trafić... Boje się że mi obca baba dziecko rozpuści. Sama juz nie wiem ;)

Gość ja bym wziela ta babeczke z
dzieckiem, dziecko uczyloby sie kontaktu z drugim dzieckiem, wspolnej zabawy itd. Chorowac dzieci pewnie beda razem, a kobieta napewno bedzie wiedziala jak sie zajac maluchem, niania nie zawsze ma doswiadczenie (szczegolnie poczatkujaca)

Gość ja mam lepszy pomysł
a myslisz ze ta kobieta majac pod opieka swoje dziecko i twoje poswieci im tyle samo uwagi? watpie w to:Oa jak cos sie wydarzy to swojego bedzie bronic..a nie daj boze jakies nieszczescie to o obcym dziecku sie nie mysli:O tylko niania

Gość Tammta
Bardziej się zastanawiam wlasnie nad tą kobietą z dzieckiem tylko troszke sie obawiam czy nie będzie jakoś bardzo faworyzowac swojego - no jak sie dzieci pokłocą... Nie wiem :( Jest tu może ktoś kto miał opiekunkę z dzieckiem dla swojego malucha?

Gość ja bym wziela ta babeczke z
no i mama zawsze inaczej sie angazuje w opieke tym bardziej ze byloby tez jej dziecko, a z niania to roznie bywa

Gość ja bym wolała nianię
Dorosły człowiek jednak mniej choruje niż dzieci. Sąsiedzi mają nianię do synka , z córeczką starszą kilka miesięcy od synka. Niestety wygląda to tak ze są naprzemiennie chorzy i najczęściej sąsiadka siedzi na L4. A to czy będzie miała podejście do dzieci to różnie bywa. Może mieć podejście tylko do swojego. Ja bym wybrała nianię bez dziecka, oczywiscie kogoś sprawdzonego, poleconego najlepiej, a nie panią z ogłoszenia w internecie.

Gość Tammta
No ja własnie nie znam nikogo z polecenia. Szukam juz od miesiąca. A ta kobieta z dzieckiem mieszka razem z nami w bloku tylko dwie klatki dalej. Młodziutka jest 27lat. Druga kandydatka to babka po 40. Ma dwójkę szkolniaków. I tak szczerze to nie wiem czy ta kobieta bedzie sie z moim dzieckiem bawic - czy np. nie właczy malej tv na pol dnia - nie mam takiej pewnosci. Miała juz swoich dwójke może miec takie olewcze troche podejscie. A ta z dzieckiem to ciagle na placu zabaw widze że siedzi odkad sie cieplej zrobiło...

Zdecydowanie kobitkę z dzieckiem, sama czasem syna podrzucam jak musze do pracy wpaść, wcześniej miałąm taką starsza panią ale zrezygnowałam na rzecz obecnej opiekunki, synek ma 8miesięcy,jej córka 2 latka i świetnie się razem bawią.

Gość marta pierożka3
miss a jak wyglada ta super zabawa 8 miesiecznego dziecka z dulatka? :D

Moje dziecko tam się nie nudzi, np razem przekładają zabawki, których w domu nie ma, 2latka wszystko mu pokazuje, przynosi, pomaga mamie się zajmować, karmić, moj synek lubi małe dzieci bo na co dzień nie ma kontaktu. Teraz jest mu lepiej niz z ta starsza panią.

Gość do marta pierozka
to myslisz ze osmiomiesieczniak z 2latkiem nie moze sie bawic? takim dzieciom sam kontakt wystarczy debilu

mam takie samo zdanie co "ja mam lepszy pomysł", ta babeczka na pewno będzie faworyzować swoje dziecko i jemu poświęci więcej uwagi, niania zaś będzie miała pod opieką tylko twoje dziecko i tylko jemu poświęci czas, ale znalezienie dobrej niani to też nie lada sztuka-najlepiej popytaj znajomych, może kogoś polecą, bo takiej obcej osoby z ulicy w życiu bym nie wzięła

Niania mojego synka ma 56 lat wczesniej miałam nianie która miała 26 lat. I powiem ci że ta po 50-tce jest o niebo lepsza. Nie dałabym pod opieke dziecka kobiecie która sama ma małe dziecko. Bo bałabym sie ze moje dziecko nie dostanie odpowiednio dużo uczucia, uwagi itd. A poza tym choroby jeśli jej dziewcko zachoruje to ani z twoim nie wyjdzie na spacer, ani sie nie zajmie. Ale to twoja decyzja. Powodzenia

Moja pierwsza niania miała 26 lat , kuzynka mojego męża i niby osoba która zanlismy a nie do końca okzało sie ze nadaje sie do pilnowania dzieci. Znaleźliśmy nianie która od ponad 15 lat pilnuje dzieci w naszej mijscowości. Okazała sie wspaniała kobietą , mój synek jak ja widzi to az piszczy z radości. Kocha ja napewno i wiem ze ona go róznież. Moje dziecko jest bardzo żywe i energicze i ta kobieta jest taka sama jak on. Dziwie sie skąd ona ma swobie tyle energii. Ja razem z mężem wysiadamy przy naszym synku, po kilku godzinach ledwie zyjemy. A ona jest z nim 8 godzin i dalej rześka podziwiam ja :).

Jeśli chodzi o stałą opiekę, czyli codziennie np od 7-17 to tez bym się zastanowiła, ale ona opiekuję się moim małym góra 2 razy w tyg, lub w weekend gdy chcemy gdzieś wyjść. Teraz tak pomyślałam, że musiałabym się zastanowić, bo co innego opieka z doskoku a co innego na cały etat.